Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 281
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
То и нашето не иска да заспива само вкъщи все е завряно в нас, ама на яслата си спи като стой, та гледай. Тъй, че всяка майка да си гледа нейното дете и да не дава много акъли. А Вие недейте си го слага от всичко, което ще чуете от други "загрижени" майки, защото в повечето случаи само си чешат езиците.

# 616
късметлии сте с дете, което цяла нощ си спи в кошарата Wink... и хич не се връзвайте на думите на всеки..
предполагам че ще свикне да спи в яслата в легло и по обед...

нашият звяр (вече 1г. и 10 м.) по обед спеше в количката без проблем. вкъщи след 8-9м сме имали проблеми със съня.. дори и сега нощният сън е проблемен, но поне си заспива в леглото. денем 2 часа спи в нейното легло без проблем...

поне при нас с постоянство стават нещата... пробвайте да се приспивате и денем в леглото, въпреки че ще отнема време... при нас за около месец-два времето се намали от над 30мин до под 5 мин по обед... вечер от над час до 20тина минути и това при бебе свикнало да заспива върху мама...  спазваме един и същ ритуал по обед и вечер... специално при нас постоянството води до резултати... първите дни след промяната си бяха тежки де...

# 617
Какво прави вкъщи и на ясла няма особена връзка. Вкъщи никое дете не спи с чужди хора и още 20 деца, но в ясла/градина, да. Там гледат едно от друго.
Отделно, детето е голямо, скоро количката няма да му е удобна за сън и филма ще приключи. Няма нужда насила.

# 618
  • София
Днес коментара на една мама му вкара дертове и реших да попитам тук. Малката е свикнала следобед да спи в количката,спи непробудно 2 часа,всеки ден. Не е имало път,в които тя следобед да не спи. Коментара беше,че когато тръгне на ясли ще ми я връщат,защото няма да иска да спи там в леглото. 😐
Посъветвайте ме какво да правя? Как да я приуча да спи следобед в кошарата? Пробвах 3 пъти да я преместя,плачеше все едно я колят и не желаеше след това 30-40мин да заспи,дори в количката.

Едно е вкъщи ,друго е в градината ,не се притеснявайте.
 Аз също си мислех,че моето няма да може да заспива,ако не го галя.Наистина имах чувството,ще само не може да се успи,но не е така.
И до ден днешен (на почти шест години е) ,вечер четем приказки и го галя и така заспива.Много любимо за мен време.
Чувала съм и аз коментари,как ще го направя лигльо.Напротив,сутрин когато се събуди преди нас идва в нашата стая и ме гали по главата,докато спя.
Та исках да кажа,че мама си е мама ,с мама е различно ...

# 619
Споко моята дори до1,10 спа в количка на обяд (заспиваше много трудно от бебе)и какво после я научих за седмица да спи в кошара на обяд  с малко с по-строг тон.

Общо 4 месеца преди ясла оправихме спането както си му е реда и няма проблеми в началото не спала там,после малко спала сега си спи без проблем 🌞

# 620
Колкото по-малко слушате хората, толкова по-добре ще сте. Гледайте ди детето така, както Вие искате. Дъщеря ми от новородена все в количката спеше. По цял ден бяхме навън и през ум не ми е минавало да се прибирам, че станало време за спане. Вече е на 3г3м. До 3 годишна възраст ползвахме количката за сън навън. Имало е случаи да сме у дома и да иска да спи вън. Никакъв проблем. На ясла не е ходила. Вече ходи на градина и там си спи. У дома винаги е заспивала сама. Никога не е люшкана, друсана, разнасяна на ръце и т.н. Слагам я в кошарата/леглото и заспива.

# 621
Със свалянето на памперса се сблъскваме с проблем, когато мъжът ми и дъщеря ми са сами и се налага да посетят тоалетна, но няма семейна или за инвалиди. Къде водят вашите мъже дъщерите ви? Той веднъж я водил в мъжката, когато не е имало никого на писоарите, и веднъж влезли в женската и той се извинил (жените се отнесли разбиращо и никой не го е гледал накриво). Какъв е етикетът, как практикувате вие? Детето е под 2 години и абсурд да се справи сама. Често са само двамата навън на закрито и такива ситуации ще зачестяват, та исках да почерпя опит.

