За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 60 391
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Привет. Може ли рецепта за кисела бамя? Купувала съм готова, но ги слагат много едри и узрели. Иска ми се да направя дребна и млада.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html?m=1

# 601
  • Sofia
  • Мнения: 5 049
Здравейте, дали вече по пазарите в София носят горски боровинки или е рано все още? Миналата година правих сладко през август.
Също дали знаете в Благоевград дали се продават понеже ще ходим в този район след седмица.

# 602
  • София
  • Мнения: 106
Здравейте, дали вече по пазарите в София носят горски боровинки или е рано все още? Миналата година правих сладко през август.
Също дали знаете в Благоевград дали се продават понеже ще ходим в този район след седмица.
В района на хижа Вихрен нямаше узрели.Май още е рано за горските боровинки.

# 603
  • Мнения: 4 918
Рано е. Иначе има навсякъде - Родопи, Рила, че и Витоша.

# 604
  • София
  • Мнения: 2 423
Годината е изключително топла и всичко става много по-рано. Днес си купих горски боровинки от пазара във Велинград. Миналата седмица не е имало. Идеално узрели, но малко безвкусни, явно от големите жеги.

# 605
  • Sofia
  • Мнения: 5 049
Годината е изключително топла и всичко става много по-рано. Днес си купих горски боровинки от пазара във Велинград. Миналата седмица не е имало. Идеално узрели, но малко безвкусни, явно от големите жеги.

Бихте ли споделили на каква цена се продават?

# 606
  • София
  • Мнения: 2 423
15-16 лв, боровинки, малини, къпини. Последните не бяха горски. Също имаше и от американските боровинки, за тях е ясно, че са култивирани.
И за огромно съжаление, нямаше нито един от местното население, които берат и слизат в града да продават. Имаше плодове на 8-10 сергии и всички бяха търговци разни. Sad  Може би нагоре към Юндола и Белмекен ще има хора от местните, които продават по пътя.

# 607
  • Пловдив
  • Мнения: 1 592
На Юндола има пазар целогодишно местни хора продават-сирене,кашкавал,мляко,яйца,мед,сладка,подправки,сушени гъби,плодове.Миналата година в началото на септември купих от там горски боровинки и малини по 9лв/кг за фризера,правих и сладко.Колкото и да се променя климата през юли не бих купила от тези плодове за консервиране.

# 608
  • Мнения: 6 792
На сладко от сини сливи ( 7 кг плод) колко лимонена киселина да сложа?

# 609
  • Мнения: 1 712
J_M_M, aз знам,че се слага чаена лъжичка на килограм захар.

# 610
  • Мнения: 2 305
Здравейте, бамя може ли да се замразява?

# 611
  • Мнения: 640
Може, може да я бланширате, лично аз съм я слагала директно, без много играчка.

# 612
  • Мнения: 21 873
Да, директно замразявам (измита и подсушена), на порции.

# 613
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Днес сварих стар фасул. Но е доста. Искам да го консервирам в буркан. Сигурно ще напълня два буркана по 300 или 400 гр. Колко трябва да ги варя?
Иначе всичко, което намерих в Гугъл за консервиране е, или във фризер, или да се затвори още горещи и с обръщане на объркана, надолу с капачката. Ще ми се да ги взема с мен на път. Благодаря ви предварително!

# 614
  • София
  • Мнения: 12 350
Боб слагам във фризера в буркани като изстине. Но за път май не е приложимо, освен ако не превозвате в хладилна чанта и след това използвате в рамките на дни.

Общи условия

Активация на акаунт