Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 048
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Ние имаме час за 5.12 чак за ортопед.
За коликите по едно време давахме Инфакол и Колийф, но не много редовно. Сега нищо не даваме, но има само сутрин по малко и то не много силни.

# 616
Момичета, аз за коликите давах ензимните капки био амика, цяло шишенце не употребихме, малкото сякаш нямаше толкова колики. Подпръцкваше и пъшкаше, но не е пищял. Относно пробиотика, забелязах, че от био гая започва да пръцка и свива много повече и сега не давам нищо. Омнибиотика съм го взимала за себе си и беше единственото, което ми помогна за нормализиране на стомаха след чревен вирус и то по време на бременността.
Аз съм в джаза на болестите вече. Баткото е болен за 4ти път от 15.09. Дала съм над 200 лв за имуностимулатори и ефектът е зеро. Сега е с брутална кашлица, вечер лаеща, през нощта реве, че го боли много гърлото, през деня кашля нон-стоп. Вече ми иде да си резервирам еднопосочен билет за някое топло място до април. Само се моля да не се зарази бебето пак.
За ортопед мога да препоръчам д-р Церовски. Има кабинет в Манастирски ливади, иначе е в Горна Баня. Аз съм ходила на консултация с него, преглежда и бебчовци. Аз няма да водя бебето, защото в Токуда имаше такъв преглед включен в неонаталния пакет заедно с ехография на коремни, трансфонтанелна, изследване на слух и още нещоси.

# 617
Joyforall, и билет за топло място не ме оправя в живота, Филип си лепва вируси, независимо от сезоните. Лятото се разболява почти със същата честота. Никаква вяра нямам аз на имуностимуланти. Миналата година дадохме над 100 лв за един курс с Имунотрофина, само да докажа на ММ и ЛЛ, че това са глупости. 3 месеца го пи и ефект нямаше, както и очаквах. Но поне и двамата не са споменали имуностимулант повече.
Пак съм доволна, че боледува леко и общо взето се разминава със сополи. Аз на неговата възраст през 2 месеца съм била в болница с бронхит, до към 6 годишна възраст съм се скъсала да боледувам и да пия антибиотици. За сметка на това пък след тази възраст съм нямала сериозно боледуване.

# 618
  • София
И аз искам еднопосочен билет, нямам предвид обаче да взимам и децата 😆
Като казахте имуностимуланти, преди години на едната помогна изопринозин. Но ми идва скъп и оттогава ме съм правила пълен курс. При тях Авирона помага,ако се хване болестта в самото и начало-пак са болни, но не слиза надолу и не започва кашлица, което ми е най- голямата драма. И реално пак си е скъп.

# 619
Ако го хвана много в началото - авирон, инхалации, витамини, пробиотик и черен бъз - разминават само с лека хрема 3 до 7 дни и това е.
Днес не постави ваксина заради хремата. Изписаха капки и имунокинд. Качила е 500 грама и е плюс 4 см за един месец. Каза, ако се изкашля, да я водя веднага пак. Да видим как ще продължим…

При мен, след зловещ и зверски едноседмичен цикъл, започва следващата мъка - косопад. Не смея да си пипна главата вече, направо ги ръся, даже и без вятър да духне - като есенни листа са.

# 620
Момичета, вие излизате ли? Аз се чувствам като отшелник. Само на разходка веднъж дневно, но сега като се развали времето пропускаме. И то ходим по улиците около нас. Малката като е будна не и се стои в количката е почва да плаче и не мога да я успокоя. Няколко пъти бяхме отишли малко по- далече от нас и се препотих  хиляда пъти докато се приберем.
Ходихме до педиатърката преди 2 дни, за да си взема последния болничен, докато стигнем спа,  като спря колата рев, мъжа ми едва я е успокоил докато се върна. На връщане имаше задръствания- пак рев. Не се успокои докато не я извадих от кошчето и се загледа във фаровете на колите.... добре, че бяхме вече до нас почти. Преди две седмици пак така плака в колата, докато не я извадих отново от кошчето и я сложих да суче не спря.
Много ме напряга този неутешим рев, само при моята ли е? До магазина не смея да отида, защото ме е страх, че ще се разплаче  там и ще трябва да се прибираме на пожар.
Кога отминава този период? Винаги съм била много активна, а сега от както родих съм само вкъщи, това много ми скапва психиката....

Излизам, когато е хубаво времето, задължително се възползвам, защото малкия много обича разходките. Когата сме отвън спинка през цялото време, независимо колко време сме, а вкъщи спането през деня е мисията невъзможна. Плачка единствено в колата, когато попаднем на задръстване, когато колата е в движение, спинка.