# 622
Със свалянето на памперса се сблъскваме с проблем, когато мъжът ми и дъщеря ми са сами и се налага да посетят тоалетна, но няма семейна или за инвалиди. Къде водят вашите мъже дъщерите ви? Той веднъж я водил в мъжката, когато не е имало никого на писоарите, и веднъж влезли в женската и той се извинил (жените се отнесли разбиращо и никой не го е гледал накриво). Какъв е етикетът, как практикувате вие? Детето е под 2 години и абсурд да се справи сама. Често са само двамата навън на закрито и такива ситуации ще зачестяват, та исках да почерпя опит.

В мъжката тоалетна, просто проверява дали има писоари и съответно дали се ползват в момента. Има доста мъжки тоалетни, където писоари няма.

# 623
  • Варна
Здравейте, детето (2.2г) снощи беше много раздразнително и в някакъв момент показа, че го боли ухото. Направи ми впечатление, че болката идва и си отива, а и нямаше проблеми да лежи (чувала съм, че при болка в ушите боли по-малко като са изправени). Дадохме му Панадол и след 15мин му мина. Спа спокойно цялата нощ.  Днес няма признаци да му има нещо и го пратихме на ясла.
Възможно ли е болката да е била от кътник и просто да не може да локализира добре мястото? Подозираме с таткото, че никнат последните кътници, но не можем да видим.

# 624
Ухо може да боли от зъб, да.

# 625
На 1г. и 7м.,на обед спи в количката от 13-15ч. Вечер от 21:15-08:00 спи в кошарата. Сигурно звучи налудничаво и егоистично,но гледам да спазвам часовете за хранене и спане,защото наистина ми е много лесно отглеждането на дъщеря ми по този начин. Притесних се от коментара,че ще я връщат,ако отказва да спи следобед в леглата,в яслата. Нямам на кого да разчитам да я гледа,живот и здраве,когато тръгне и затова се притесних.

То щото знаят какво ще стане, че коментират.
Щом ви е удобно на всички нека си спи в количката.
Нашето момче всички дневни спанета му бяха в количката след регресията в 4ти месец, но не ни беше удобно и към 6ти месец имах една консултация с консултант по сън и много лесно го преместих, като набрах смелост да пробвам - изискваше подготовка, но беше малчо на съвсем различна възраст, та не знам дали ще работи за вас същото.
С това искам да кажа, че ако имате проблем с яслата, може да се консултирате, дотогава както ви е ОК.

# 626
  • до най-прекрасния мъж
По принцип АКО не спи в яслата, ще Ви карат да си вземате детето на обяд. Така практикуват във всички ясли. Но ДАЛИ няма да иска да спи, никой не знае. Така че, гледайте си детето, както Ви е удобно. Започнете да предлагате кошарата и на обяд, пък то ще си покаже. На приятелка никога не беше спало в кошара с решетки и й го връщаха на обяд. Но детето не знаеше от новородено какво е да спи в кошара и се плашеше. Сега ходи на градина и спи на обяд. Така че, децата са различни.

# 627
Моето дете в началото не спеше в яслата и никогя не ся ме карали да го взимам. Както и на други майки.

# 628
Абсолютно. Детето е на ясла, защото родителите са на работа. Няма филм елате го вземете, че не спи. По време на адаптацията по може, но и тя не се проточва без край.
Има дни, в които просто не спят, намират им начини да не пречат на другите.

# 629
Не спането в яслата няма да е породено от липсата на количка, а от новата обстановка. Първите седмици дъщеря ми едва спеше там, след това свикна и не е имало проблеми. Иначе вкъщи задължително някой трябва да легне с нея, да я приспива.
Децата там се държат по съвсем различен начин. Изобщо двете места не могат да се сравняват.

Общи условия

Активация на акаунт