Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 36 898
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Има ли в момента някакъв вирус с кашлица върлуващ из ясли/градини?
Малкият ходи 3 дена и днес го взимам с бележка от госпожата, че има кашлица и да вземем мерки.
Същото казаха и за още едно детенце, с чиято майка се засякохме на входа.
Просто вече съм в шах и мат. Две седмици го задържах в нас, след последните сополи, уж за да се позакрепи. Сега 3 дена ходи и хоп кашлица. Sad
Има, Ракетке.
Ние от лятото си носим последствията от такъв вирус. Но и сега има.

# 91
Продават се от години в аптеките, но явно някои не им се занимава

# 92
Има много гаден вирус - с къртеща кашлица и хрема.

# 93
Да, вкъщи си го хванахме, като цяло само аз оцелях да е само с хрема 2 дни. Много голяма гад е

# 94
Искам да благодаря на всички мами
Наистина можела малката гадинка да ходи сам, а аз до сега го жалех, че е мъничък и го носех докато ми омалеят ръцете. Да не говорим, че в 21.00 вече беше заспал, което не се е случвало

# 95
Будното време  и активността по време на него пряко влияе на нощния сън. Количеството и качеството на умора си казват своето. Аз благодаря за потвърждението на теориите, които развивам искано и непоискано 🤣

# 96
Рокет, и ние това карахме. Ужасен вирус. Малкия вдигна температура на 17 в понеделник, във сряда вече хъркаше при дишане и ни приеха в болница вечерта с остър ларингит. В неделя вече бях болна с гадна кашлица. ММ се разболя миналата седмица в четвъртък. Общо взето още се долекуваме. Много е заразен и бързо слиза надолу. При мен още кърти кашлицата.

# 97
Момичета, споделете какви термометри ползвате. Моя се развали, поръчах нов, уж хубава марка... показва каквото си иска, направо ще се побъркам. Дъщеря ми е малка и не седи мирна, за това предпочитам да е от разстояние. Има ли други варианти, вие какво ползвате за по-малките деца?

# 98
Аз намерих един живачен и вярвам само на стойностите от него. Зор ми е да стискам детето да не се движи поне 5 минути, но тези безконтактните често ме хвърлят в притеснение със твърде завишени стойности. Да не говорим, че в ДЯ също мерят с живачен през деня, и покрай едни чуденки защо там имал Т, а вкъщи няма, реших, че най-правилно е и аз да меря с живачен. Друга опция за мен е галиев.

# 99
Електронен ползваме от бебе, безконтактен не сме имали

# 100
  • Бургас
Braun thermoscan 7, за ухо използваме. Измерва за 1-2 секунди и е точен.

# 101
Ние ползваме микролайф син. Мери за 2 минути, дава малко отклонение, пускам малко телефон или гледаме книжка.

# 102
Моето дете стои и си знае, свикнала е. Ползваме на нук термом.

# 103
Навсякъде явно по различен начин взимат проби и т.н. Аз попитах в лабораторията дали ще ми трябва скоч лента и спекталета, за да извършим "процедурите" вкъщи, но казаха не, на място ми дадоха спекталета и заведох детето там в тоалетната и ми обясниха просто да мина с памучето около ануса само. 🤷🏻‍♀️😀 Тъй като не бях запозната, се наложи да пускам изследванията в 3 лаборатории. Голямо обикаляне 🙂 Първата не правила микробиология, втората не правила паразити през здравна каса и накрая се оказа, че в третата можех да дам всичко и щях да си спестя много неща, но нищо. За друг път ще знам 😀

# 104
Ние два пъти сме правили такова изследване и от лабораториите са давали въпросното стъкълце. Вторият път малкият доста швъкаше и не се справихме със взимане на пробата, та от една аптека взех стъкло и бяха така добри да отрежат тиксо и да ми го лепнат отгоре.
После от лабораторията нямаха възражения.
Но винаги си има и отделен резултат от перианалния отпечатък.

Общи условия

Активация на акаунт