Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 057
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, вие излизате ли? Аз се чувствам като отшелник. Само на разходка веднъж дневно, но сега като се развали времето пропускаме. И то ходим по улиците около нас. Малката като е будна не и се стои в количката е почва да плаче и не мога да я успокоя. Няколко пъти бяхме отишли малко по- далече от нас и се препотих  хиляда пъти докато се приберем.
Ходихме до педиатърката преди 2 дни, за да си взема последния болничен, докато стигнем спа,  като спря колата рев, мъжа ми едва я е успокоил докато се върна. На връщане имаше задръствания- пак рев. Не се успокои докато не я извадих от кошчето и се загледа във фаровете на колите.... добре, че бяхме вече до нас почти. Преди две седмици пак така плака в колата, докато не я извадих отново от кошчето и я сложих да суче не спря.
Много ме напряга този неутешим рев, само при моята ли е? До магазина не смея да отида, защото ме е страх, че ще се разплаче  там и ще трябва да се прибираме на пожар.
Кога отминава този период? Винаги съм била много активна, а сега от както родих съм само вкъщи, това много ми скапва психиката....

# 586
Момичета, бебчо онзи ден ми повърна на фонтан 3,4 пъти... (пътувахме с доста завои и реших , че е от това) вчера не е връщал, не на фонтан поне, днес обаче пак... след кърмене опитвам да го оригна и той повръща ... гърдите ми факт , че се препълнени, но се притеснявам ! Да го водя ли на лекар според вас, иначе преди 5 дни го мерихме и за месец е качил 1300 гр

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 13:18 от Pandapanda90

# 587
  • Варна
Flower и аз излизам по веднъж, ако е слънчево и то основно на пазар. Като го нахраня в 12.00 и за час и половина сме на въздух....мразя зимата и студа, да не говорим за мъгли и дъждове. Прането ми не съхне и не знам какво да измисля.
Панда и аз съм така и от два дена и той повръща...хем го чакам по десет минути да се оригва. Аз не съм се притеснила особено, но се изнервям вечер да го преобличам с едно отворено око.

# 588
  • София
И ние излизаме малко, но мен мн ме натовярва излизането, защото той мълчи само ако се движим,а аз нали съм зле със здравето, нямам сили. И се влача само и само да не реве и после съм труп. Вкъщи пък реве непрекъснато. Така да ненавиждам зимата, че ми иде да си прережа вените.
И Преси е зле- продъжлава с очите, носа, лимфния възел, от няколко дни не яде,а като яде връща много. Изобщо съм мега кисела. То ки писма от лекари, и от техните не мога да стигна до моите изобщо...после защо съм с 1000 болежки,аз от 9 г не мога да стигна до себе си...

# 589
Големия като е вкъщи задължително излизаме за по няколко часа, че иначе става ужас. Само с бебето според настроението, аз не съм много по разходките, но ако има с кой да пия кафе излизам. Докато беше с по-силни колики излизахме, защото навън поне спи, вкъщи реве, сега вече мога да пропускам. Мен жегата много ме мори, така че като цяло обичам есента и зимата. Но големия е роден януари и нали като една примерна майка, бебето трябва да е на въздух, всеки ден в парка, що студ събрах, докато ми дойде акъла… А детето си спеше навсякъде и хич не го интересуваше дали сме излизали. Борис също ако е крив реве като спра на светофар, но просто го игнорирам, като сме в движение спира.
Разболя се и той, лепна вируса от големия, въпрос на време беше, но все се надявах да е по-нататък. Днес сутринта се разкашля, водихме го до неотложен кабинет, то пък късмет се случи много препоръчвана педиатърка на смяна. С кашлица и хрема е. Изписа капки за нос, противоалергично за успокояване на лигавицата и сироп за кашлица. Застрахова се и с антибиотик, позачудихме се да го започваме ли, но не ни се рискува с толкова малко бебе, може да се усложни за часове. Утре ще отидем все пак и до ЛЛ, но доколкото я познавам, ще одобри лечението. Много е гадно как кашля горкия, големия се разболя за пръв път чак около годинката, но сега си е плашещо. Поне няма Т, то и големия много рядко вдига, надявам се да не се влоши и да се повлияе бързо.

# 590
Ние откакто сме се прибрали от болницата излизаме всеки ден по 1-2 пъти. На мен ми доставя удоволствие да се разхождам с количката, той си спи като пор почти всеки път. Не се е случвало да излизаме и да реве, навън му е супер. И онзи ден в големия студ го изкарах, но в двора, не сме обикаляли, че започваше и да роси, та на сушина го оставих, метнах отгоре дъждобран за всеки случай и така.

