Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 032
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Спрях антирефлуксното. И още от 1вото нормално е доста по- добре със свиването и не реве истерично. Ако утре се оправи и акото, просто няма да го давам. В краен случай може да пробвам фризовом. Писна ми да сменям биберони...
Ох, аз колкото и да боледуват, не бих се лишила от няколко дни без тях. Просто това да са вкъщи всички деца е краен ужас за мен, а и не мога да им взимам обяда от училище и няма какво да ядат. Нямам търпение да заминат в понеделник и ако трябва пак да ги върнат за въшки вторник, то поне единият ден да съм поела въздух. Капацитетът ми е нулев просто.

# 676
Фризовома е и за деца със запек

Спрях антирефлуксното. И още от 1вото нормално е доста по- добре със свиването и не реве истерично. Ако утре се оправи и акото, просто няма да го давам. В краен случай може да пробвам фризовом. Писна ми да сменям биберони...
Ох, аз колкото и да боледуват, не бих се лишила от няколко дни без тях. Просто това да са вкъщи всички деца е краен ужас за мен, а и не мога да им взимам обяда от училище и няма какво да ядат. Нямам търпение да заминат в понеделник и ако трябва пак да ги върнат за въшки вторник, то поне единият ден да съм поела въздух. Капацитетът ми е нулев просто.

# 677
Аз съм много доволна от комбинацията на Фризовом и Панда заради запека на бебка. Беше страшна мъка да се изака, а сега е като часовник всеки ден.

# 678
Аз пуснах каката на градина въпреки риска от заразяване с варицела. Явно скоро няма да приключи това нещо. Не мога да си държа децата сами в къщи месеци наред. Едно, че аз ще изкукам. Второ и те. Малкия му дай само да скитори на вън. Изобщо не обича да си стои у дома. Все едно го държа в затвор. Каката пък като постои една-две седмици максимум и започва да иска да ходи на градина да си била с приятелите. Децата ми имат нужда от други деца. Имат си свой си свят. Аз също.
Канари, не ги ли пребори тия гадини вече?

# 679
  • Варна
Моя план е да пуснем баткото на ясла на пролет. Пак ще боледува със сигурност, но би трябвало да е една идея по-рядко. Една позната така направи и детенцето ходеше поне 1-2 седмици плътно преди да се разболее, което ми се вижда супер. То си е и до дете, но все пак си мисля, че пролетта ще е една идея по-добре. А и тая надежда, че така постепенно ще придобие някакъв имунитет за зимата.

Мойто бебе вече много натежа и като трябва да го уригвам, докато баткото ме дърпа за нещо, направо издивявям. Помня носталгично как кърмих големия и нямаше нужда от уригване въобще. Cry

Освен това напоследък ме тормози една мисъл - че вече сме приключили с броя деца и повече няма да има новородено бебенце вкъщи. Weary Даже почнах да се наслаждавам на всеки миг, дори и на нощното будуване в тихите часове. Гушкам го и го гледам и си мисля как скоро ще порасне и повече няма да имаме бебе и ми става много тъжно. Шантава работа. Дано заради подобни мисли не взема да се навия на трето, защото наистина не искам да ни го причинявам! Satisfied

Впрочем аз продължавам да цедя. Вече само 3 пъти на ден и изкарам по 100-тина мл, които до никъде не стигат, но не искам да се отказвам. В началото цедях за всяко хранене и мислих така да карам 6м. Еми няма как да стане... Дано поне запазя тези 3 изцеждания на ден. Sad

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 15:18 от Jinx ❤

# 680
  • София
Femme, не съм... т е май няма вече живи, но има гниди и ако утре ми я върнат, ще си прережа вените, кълна се. Не издържам вече.
Супер кисела съм днес, малкият не е затварял очи от 1 през нощта, откачих, да не говорим, че ми се схвана целия врат и плешки и лява ръка от дундуркането. Та днес мразя деца, бебета и всичко живо и ако трябва да избирам да имам пак, по- скоро бих се самоубила. Не знам защо си причиних и това. Голям съм идиот! Вместо след 5 г да си сивркам по почивки и след 10 г да се готвя за внуци, още ще изхранвам някъв сополивко..а почивка сама ще видя на кукуво лято следващите поне 5 г...мамка му.
А зимата ме додепресира допълнително.

