Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 016
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Надявам се да се подобри положението без нея, Фем 😇 Канари и Лизи, и аз вкъщи имам една такава антирефлукс възглавница, за мен са абсурдно високи и бебето наистина се смъква надолу, другия вариант, за който съм чувала, е хавлийка, навита на руло, под матрака. Имаше и нещо за градусите - май не повече от 15-градусов наклон, но ще излъжа. На шезлонгите поне това е съобразено Simple Smile
За будуването гледам, че сега са много модерни едни таблички и консултанти по сън да ви изчисляват колко време трябва да ви е прозореца на будуване, дрямката и прочее. При някои деца работи - супер! Но всяко е различно, не можем да ги вмъкнем всички в рамката. Според мен най-добре да се водим по нашето бебе ☺ стига да не се преуморява и да не може да заспи, значи всичко е ок за мен.

# 91
Аз бях сложила хавлия и педиатърката, като дойде каза, че не е достатъчно... Вчера ми каза, че матрака трябва да е вдигнат на 30%

quote author=Celesté link=topic=1488886.msg45440948#msg45440948 date=1665914287]
Надявам се да се подобри положението без нея, Фем 😇 Канари и Лизи, и аз вкъщи имам една такава антирефлукс възглавница, за мен са абсурдно високи и бебето наистина се смъква надолу, другия вариант, за който съм чувала, е хавлийка, навита на руло, под матрака. Имаше и нещо за градусите - май не повече от 15-градусов наклон, но ще излъжа. На шезлонгите поне това е съобразено Simple Smile

# 92
  • София
Аз съм сложила одеяло под матрака и със сигурност наклона не е голям.
Относно тея графици за будуване и сън,, на човек като мен с висока тревожнсот и паник атаки, могат директно да ме вкарат в депресивен период-това е такова напрежение за майката-да следи бебето,пък да трепери да не заспи, пък ако заспи да го буди и въобще- такъв безумен стрес, повече отколкото да реве детето по цял ден...

# 93
Мойте спят почти след всяко хранене, не следя никакви графици, като са будни ги гушкам и те мълчат. Единствено като ги къпем са будни повече време, защото ми трябва време докато ги изкъпем и намажа с кремове, правим упражнения и после пак заспиват. Тази нощ спаха повече, явно банята им е станала рутина и като пропуснем баня, не искат да спят, до такъв извод стигнах.
Пак не са акали, този път и двамата.... А на Яна дадох Лактулоза на обяд, какво ще правим с това акане не знам, как да нормализорам коремите им, вече не давам лефакс, от няколко дни. Давам им абоколикен и биогая

Аз съм сложила одеяло под матрака и със сигурност наклона не е голям.
Относно тея графици за будуване и сън,, на човек като мен с висока тревожнсот и паник атаки, могат директно да ме вкарат в депресивен период-това е такова напрежение за майката-да следи бебето,пък да трепери да не заспи, пък ако заспи да го буди и въобще- такъв безумен стрес, повече отколкото да реве детето по цял ден...

# 94
  • Варна
На мен ми е по-лесно да следя интервалите, помагат ми. Оги също като батко си не проявява признаци, че му се спи и може да откара бая време в будуване, а веднъж като се преумори, приспиването става кошамар - дундуркаме се по 1 час, като през това време той пак огладнява, после пълни памперса, после повръща и накрая става едно много дълго и изтощително за всички будуване. Затова гледам да си спазя часа да ми е мирна главата. Като приспивам в правилния момент, може да заспи за 5 мин и после спи дълбоко и спокойно.
Те реално тези таблици нямат за цел човек да се тормози и да си сравнява детето с нормите, а са ориентир, ако някой като мен не знае кога да си приспи детето. Аз поне така гледам на нещата.

# 95
  • София
Днес след 10 мин сън навън и цял ден истеричен рев, носене на слинг,на ръце, на крака, на шезлонг и на каквото още ми хрумна безуспешно, най- накрая изкарах повивката и си припомних методите на Карп. Предните пъти той ревеше все така истерично и се отказвах, но в 6 вечерта вече съм на ръба на отчаянието. И не знам случайно или не, но стана, млъкна. Ушите ми още кънтят, но поне трае. Даже опитва да задреме. Направо се се побъркам, нервите не ми издържат. Мм дойде и го изведе за 30 мин- не е млъкнал и навън. А аз тъкмо задрямах и тъпата котка оповръща дивана и докато я хвана да я изхвърля,се качи на леглото и замалки и там да повърне. И така приключих с почивката.
Но пък е тихо.

# 96
Момичета, аз да се оплача и похваля едновременно 😁 от 2-3 дни моя син почна да проявява вече сериозен характер и доооста мрънка, обаче открих успокоително. В момента, в който го сложа по корем на леглото и мрънкането приключва и се започва едно гукане и мяукане 😁 та днеска пак седи си принца по корем до мен и си гледа пред него играчките и си гука нещо и докато си отместя погледа за секунда и вече се беше обърнал обратно по гръб и седи ме гледа ухилен. След минута пак се почна с мрънкането и отново го сложих по корем, минута след това пак се обърна сам. Мислех, че на малко по-късен етап започват с обръщането, въпреки че от корем по гръб е по-лесно. На месец и 2 дни е 🙄 усещам как скоро вече без надзор няма да мога да го оставям 😁

# 97
Flower за кърменето-сз също не храня през нощта.Стимулирам кърмата като след всяко кърмене доизцеждам, колкото мога. Качихме първия месец 800 гр( от както в роден се храни 6 пъти 10 вечерта е последно хранене, 6 е сутринта в първото). Спри да го дохранваш с АМ и слагай само на гредата.
Моя син също спи по корем откакто е роден, всъщност това в трето дете, което отгледам по рози начин. В началото през деня и постепенно след около седмица започна и вечер за си спи по корем. Не мога да го накарам по друг начин да спи. Единствено в количката понякога. По корем не повръща, само по гръб или настрани.
Памперси и аз ползвам 1 Памперс Премиум кеър, колкото пъти съм съм го сменила с каката, толкова пъти съм съжалила и сега е така.
Ваксините мисля да се опитам да са на два пъти, но ще говоря с док все пак.

