Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 10

• 35 319
  • 868
  •   1
Отговори
# 390
И аз не знам с миене на две седмици как ще е. То зависи и цапате ли много, но то един да има, да цапа и стига. Зависи и дали вали дъжд, сняг. При нас минава 1 път седмично, мете, мие, забърсва в асансьора, по 10 лв на етаж излиза на месец.

# 391
Но хора, та при нас е по- скъпо. 10 лв на етаж също, но идва 2 пъти месечно. Та боклук няма, особено след първия етаж.

# 392
  • София
Еми Дайс..вие давате по 10 лв на идване на жената. Какво за сиренето..ние по 20 даваме, двойно на вас.
Вдигнете й още...сиренето е скъпо, викаш.
Уважавм труда..както виждаш, плащаме по 20 лв на миене.

Тя не идва. Няма разходи за транспорт Joy .
Но беше 80.
И аз исках повече.
Иначе, кога и колко чисти не знам. В момента 3 ап правят ремонт и съм убедена, че поне 2 месеца не е мила.

# 393
Но хора, та при нас е по- скъпо. 10 лв на етаж също, но идва 2 пъти месечно. Та боклук няма, особено след първия етаж.

Именно.
160 лв, или 200 лв идва за месеца, ако е два пъти в СЕДМИЦАТА.
Кой плаща толкова..никой до тук.

Има мисъндърстендинг ми се струва Simple Smile

8 пъти по 10 лв са 80 лв
8 пъти по 15 лв са 120 лв.

Толкова плащате вие.

Ние, ако смятаме по 8 пъти месечно, по 20 са 160 лв.
8 пъти по 25 както иска от НГ са 200...

# 394
  • Бургас
При нас се е случвало да идва чистачката 2 пъти месечно, щото и тя е човек и отсъства по някоя седмица, ами не забелязвам да е станало по-мръсно, но ние сме само 10 апартамента с общо 15-16 живущи, деца няма, с лупа може да търсиш някое боклуче

# 395
  • София-в сърцата на моите деца
Всяка седмица мие, някой път само площадката на първия етаж-60лв./ 8 етажа сме/ Отделно ние купуваме препаратите и парцалите и метлата.

# 396
9 етажа, 2 пъти седмично миене - вдигнахме от 80 на 120 (миналия месец правихме събрание). Не искаха много, обаче вдигнах врява, че все пак сиренето е с пари... И на касиерката увеличихме парите.
Не мисля, че трябва да се подценява труда на хората и като не искат да плащат - всеки си мие или си ходи в мръсното.
То и сиренето скъпо, ма го купуваме.
Та това е изключително несправедливо. 9 етажа тя не може да измете и измие за 1 час. Трябва да лети ли? Пробвайте вие и тогава оценете труда. Значи давате по 10-13 лв на едно чистене на 9 етажа. При нас за 4 етажа даваме 20 лв. Смятам, че всеки труд е достоен и заслужава нормално заплащане.

# 397
И при нас е без асансьор.
Когато се правят ремонти със старата чистачка уговаряхме чистене два пъти седмично, което се плащаше от ремонтиращия.
Не вярвам сега да вдигнем повече от 5 лв на идване, защото много от хората не са доволни от качеството - казахме му, че има паяжини и не ги обра. Искахме да измие прозорците за Коледа, което се плаща отделно 30-40 лв - не го направи..... (Дограмата е нова и прозорците не са големи 5 и 1/4 на брой, би ми отнело по макс 15 мин вътре и вън да измия стъклата.)

# 398
Като зачетох се оказва, че ние плащаме по 10 лв. на едно идване на чистачката на входа. Идва по 4 пъти в месеца - консумативи и пособия купуваме ние. През останалото време се очаква, ако някой замърсява и да почисти след себе си. Но си остава само пожелание -
Скрит текст:
последно някой настъпил кучешка прелест, паднала му от обувката на стълбите пред асансьора на първи етаж, човека доизтъркал остатъка в асансьора. На следващия ден друг доразмазал и по стенния панел в асансьора. Аз ходих да изчистя, първо защото ме е гнус да го доразнасям и второ чаках доставка на мебели и хич не ми се щеше да попада нещо подобно върху тях. Любителите на животни с нежни сърца така и не се научиха да чистят след питомците си, а за по-хубаво ги водят до тоалетна извън района на техните собствени сгради.

Имам въпроси за нова сграда и вземане на административен адрес: името на сградата ние ли го предлагаме, а в Общината само проверяват свободно ли е или има друг ред?
Ако решим да основем Сдружение на ЕС, общите партиди за ток на асансьор и стълбище би трябвало да са по битови цени, нали? Нямаме търговски обекти - само апартаменти и гаражи. Едно пиленце ми подшушна, че можело да ни треснат на промишлен ток. Целта е да избегнем откриването на тези партиди лично на домоуправителя, да има по-лесен начин за откриване на банкова сметка и т.н. по-официално да бъде всичко.

# 399
Devil_Rose, При нас за един от имотите, че бях там касиер и домоуправител преди, токът е записан на ЕС. По битова тарифа си е. Малка сума е, че е без асансьор.
За новата сграда, където чакаме да влезем във владение мисля да предложа да се събират пари само по банка и от там да излизат за регулярните сметки. Така и ревизиите ще са по-редки и по-лесни.
Нашата сграда си има име от инвеститора/строителя, ама не знам дали е регистрирано някъде - сигурно, щом беше на брошурите...

# 400
Токът за стълбището в енергото, при нас,  е с отделен абонатен номер, име на абоната - "Сълбище", така пише и в бележките. Не е на името на никой от нас партидата.

# 401
drago_2008 Много благодаря! И ние искаме да е максимално улеснено и прозрачно. За общия ток и това да го запишат на човек ми казаха в Енерго-разпределителното дружество. поне Енерго-Про имат такава практика, защото по постоянен адрес в панелен блок на няколко пъти искаха някой да отиде и да му пишат партидата на него. Никой не пожела естествено и си остана партида Асансьор, както е била винаги. Ако пращат писмо за забавено плащане на Получател пише Асансьор Simple Smile
teta75 В сгради заварено положение е като при вас. За новите обаче искат да е на някого. Нямало друг вариант.
Питах и ако има Профи домоуправител как го правят - на негово име се откривала/прехвърляла...

# 402
Ще поразровя да прочета това за общя ток.
А дотогава ги запитай ПИСМЕНО, не устно при лелите в офиса. До Варна даже пиши, централата, официално и писмено да ти напишат..

# 403
И при нас двете общи партиди са с имена "Етажна собственост асансьор" и "Етажна собственост стълби", стара сграда. Безумно ми се струва да се записва на името на собственик/домоуправител, някъде има ли го разписано това официално?

# 404
Май го има, в сайта на еон поне гледам...

Общи условия

Активация на акаунт