# 681
Jinx_, и на мен ми е някак тъжно, че повече няма да имаме бебе, струва ми се, че расте прекалено бързо. С големият не съм се чувствала така, въпреки че почти 2 години бях сигурна, че второ дете няма да имам. Но за 3-то вече съм убедена, бих гледала, но не бих се прежалила да съм бременна пак. А и с тези преекламсии… страх ме е. Сега втория път кръвното ми влезе в норма след почти 2 месеца.
А за боледуването си е до дете, Филип е на ясла откакто беше на година и 8 месеца и реално му е 3 година в детско заведение, вместо да разрежда боледуванията, ги увеличава. Всъщност първите месеци в яслата не е боледувал изобщо. Но и той тръгна на ясла 2020, имаше мерки заради Ковид и определено бяха по-добре нещата.
Онзи ден ЛЛ заговори за махане на 3-та сливица, вече сме ходили на 2 УНГ, според тях пък за сега е добре, декември имаме час при друг, ще видим какво ще каже. Той реално е сополив през 90% от времето, от хремата намалява и слуха, според УНГ било нормално. Освен това направи 2 ангини в рамките на няколко месеца + ларингит между двете. Първата ангина я направи лятото и дори не беше на градина. Не знам и аз вече какво да го правим. Според лекарите било нормално, на мен ми се струва прекалено…
А е толкова социален, като излезем гледа тъжно площадките и все пита кога ще оздравее, да може да ходи да си играе с децата.

# 682
  • София
На гери 2 пъти и е махана 3 сливица през 1 година- израства си отново, та не знам има ли смисъл. Реално я оперирахме заедно с ушите, зашото беше с наналрн слух, но се оказа, че е толкова голяма, че запушва дихателните пътища. Тя е с астма и беше възможно това да и е причинявало пристъпите. Обаче операциите съвпаднаха с лечение с магарешко мляко, което провеждах,със смъртта на първата ми котка и с израстването и, та не знам кое помогна, но оттогава (4 годишна) простъпи повече не е имала, като се превърна и в по- здравото от двете деца и до днес (да чукам на дърво)
Реално операцията е супер лека, защото махат малко и раничката е нищожна, даже не я болеше, докато аз помня на мен като ми махаха 2те беше ад.
Другата пък постоянно е с отити и ангини. Така че съм свикнала. При нея обаче никога не са предлагали махане на сливици. Просто и е слабо място.

# 683
  • Варна
Tess_D, да подсети ме, че и през бременност отново не ми се минава, нито през раждане! Първата ми бременност беше страхотна, но втората ми разказа играта. Не, не, не искам да си причинявам пак подобно нещо. Но наистина почват да ми липсват бебешорите, особено наскоро като приготвих едни дрешки за продаване, защото вече няма кой да ги носи. С баткото пазих всичко и не съм минавала през това, но сега ми се свидят. Grin Толкова съм ги избирала, а някои са направо като нови. Хем аз съм човека вкъщи, който хвърля наред, хем ме удари носталгията..

# 684
Здравейте, момичета . Как сте ? Имам нужда от съвет , който не е свързан със майчинството . Не ми се ще да пускам нова тема в форума , защото сме си дружки и знам , че ще ме разберете от тази гледна точка . Та какво се случва …. Гледам детето си сама основа по цял ден , ММ не ми помага със нищо . Миналата седмица дойдох при моите родители на гости с цел да си отпочина и да ги видя . Същевременно ми се наложи да се върна до къщата в която живеем и какво да видя намерих използван презерватив в тоалетната… последва естествено дискусии по темата и така и не можах да изясня ситуацията …. С тъкани мъкане и така . След това той се разболя и отиде при майка си да се лекува , е забрави за нас със детето . Нито ни търси , нито се обажда , нищо . Как да постъпя? Чувствам се ужасно ? Вие какво бихте предприеме в тази ситуация . Да добавя, че поради тежката ми бременност много напълнях и той непрекъснато ме обижда , че съм дебела, че не съм най-интелигентната и красива и т.н т.н .