# 98
  • София
Чета и попивам опит за кърменето и все повече се уверявам, че явно не е моето това занимание- нощем съм успяла да докарам до 4 ч и 30 мин интервал. За повече ме е страх,че ще се запуша. Интервал 10-6 е страхотно чудо, което с близначките сбъднах на 11 мес. Но те пак се будеха и ревяха по цяла нощ,така че ми беше все едно. Днес кърмих 3 пъти и веднъж дадох с калмата,защото реших, че реве заради глад. Еми не беше това. Но всяко кърмене беше адска мъка. Просто не мгоа да си представя сега отново да го слагам на гърдА, освен че ме издъвка и адски ме боли пак, то бееш рев, дхрпане, драскане, по-скоро борба отколкото някакво удоволствие и за двама ни. И сега целите гърди ме болят като след война. Sad дали от педиатъра мгоа да си поискам хапчета за спиране и просто да пазя рецептата и като ми писне, да ги пия. Преди така се случиха нещата.

# 99
Момичета я кажете,колко килограма и на колко са децата ви, по колко изяждат за денонощие?

Мойте след 3 дни правят два месеца и хапват от 650-750 гр на ден, струва ми се малко...

Сами е 4, 900 кг
Яна е 3, 950 кг

# 100
Лизи, аз тук имам някаква листовка на Пуфис за първите седмици, на която пише колко пълни памперси трябва да има, колко трябва да наддават на седмица и т.н., за млякото пише 700-800мл на ден от около 4-5 седмица.
Иначе ние си му сложихме антирефлуксна възглавница под матрака и си му е ок. А по американски проучвания последно казали не повече от 10 градуса, че трябва да е наклона. Тук го четох - https://xedra.me/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b … 0%b5%d1%82%d0%b0/
Днес имам някакъв страхотен късмет и за пръв път успявам да го приспя горе-долу като му се доспи и толкова спокоен и щастлив не съм го виждала пупупу 🤫😁. Реве само ако изтърва да го сложа да яде на време. Та и аз ще пробвам да следвам някакви интервали на спане и бодуване по-сериозно.
Вашите усмихват ли се вече? Почти съм убедена, че вече съзнателно се усмихва, като му говорим или нещо като се случва около него. Възможно ли е? 😀

# 101
  • София
Момичета я кажете,колко килограма и на колко са децата ви, по колко изяждат за денонощие?
Лизи, ако не реват истерично за храна,значи им стига, не се филмирай с някви схеми. А и всяко бебе реве различно и е започнало от различни килограми, няма как да сравняваш, Пресиян е 5 кг, на 3 седмици и яде по 90 мл на хранене, рядко 100, ако хапне повече, връща, затова гледам да не му давам. Твърдо си яде на 3 ч. 2 пъти е просрочвал на 4.

Мойте след 3 дни правят два месеца и хапват от 650-750 гр на ден, струва ми се малко...

Сами е 4, 900 кг
Яна е 3, 950 кг

# 102
Аз май отдавна не съм писала. Борис се оказа от бебетата, които искат да са навън… онзи ден излизах 3! пъти. Няма значение в парка, в магазин или просто да се вози в колата. Като е навън дори яде на 4 часа, но вкъщи е едно постоянно мрънкане. Вече е изцяло на АМ, понеже няма кога да цедя, последните 10-Тина дни едва успявах по 3-4 пъти на ден, а със сукането са адски болки.
Kanari, при мен си намаля кърмата и в един момент, като почнах да изцеждам едва по 5-10 мл от гърда, просто спрях. Не съм изцеждала от 2-3 дни изобщо, за сега няма проблем. Миналата седмица бях на преглед при АГ, каза да отида за ехограф на гърдите, като приключи съвсем, за да видим дали всичко е ок.
Тъкмо бяхме влезли в някакъв ритъм и големия пак се разболя. Червено гърло и Т.

# 103
  • София
Тес, кофти за излизането. И моят е по-спокоен навън, но мен ме боли и кспацитетът ми е 1 излузане за 30 мин,. после ме заболява адски операцията и кръста и умирам,ако не се приберем да се опъна, в слинг е още по- зле.. Мн е кофти,-!защото обичам да ходя пешА,а и времето бива.
Иначе З си имам кърма, не много, но прилично, и не виждам без хапчета как би намаляла. То поне ако намалее сама няма да изпитвам вина.

# 104
Kanari, и аз имах, но като пропускам да цедя и започна да намалява. Но не съм имала запушвания и някакви усложнения, не знам дали е удачно да пропускаш цедене, ако получаваш запушвания.
Иначе все едно не съм оперирана, определено много по-бързо се възстанових този път.

Общи условия

Активация на акаунт