Недоволни от Aiko XXXL

• 226
  • 3
  •   2
Отговори
„КАЧЕСТВО” ОТ AIKO XXXL
Погледнете какви столове продават за по 175 лв/бр. В неделя си ги взехме от магазина в Стара Загора и ги закарахме в Сливен. Като ги отворихме намерихме това „качество”. Още тогава ги снимах и в понеделник им писах за адекватна компенсация или да дойдат да си ги приберат. Естествено писах и до КЗП. На следващия ден се обадиха от Аико и заявиха „Да бяхте ги отворили да видите”, да бяхме, ни никой в магазина или на рампата не казва, че имаш право на преглед. След това увъртане, че то не се вижда, че не е кой знае какво. Да, но не е така, някои от нещата не се виждат, но луфтовете между дъските и обеленото все пак се вижда. Накрая казваха „Донесете ги и ще Ви върнем парите”. Добре, ама аз длъжна ли съм да им разкарвам боклуците им цяла България, защото те не си вършат качествено работата? Аз ли допуснах да продавам столове в това състояние, аз съм им ОТТК, че да им ги следя тези неща? Не съм. Аз съм клиент, който е в правото си да им иска обяснения и адекватната компенсация е да дойдат да си ги приберат и да ги правят каквото искат, а на мен да върнат парите.
Скрит текст:

# 1
Съгласна съм с вас във всичко, освен с това, че никой не е длъжен да идва при вас и да си прибира мебелите обратно. С такива разбирания човек може да ги вземе и да ги закара чак в Норвегия, например – тогава пак ли магазинът трябва да дойде? Това си е изцяло ваша инициатива и ваша отговорност.
А че продуктът е с ужасно качество – да, това си е напълно тяхна вина. Съжалявам, че сте имали такъв неприятен опит и се надявам да ви възстановят парите за неуспешната покупка. Но такива казуси се случват много често и с най-различни фирми.

# 2
  • София
Сглобени ли пристигат ?

# 3
Разбирам ви, но при потвърждаването на поръчката вие сте дали съгласие с Общите им условия. Аз също не ги чета, както повечето хора, а трябва...

"При получаването на стоката или предоставяне на услугата, потребителят е длъжен незабавно да я прегледа, съответно да види резултата от предоставената услуга и в случай че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето, извършващо доставката или предоставянето на услугата, за което се съставя протокол. Ако не направи това, вещта/предоставената услуга се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката/услугата му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи."

За съжаление сега важат условия по връщане, които са:
"Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на потребителя."

https://aiko-bg.com/obshti-usloviya

Общи условия

Активация на акаунт