Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 10

• 35 309
  • 868
  •   1
Отговори
# 375
А, тук сме да помагаме....

Аз да ви попитам за чистачка колко горе долу давате? Знам че е относително, но все пак някакъв ориентир..
Пет етажа, малък вход, с тесни площадки - тоест не са широки общите части, например на едно идване колко лева да платим?
Знаете, че дълги години нямахме човек да чисти, жената от първия етаж безвъзмездно миеше поне долу, то и там най-много се цапа, но вече не може, а и не е длъжна разбира се....
Моля да ме поориентирате....

# 376
  • Варна
Около 75-80 лв ни е месечната такса за чистачка. Осем етажа панелен блок. Ако не се лъжа, два пъти седмично мете, един път И мие.

# 377
Тоест 8 идвания, по около 10 лева на идване.

На идване ми трябва, пък ще решаваме по колко пъти.

Предложих 30 лева за два пъти месечно, тоест по 15 лева на идване, но във фейсО ме изядоха...не че ми пука де...

# 378
teta, за София в момента плащаме по 12,5 лв на идване в сграда с малки площадки за 6 етажа (около 6-7 кв са самите площадки) имаме и безистен. Сградата е малка, с малко обитатели (около 16 човека), та не се цапа много. След нова година иска да вдигнем заплащането, та ще видим...

# 379
Значи сте горе-долу като квадратура като нас. И ние сме малко хора, но много се цапа защото е без асансьор...
Значи правилно съм се ориентирала горе-долу...

# 380
  • Бургас
Ние плащаме 15 лева на посещение, малък вход, само 5 етажа, малко живущи сме, само 1 път седмично идва чистачката

# 381
Благодаря ви...

Оф, тетките чели недочели обявата...мислели че два пъти седмично, тоест 8 на месец, при положение че изрично и ясно пише два пъти месечно, две идвания в месеца....овча работа е тоя фейс, така да го недолюбвам...че няма накъде...

В момента от три месеца идва жена която взема 20 лева на идване,  но иска от НГ да е по 25 лева, което на мен ми се вижда много вече, особено сравнено с други големи и високи блокове, с 4 или 8 пъти идвания в месеца за около 60-70 лева...

# 382
  • Сф
Ние плащаме 100 лв месечно. 9 етажна панелка , при нас така върви горе - долу 10 лв на етаж. Също и блоковете наоколо.Мие един път седмично. Дали само мете още по веднъж на седмица ,не знам. При нас са големи мърлячи живущите, а жената е печена и си я ценим. Че има и 80 взимат някои, ама като не вършат работа добре..
Дочитам те, писали сме едновременно Тета. Не е много 50 лв на месец. Щом и два пъти само..то ще е по- голяма кочина , така да се каже Simple Smile
Както казах , 10 лв на етаж ,така знам . Месечно Ами тя правилно си иска жената ми се струва. То всичко се вдигна.

# 383
10 лева на етаж, но за колко пъти - за 4 ли? Нали пишеш че при вас всяка седмица идва, значи минимум 4 пъти е това за месеца.

А питам за два пъти месечно само.

Явно и тук не се разбираме, не само във фейса Simple Smile 

# 384
Ние плащаме общо 40 лв месечно за две идвания. При всяко мете и мие. На 4 етажа сграда, малко хора, 26 човека, включително 5 ученици и две съвсем малки деца. Само първите 5 метра се цапа, нагоре е чисто. Областен град.

# 385
  • София
9 етажа, 2 пъти седмично миене - вдигнахме от 80 на 120 (миналия месец правихме събрание). Не искаха много, обаче вдигнах врява, че все пак сиренето е с пари... И на касиерката увеличихме парите.
Не мисля, че трябва да се подценява труда на хората и като не искат да плащат - всеки си мие или си ходи в мръсното.
То и сиренето скъпо, ма го купуваме.

# 386
Еми Дайс..вие давате по 10 лв на идване на жената. Какво за сиренето..ние по 20 даваме, двойно на вас.
Вдигнете й още...сиренето е скъпо, викаш.
Уважавм труда..както виждаш, плащаме по 20 лв на миене.

# 387
  • Сф
Ами Тета, аз за пръв път чувам да не се мие всяка седмица. Ей сега звъннах на майка ,че те са един умрял вход, ,5 етажа,стара кооперация има си обща площ, направо изби рибата! Вика 60 на месец , мие всяка седмица. Значи 4 пъти.
Но не се и цапа, няма хора. Така че.. преценявай ! Питай наоколо най- добре как върви. Не че това е критерий. Ето при майка , в центъра на Сф се връзва по 15 на идване, ама все пак си взима жената 60 лв на месец. При вас за 2 пъти, поне по 20 на идване, ама сега дали да вдигнеш с по 5 лв , не знам. А и дали ще намериш друга читава? Преценявай. И при нас в блока вдигнахме вноските. При вас няма и асансьор ,са 10 лв месечно едва ли е драма. Не знам ,решавайте си .
Няма как да ценообразувам чуждия труд. Той ангажимента на вашата не е голям, принципно това вдига цената. Simple Smile

# 388
Решила съм отдавна. Сверявам се.

От сверката виждам, че плащаме най-много, въпреки това Дайс реши, че това е неуважение.
Дайс, и с новата ви цена пак плащате по-малко от нас. За това не смятам за коректно подмятането за уважението и труда.

# 389
  • Сф
Въпроса е Тета да намериш читава жена, която си върши работата за 40 примерно, щом не ви устройва по 25 на миене.

Общи условия

Активация на акаунт