# 621
  • София
На мен след края на цикъла се оказа, че още не са ми спрели лохиите. Досадно...
Иначе при нас е купон. След като едната остана вкъщи, щото е болна, вчера ми върнаха и другата...с въшки. Всички сме вкъщи, малкият продължава със запушения нос и не спи въобще, отново е н антибиотични капки и с направление и за гастро за рефлукса.
Frausto, Да питам за имуно кид-,
 Ще го даваш ли? Аз прочетох състава и съм мн скептична за няма и 2 мес бебе, което е незахранено-с всички е-та и киселини, плодови есенции и захари, които има...мислех да не давам, ама щом и на вас са го изписали...не знам какво да правя

# 622
  • Варна
Kanari...чудно е при теб...кураж 🤗
Аз да питам тоя корем да го чакам ли още да се прибере или да действам вече 🤣🤣🤣
А моето момче преоткри бибата в пръста си...днес го хванах яко да го смуче...някакви идеи 🤷

# 623
  • София
Kanari...чудно е при теб...кураж 🤗
Аз да питам тоя корем да го чакам ли още да се прибере или да действам вече 🤣🤣🤣
А моето момче преоткри бибата в пръста си...днес го хванах яко да го смуче...някакви идеи 🤷
Моят кураж умря още 2014та😀 сега живея само за момента😆
Какво ще му правиш, ако не го чакаш? Че и аз уж чакам нещо, ама какво...
Преси си смуче цлеите юмруци и лапа всичко, дето му е до устата- чудум се зъби ли са, предвид че сестрите му имаха по 4 резци на 4 мес...

# 624
Оххх и аз съм неприятно кореместа Sad с първата бременност като че ли нямах корем, а сега....
Опасявам се обаче, че този път имам диастаза. А точно от нея коремът стои един такъв широк и не се свива. Като проверявам според инструкциите май имам някаква.

# 625
Същата работа, целия юмрук си набутва в устичката. Ама какви зъби толкова рано 🫢на каката първият й излезе на година и три-четири месеца, искам пак така, макар че осъзнавам, че доста рядко се случва 😁
Диастаза имам и аз. Като легна и точно по линията на досадната линея негра (още не ми е избледняла) имам чак хлътване. Ужасно е. Иначе корем нямам, ама виждам мини стрии до пъпа - няма пълно щастие знаете, хаха. С предишната бременност също имах диастаза, но не беше толкова изразена като сега, и в някакъв момент се оправи или поне така си мислех.
Още една вечна тема да повдигна. Два дни в памперса имаше зеленикаво ако със слуз Sad от днес се оправи, ама на какво по дяволите се дължеше.. в интернет има около 208 възможни причини, от най-безобидното - лапането на ръце и повечкото слюноотделяне - през настинка, та до алергия (каквото и са тръгнеш да четеш с крайна сметка все до диагноза стигаш!). Още се чудя дали да я водя на гастро.

# 626
  • Варна
Преди да забременея имах плочки....та се чудя сами ли ще се възстановят или ще трябва да ги дялкам отново🤣🤣🤣 шегувам се...исках да ви разведря, че от утре и времето става лайняно. Днес смених гумите на колата 🤗
Селесте нямам представа какво е това. На кърма или ам?

# 627
И аз съм с диастаза и/или отпусната коремна стена. Зарадваха ме с тази новина веднага след секциото. Моят АГ я измери 4 пръста в болницата, към днешна дата доста ми се прибра корема, диастазата си я меря 2-3 мои пръста. Стои като вдлъбнато над пъпа. Пъпа ми също не иска да добие предишния си вид, не е изпъкнал, но не е вдлъбнат  както беше. Много гадно.

# 628
  • София
Аз се разминах с диастазата, но имам пъпна херния.
МammaMia, ще се виждат, на предишната бременност само те ми помогнаха да се възвърна безобразНо бързо във форма, 10 години тренировки поне за това ми се отплатиха. След това също много тренирах, но последните 2 г не, та сега не знам мускулите дали ще имат памет, но вече не ми дреме. Аз си имам паласки и колкото и да съм трнирала, все си ги имам. Туй то.
Слузта не значеше ли алергия нещо? Ако си на кърма, може нещо, дето си яла.
Ние сме на гастро чак следв петък, връща адски много, предполагам ще изпишат фризовом, та се чудя дали отсега да не взема.

# 629
Сега пък на малката и сълзи едното оченце  и събира бял секрет в ъгълчето...
Дали това е конюнктивит, никога не съм имала такова чудо и не знам нагледно какво представлява, ама май няма какво друго да е.

Общи условия

Активация на акаунт