За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 578
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, и пак за чушките Simple Smile Моля за идеи какво мога да направя с малки, червени и немесести чушки. Имам може би около 5кг и не мога да им измисля приложение.

# 316
Можеш да си ги почистиш и да ги нарежеш в торбички за готвене, а горещо препоръчвам и този сладко кисел сос https://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html?m=0

# 317
На туршия, точно за 5 кг има рецепта, но трябва да проверя с точност, изпържват се измити с подрязани опашки и  надупкани леко да не пръскат за кратко, само да сменят цвета, като всеки път горещи се поръсват със захар, две чаши, чашата събира 150 гр захар при мен. Две супени лъжици сол, литър оцет, магданоз или целина нарязани ан ситно, кафена чаша наситнен чесън,  ама от онези малките чашки от едно време. Десетина чеснета май. Стои да омекнат за нареждане като се обърква  да се потопят всичките в маринатата ,дето се образува от оцета  и техните сокове. В буркани, два аспирина на всеки ,не се вари.  Ако се пържат повече ,после се белят, при  консумиране. Слага се олио , препечено, по рецепта, 200мл, но за мен е достатъчно поетото,  и за това вместо 750 мл оцет ползвам литър за да покрие. Ако решиш, ще потърся да сверя рецептата ,да не пропускам нещо. Това по памет, а  тя не е надеждна.

# 318
Feliche, направи си лятна манджа в буркани,с пържени чушки, домати, лук и по желание моркови, тиквички и др.
Аз правих миналата година, в къщи им стана любима:

Ако те интересува, по-късно ще кача рецептата, която е малко на око.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 15:58 от Lemy

# 319
Благодаря, Lemy, пусни я като можеш. С уговорката, че чушките са ми тънки и няма възможност за печене+белене.
Предишните 2 предложения също са апетитни, благодаря, дами! Да не се окаже, че трябва да купувам чушки Satisfied

# 320
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря, Lemy, пусни я като можеш. С уговорката, че чушките са ми тънки и няма възможност за печене+белене.
Предишните 2 предложения също са апетитни, благодаря, дами! Да не се окаже, че трябва да купувам чушки Satisfied

Става и с нормални чушки
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post_23.html

Чушките могат да не се изпичат, а само нарязани, сурови и се добавят заедно със смлените домати.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html

# 321
Здравейте,момичета!
направих два вида буркани-със сладко от ягоди и сушени домати с чесън и босилек.Не съм ги стерилизирала.
Ягодите обърнах докато напълних топли,но не знам достатъчно ли е това.
Относно доматите бях чела ,че
ги стерилизират за 10мин тк иначе без издържат само няколко месец,два.
Дали някой може да ми помогне със съвет:)

# 322
Как да съхраня спанак - във фризер или изсушен с дехидратор? Влагата в листата е голяма.

# 323
Във фризера се запазват нещата като вкус и качество. Имам коприва сушена и попарена и в торбички във фризера. Тази от хладилника е по-вкусна от сушената, която все ми надъхва на билки и трева.

# 324
Шарлот, ако имаш място, във фризер е за предпочитане.Консистенция и цвят в готовите ястия после е като с пресен. Както Донатела е споделила сушения надъхва на трева,сено,а и доста по тъмен цвят получава.

# 325
Зелении ( подправки и зеленолистни) режа и прибирам във фризер, след това директно във врящо ястие влагам.
Коприва от фризера  снощи сготвих на яхния, а   сушена добавям като подправка в картофено- зеленчукови кюфтета или към супички.

# 326
Зелени подправки замразявам директно - мия,режа и замразявам.
Но зеленолистни зеленчуци (спанак,лапад,коприва,киселец) задължително бланширам преди това.

# 327
Зелени подправки замразявам директно - мия,режа и замразявам.
Но зеленолистни зеленчуци (спанак,лапад,коприва,киселец) задължително бланширам преди това.
+1, след бланширане изстисквам здраво водата.

# 328
  • Бургас
Търся една рецепта от моето детство. Баба ми взимаше червени чушки, пускаше ги във вряща марина колкото да си сменят цвета и после ги слагаше във дървено каче. Заливаше ги с нещо и отгоре ги натискаше с камък. Сега искам да ги направя в по малки съдове. Имам едни пластмасови кофи с капак останали от купуване на кисело зеле. Търсих рецепти, ама ка да се стабилизира. Може ли да ми помогнете със съвет. Благодаря.

# 329
  • Русе
Скрит текст:
Търся една рецепта от моето детство. Баба ми взимаше червени чушки, пускаше ги във вряща марина колкото да си сменят цвета и после ги слагаше във дървено каче. Заливаше ги с нещо и отгоре ги натискаше с камък. Сега искам да ги направя в по малки съдове. Имам едни пластмасови кофи с капак останали от купуване на кисело зеле. Търсих рецепти, ама ка да се стабилизира. Може ли да ми помогнете със съвет. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт