За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 60 386
  • 777
  •   1
Отговори
# 615
Щом няма да се съхранява с месеци, малко - 20 мин примерно стигат. Сварен е. За буркана да се затвори стабилно стигат. Не съм правила за дълго и не смея да кажа.

# 616
Ако си го сготвила готов за ядене, може да го насипеш горещ в затоплени буркани и да ги обърнеш. Капачката хлътва и издържа 4-5 седмици в хладилник или мазе на студено. Ако ще го държиш на жегата стерилизирай 15-20мин. и употреби бързо.
Аз миналата година затварях недоузрял. Сложих го суров на два пръста под гърлото и налях с вода. Варих 1,5ч. Не съм слагала сол. Ивам още два буркана и са е ок.

# 617
  • на острова на мечтите
Благодаря ви! Ще стерилизирам за около 20 минути. Преди две или три години бях пробвала със сварени нахут, но бомбира и хвърлих всичко.
Не се сетих да го затворя горещ. Ще знам за друг път.

# 618
Не е проблем са го сложиш да заври отново и са го насипеш.

# 619
Скептична съм към насипване горещо ,не всяко става. Варя , да съм сигурна. Пък кой как си знае.

# 620
  • на острова на мечтите
Ами аз доста го сварих. Май беше доста пресни за двайсет минути се свари.
Бор_яна, и аз съм скептична към затваряне на варива горещи. С домати става без проблем, но с боб!? Ще пробвам другият път като сваря стар фасул.

# 621
  • Враца
Здравейте, всеки месец затварям манджи в буркани за мъжа ми, който е шофьор. Варя боб, мусака, грах, зелен боб, кюфтета сос, пилешко месо, свинско, дори паста. Пробвала съм да варя от половин час та до 3 часа. Най-много издържа, без да има проблеми с бурканите, като ги варя 3 часа. Като той ги съхранява в камиона,не в хладилник. Издържат повече от 2 месеца.

# 622
Аз също много затварях буркани с храна преди време. Затварях всичко вряло, щом стане готово в сухи буркани и обръщах. Нищо не съм варила, съхранявах в хладилник и до месец се изяждаха. Нямам спонен са съм хвърляла развалено.

# 623
  • на острова на мечтите
Nelegalnata2,  благодаря. Затворих две бурканчета. Надявам се да издържат десетина дни в хладилник.

# 624
Моля за съвет, изпекох люти чушки за зимата и ги залях само с оцет, необходимо ли е заваряване за капачка?

# 625
не, поне аз не заварявам, то оцета е консервант. Да уточним ,чушки печени , белени или чушлета  пукани, че така не е  ясно. Печени белени чушки е опасно без аспирин с оцета.

# 626
Вижте лютите чушлета на Катето Евро, аз ги правя така и не се развалят.

# 627
  • Русе
Скрит текст:
Моля за съвет, изпекох люти чушки за зимата и ги залях само с оцет, необходимо ли е заваряване за капачка?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_5.html

# 628
Едно време се продаваха буркани с люти чушлета, шипка. Някой да знае варинатата им? Бяха много любими в моето семейство. Ивам няколко корена шипка и ми се иска да направя поне един буркан, по-скоро от носталгия.

# 629
При нас вече излезе и червената капия, дали става за печена за буркани или е още рано? Тази година като че ли, всичко върви с месец- два напред.

Общи условия

Активация на акаунт