# 591
Тес, бързо оздравяване! И ние тъкмо ще пускаме голямата на градина и треперя отсега Sad  ужас е с този Бациларник Детската Градина 🫢
Ние излизаме, но в града ни е по-мека и поносима зимата. Всъщност един от факторите да се изнесем от София беше точно зимата там. Но няма пълно щастие, моите и двете са от ревящите навън независимо от града 🤪
Аз да мрънна. Взехме хубаво, въртящо се столче за кола от Черния петък, с хубав рейтинг и защити, на което държим. Е, инсталирахме го и се оказа, че наклонът на седалката е прекалено голям, и бебето стои направо изправено - дори на легналото положение Sad направо ще се гръмна! Сега умувам дали да я връщаме столчето. Или да го пазим за след около три месеца, като посяда по-стабилно, а и май някаква подложка за новородени има, дано без нея е по-добре. Иначе до днес си я возихме в кошницата, не знам и аз избързахме ли с покупката, в нея й е добре

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 19:27 от Celesté

# 592
  • София
Оф, Тесс,адски гадно, ние откак сме се пробрали от болницата, няма ден всички да Са били здрави, направо ми писна,а тепърва се почва... щом е изписала аб, започвайте, малък е, но щом и кашля... кръвни пусна ли му?на моя му взимаха кръв миналата седмица заради лимфния възел, но всичко му излезе наред и това ме успокои,че не изпускат нещо, защото тия заоушен нос и очи вече месец и половина... то той е на толкова.
Ау вярно, че имаше проблем с наКлоните в по- новоте коли. Аз замоята нямам притеснение😄 не можете ли да подложите нешо отдолу да се изравни?
Да ви кажа- ако ви се струва,че в градините няма контрол спрямо болестите,тр да видите в училището.там няма да върнат никого,седят си сополиви, кихат си в лицата и си носят лекарствата и сами си ги пият. Вече са по-големи о хремите не ги поразяват така,та си ходят болни,акато са по- малки са хленчави и трагични и щеше не щеш дори да минат ме дъ капките,ги спираш в един момент.

# 593
Kanari, оставяй таткото с тях и си обърни внимание, тези деца имат нужда от здрава майка, ако трябва да си вземе отпуск мъжа ти.

За разходките, ние сме трагични, въобще не излизаме, като затворници, на две седмици един път, аз не мога да си сваля количката сама, а тях докато ги оправя и се изцедя минават 2 часа и 10 мин и след 50 мин трябва пак да ги храня, до сега бяхме на фризовом, той се прави в 70 градуса вода, аз вкъщи го правя и после слагам шишето в студена вода, а на вън не знам как да го направя. Иначе ми се излиза много, просто подготовката е ужасна, то е реване, то е бързане, то е чудо.

# 594
  • Варна
Flower90, съчувствам. Първото ми дете беше същото. Рев рев в количката, после заспи за 20-30мин и после пак рев. Търсих само чакъл и разбит тротоар, защото се изискваше голямо друсане, за да се успокои и заспи. Много се напрягах от тези разходки, а в същото време гледах майките по кафетата с количките си пият кафето. Weary А аз като някой бял бродник обикалям улиците в студа и шш-кам. Сега се убедих, че не съм правила нищо грешно, ами си е до дете. Второто го гледам по същия начин, но то кърти като пор навсякъде, и в колата и в количката. Даже мога да се спра с количката и да не се събуди.
Може да пробваш с раница - в нея и двамата ми спят непробудно.

Тес, бързо оздравяване!
Канари, подкрепям Лизи!

# 595
  • София
Ами то хубаво отпуска, обаче колко да е тая отпуска- това с болестите е непрекъснато и оттук нататък все така ще е.( от опита ми досега) Плюс че големите момичета не могат да се влачат с него по лекари, а и не искат, срам ги е. Само аз съм на фронта. Айде, той гледа бебето в това време, обаче аз пак обукалям като простинал кон. Въобще майка да си Sad най -се напрягам и депресирам при болести и явно още не съм свикнала, макар че мислех, че с 2 съм видяла всичко.
ПС и аз зАвиждам искрено на майките на пейка- с тел или книга в ръка ... явно и при третото. Не ми е писано...

