Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 10

• 35 451
  • 868
  •   1
Отговори
# 765
"..защо да давате пари за оценка, когато можете да ги дадете за ремонта? "

+ 1.

# 766
  • София
Направете събрание. Повечето хора ще са съгласни, че има нужда от ремонт. Може дори да гласувате 1-2 оферти и да вземете решение кой ще го прави. Като напишете протокола коректно, после ще трябва всички да платят. Този ремонт би трябвало да е към ФОНД РЕМОНТИ, т.е. според ид.части на апаратаментите.

# 767
В какво ще се изразяват ремонтните дейност? Течът отстранен ли е към днешна дата, преди ремонта тоест?

# 768
Имат две стъпки - отстраняване на аварията по теча и укрепване на конструкцията. За второто наистина е добре да се вземе мнението на конструктор какво да се направи. Иначе идеа майстор и измазва, сгъва парите.

# 769
Питам, за да кажа РС и проект ще трябва ли. Че тогава и паспорт ще искат..и дълга и широка.

# 770
В какво ще се изразяват ремонтните дейност? Течът отстранен ли е към днешна дата, преди ремонта тоест?
Течът е отстранен в мазето от 15 г не бяха слизали съседите  . Изграждане на половин стена е според мен  и да се прегледат от 1 до последния етаж стените ,че са напукани да знаем кое трябва да се оправи.

# 771
  • София
Попитайте в общината, вероятно те могат да ви насочат къде може да се направи такова обследване на жилищия фонд. Може и да не ви струва огромна сума.

# 772
Моля, пуснете нова тема.

# 773
Здравейте, входа ще прави техн.паспорт, ще провеждат ОС за учредяване на сдружение за саниране на входа. Аз няма да участвам в него, длъжна ли съм да се включа частта за техн.паспорт или могат и без мен?

# 774
Трябва да осигуриш достъп за ремонта, ако бъдете избрани.
За кое колко ще плащаш - както се разберете с ЕС.
За сдружение не се изисква пълно единодушие.
За кандидатстване по програмата обаче май искат всички да са подписали че са съгласни.

# 775
Моля ви, кажете как да тълкувам този текст от ЗУЕС- тези разходи се делят на броя на живущите ли:

Чл. 51. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Разходите за управление и поддържане на общите части на етажната собственост се разпределят поравно според броя на собствениците, ползвателите и обитателите и членовете на техните домакинства независимо от етажа, на който живеят.

# 776
Да. На калпак са тези.

# 777
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-общо казано - да.
живущите, независимо дали са собственици или не, плащат поравно.

забелязвам нещо ново за мен "независимо от етажа, на който живеят".
харесва ми.
вече няма да бъде повдиган въпроса "защо плащаме по равно за асансьор, като аз се возя два етажа, а съседа - пет?" мисля, че тук в темата го четох. Wink

# 778
Що е то собственик, обитател или ползвател - го има описано отзад в параграф 1 от ДР на закона...в случай че на някого му потрябва ...

# 779
  • Варна - Черна гора
най-общо казано - да.
живущите, независимо дали са собственици или не, плащат поравно.

забелязвам нещо ново за мен "независимо от етажа, на който живеят".
харесва ми.
вече няма да бъде повдиган въпроса "защо плащаме по равно за асансьор, като аз се возя два етажа, а съседа - пет?" мисля, че тук в темата го четох. Wink
В случая сумата на разходите ще се разпределя поравно между всички живеещи във входа, независимо от етажа (имам предвид първи и втори, които не плащат за асансьор).

Общи условия

Активация на акаунт