# 685
Пенелопе, имате ли брак? От колко време сте заедно?
Изглежда, че си има друга, а това, че не се обажда да види как е детето му и жена му е показателно достатъчно.
С него или без в къщата, при положение,  е отнасяш целия бой с родителството и домакинството, по-добре без него… Така поне има шанс да намериш щастие с друг човек. А децата изживяват разделите между родителите по-драматично в по-късна възраст.

# 686
Пенелопе, имате ли брак? От колко време сте заедно?
Изглежда, че си има друга, а това, че не се обажда да види как е детето му и жена му е показателно достатъчно.
С него или без в къщата, при положение,  е отнасяш целия бой с родителството и домакинството, по-добре без него… Така поне има шанс да намериш щастие с друг човек. А децата изживяват разделите между родителите по-драматично в по-късна възраст.

Имаме брак , да . Заедно сме от цели 8 г. Дори и телефонът му не дава да припаря или случайно ако ми е необходим за нещо елементарно ( напр е паднала батерията на моя) се случва под зоркото му око.
Какво да кажа не ми се щеше да вярвам , че има друга . Но изглежда не го е грижа за нас и най-вече за малкото човече .
Жал ме е за детето ми , че ще остане без пълноценно семейство ако мога да го нарека така .
Веднъж дори ме сравни с една едра госпожа .
Не знам какво са направя ………
Отвратена съм от постъпките му.
Отделно ме увещаваше, че презервативъг сме го използвали ние, а това не е вярно защото аз не съм се пазила никога( да не говорим , че не мога да забременея нормално, а забременяването с дъщеря ми е цяло чудо след години безуспешни опити )
Следващото увещание беше , че го е ползвал докато се самозадоволява …..

# 687
  • София
Пенелопе, първо- много съжалявам. Разказвала съм, че минах през същото по същото време с бившия. И ние бяхме 8 г заедно.
Второ- вярваш или не- обяснение за използван презерватив друго едва ли има колкото и да си затваряме очите. Аз съм изтърпяла много изневери, но тези, от коото ми е било най- болно, са били вкъщи, в нашето легло. Адски обидно е.
Трето- дори да не е презерватива, това че го няма и не помага си е кофти само по себе си. Няма да подхващам темара с обидите. Аз цял живот съм ги слушала, но човек, който те обича не бива да говори така. В случая трябва да решиш искаш ли да живееш по този начин или не. Оттам нататък решението е лесно. На мен ми отне 3 г. Адски ме е яд за пропуснатото време, но нямах сили с близначките да преминавам и през развод.
Ако ми се случи сега, не бих го бавила и ден, но това е след много личен опит и натрупани години нетърпимост към олигофрените мъже. И вече съм тотално нетолерантна към изневярата. Тогава обвинявах себе си, защото мразя секса и смятах за нормално да търси другаде. Сега обаче влизам във връзка с обяснението, че не обичам и не правя, така че всеки преценява може ли да издържи и иска ли да бъде с мен. Това е. Повече изневери- доказани или недоказани, не бих толерирала по никакъв начин. Ама пак казвам- това са 10 г мъки и саморазруха след развода, за да стигна до здравословни за мен решения в живота ми.

# 688
Олеле, съжалявам за това, което ти се е случило, ама за мен отговорът е само един - тръгни си! Не те уважава и не заслужава теб и детето си. Не се колебай изобщо, подобно отношение е непростимо

# 689
Канари, благодаря мила. Аз все още съм във пълно недоумение, но наистина фактите говорят сами за себе си .
Просто е ужасно това да се случва след като сбъднахме мечтата си да имаме дете или той е бил добър артист и е играл театро много добре .
Споделих и със моя близка за презерватива , нейното мнение е , че  подкрепи неговата теза и може да го е използвал и за самозадоволяване което на мен не ми се вярва. Не знам какво е обяснението за това . Или аз търся оправдания пред себе си за да го приема по-поносимо .
Селесте , благодаря  за подкрепата . Надявам се в скоро време да подредя приоритетите си и да взема решение за себе си и детето (което е най-трудната част , като се има предвид , че от това решение аз предопределям по-нататък нейната съдба ) ох ужас и безумие. Чудя се как можехме да стигнем до тук ?
Толкова ли не можах да го разбера по-пано за да си живее всеки живото си спокойно и да търси щастието си както сметне за добре .
Чудя се Оз ли съм виновна това да се случва ?

Общи условия

Активация на акаунт