# 596
Kanari, не сме пускали кръвни, то не мисля, че имаме работеща лаборатория днес, дори денонощна аптека нямаме. Почнахме го антибиотика, аз така или иначе не съм някакъв върл противник, а като е преценила да се застрахова. Ще видим ЛЛ какво ще каже утре.
Мен като цяло не ме притесняват толкова тези градински истории, защото Филип е като мен, и въпреки, че често лепва нещо, като цяло боледува леко. Предимно точи сополи. Той антибиотик е пил 3 пъти, като двата бяха заради бактерия в носа. Но с бебето си е страшно, въпреки че ми беше ясно, че е неизбежно.
Наистина хващай мъжа ти да се ангажира и той и си обърни внимание. То и аз все отлагам някакви неща, но не е добре и обикновено само се задълбочават проблемите. Може поне да гледа децата, докато ти обикаляш по лекари.
Lizi, аз направо не мога да си представя колко е сложно с две. На мен ми е сложно, при условие, че големия е на собствен ход, даже почти успява да си сложи сам колана, може да носи чанти и торби и Т.н.
За млякото, освен да си носиш термос с вода на 70 градуса и навън да го приготвиш половин час по-рано, сега е хладно, ще се охлади, докато стане време за ядене.
Ние с големия ползвахме кошницата до годинката някъде, тя е до 13 кг, той беше около 10 кг. Освен всичко ми беше и по-удобно, защото и го разнасях в нея, слагах я на рамата, когато слизах набързо, например до магазина.
При нас също е много мека зимата, даже сняг виждаме рядко, така че и това си е фактор определено.

# 597
  • София
Ох, на моите кошницата им умаля на 6 мес-главата им изскочи над облегалката Sad иначе тя е най-практична, да. Много нещастна бях, после се почна едно слагане юахаме на големите столове, мразя ги от душа. И отзад нямаше място за човек между тях, нямашв къде да сложа майка ми- отпред количката-н е влизаше в багажника...

# 598
Излизам всеки ден - преди обяд за 2 часа като въртя с раница или слинг. Следобяд - седя с количката на двора в къщата. С предишните деца зимния кош го продадох чисто нов в олх. Голямата се скъсваше да реве, а малкото го носих в раница, защото каката беше още в количка…
Много ме радваше въртящия стол 360 и имаше хубаво легнало положение - сигурна ли си, че го щракаш правилно? Нашият мисля, че имаше 2 позиции… За съжаление го подарихме след като умаля, а и да го имахме сега, няма как да го сместим. Беше голяма благинка, ще ми липсва.
Колкото и да реват, не махам от стола, докато не пристигнем. Може да усиля малко музиката и това е. Минаха през период на мрънкане, а сега пътуват като войници. Wink
Таблет и телефон не гледат по път. Та тренира се, важно е да не поддаваш.
Имах огледало, с което можех да виждам легналото столче отзад за по-голямо спокойствие. Сега бебето е на предната седалка с изключен еърбег, каките - отзад в столчета.

Тегаво е много с болестите, бързо оздравяване на всички!

# 599
  • София
Оп, едното дете болно. Супер просто. Ся ще се тръшнем всички, че и уикенда се вря в бебето нонстоп. Ся съм я изолирала в др стая, ама кел файда.
Аз също не съм спирала като пътуваме, винаги съм щофирала сама с тях, телефони и до днес не давам, още повече на път. Ревяли са, шишета са им падало, крещяла съм, музиката съм набичвала и тн.(мислех,че детските песнички така са ми се набили, че нииога няма да ги забравя, но сега ги пускам и не ги помня)😀 Минава и тоя период. Едната на 3 почна да драйфа- ей това вече беше ад.защото шофирам и нищо не мога да направя. А ги возя от 4 месечни на 9 часови преходи софия варна стара загора софия -и ей така от нищото след 3 г започна. Та беше мн хубаво, когато на 5 вече можеше да си държи сама пликчето. Другата има фобия от повръщане, отваряше си вратата да бяга инстинктивно, та и до днес са заключени отвътре. 
Имам единствено едно кошмарно пътуване, когато колата ни се развали на завой на пътя варна бургас, който е минавал знае за какво говоря, никаква видимост, час пик на 40 градуса и летящи пияни тийнове със скъпи коли. Тогава много ревах. А децата на 2, не можеш да им обясниш- потят се отзад, щото и акумулатора падна, не мога да изляза да сложа знак,зашото сме след завоя и нон стоп излитат коли до нас, не мога и да ги извадя от колата. Беше мега тегава случка. После пак ми се е разваляла колата, ама в Бяла и беше по- човешко, отидохме на една бензиностанция и чакахме помощ.

Общи условия

Активация на акаунт