За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 60 352
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 20 897
За първи път имаме домати юли месец, па макар и към края му. Обикновено ставаха най-рано края на август.
Обаче пък е такава суша, че направо страх ме хваща, никога не е било така.

# 631
  • Мнения: 2 029
Суша е навсякъде и вече доста дълго време, за съжаление от тук нататък ще се борим главно със сушаи безводие.

# 632
  • Мнения: 494
Сухият цвят от копър само за аромат ли се слага на киселите краставички, има ли друга функция, примерно да ги прави по-хрупкави, по-трайни или знам ли и аз... С аспирин ще ги правя, ако това има значение. Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 633
  • София
  • Мнения: 2 416
Копърът се слага за овкусяване.

Кажете моля консервирали ли сте млечна царевица? Чета технология да се сварят, после оронят и с марината да се стерилизира 20 Мин.
Правили ли сте?

# 634
  • Мнения: 2 374
Млечна царевица замразявам във фризер.Всеки кочан с шумата както е, увит в стреч фолио и после по 2-3 в плик.Писле махам шумата и както е замразена слагам в студена вода и варя.Става като прясна.
В буркани не съм слагала.

# 635
  • Мнения: 5 412
Аз също замразявам, но белена и ползвам машина за вакуумиране.

# 636
  • София
  • Мнения: 18 318
Подариха ми 1 огромна консерва с белени домати - 3 кг., срока е до 11.2024 г.
Няма шанс да я употребим еднократно, във фризерната част на хладилника също няма място - 2 рафтчета са.
Дали ще оживее ако набутам съдаржанието в бурканчета и го заваря 15 мин?

# 637
# 638
  • Мнения: 7 989
Дали някой е правил садко/конфитюр/мармалад от круши( мисля, че са масловки) и гел фикс на Йоткер?
Някакъв бегъл спомен имам и за намалено количество захар, но с друг плод?
Дали не беше Пеп-4о?
Благодаря!

# 639
  • Мнения: 9 462
От круши не съм правила сладко с гел фикс.
Правя с намалено количество захар,  но вече има фиксове едно към три. Всъщност вече не правя с тях, защото като предстоят шест месеца и цветът им много избледнява.

# 640
  • Мнения: 7 989
Благодаря, Пеп-4о!
Дайте акъл какво да правя с доста за нас такива круши? Много са вкусни, но нетрайни, а и не могат да се ползват цели...екологични са...( почти всяка е с "мезе")

# 641
  • Мнения: 23 374
Бих ги почистила, /обелила/сварила с малко захар и пасирала на мармалад  като е почти готово, сладко се избягва вече. Правя  с 300 гр захар на 2 кг плод и си става мармалада, плодовете са сладки. Само една доза 2 кг смокини с 1 кг захар на сладко направих, да има и това.

# 642
# 643
  • Мнения: 7 989
Благодаря на всички!
Първи вариант-готов...50/50 праскови и круши+ гелфикс 3/1 - пасирано.
Скрит текст:


Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 20:26 от denyil

# 644
  • Мнения: 478
А някои, знае ли защо киселите ми чушки, стават бели на дъното на боркана.

Общи условия

Активация на акаунт