Суровоядство, Гайдурков, рак на дебелото черво

• 936
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, 
Има ли такива, които са спазвали режима суровоядство при Д- р Гайдурков при рак на дебелото черво преди операция, а и след?
Добре ли е при такова заболяване да се прилага неговия режим смутита от зеленчуци и ПЛОДОВЕ,  сурови ядки
Моля за мнения!

# 1
Той и Сийв Джобс лекуваше рак на панкреаса със суровоядство, смутита и т.н. и виж какво стана.

Говори с лекуващите си лекари, със специалисти в областта.

Кой  непознат може да каже за твоя организъм( след операция) какво можеш и не можеш да консумираш?

# 2
  • София
И наша позната така се лекуваШЕ. До степен на маниакалност. И не си слушаше лекарите. Sad

Слушай доктора, който те наблюдава и е запознат конкретно с твоя случай и точно с твоите изследвания, а не се води по моди и някакви гурута.

# 3
След операцията захранването е много важно и точно сурова храна може да причини проблеми и усложнения
Не се мамете по такива обещания, защото болният няма време да си жертва малкото останали сили по "гурута"

# 4
От служане на лекари вече близо три години човек се докарва до това състояние...
Слушаме ги, но повечето не мислят, не разсъждават
Режат, изписват лекарства, които увреждат още повече тялото.
Операцията още не е минала.
Но вредите, които до момента причиниха лекарите, като си правят екперименти с хапчета са големи. И не не става въпрос за проблема с дебелото черво.
От разочарование от сегашното "здравеопазване" човек прибягва до алтернативно лечение,  а не защото е "модерно".
Колко хора има излекувани от лекари, без да приемат до живот силно увреждащи лекарства?

# 5
Има, има. Ракът на дебелото черво е един от май-таргетираните за имунотерапия - а тя е най-щадящия и бърз вариант. Разбирам разочарованието - но се съсредоточете върху това да намерите лекар, на когото имате доверие и вярвате за изследванията и лечението. Неслучайно този вид рак е толкова таргетиран, съответно вече добре лечим със съвременни средства - защото е сложен и тежък по природа, и не е добра идея да си играете на алтернативна медицина точно с него.

# 6
Тук е списъкът на регистрираните лица, упражняващи алтернативна медицина. В регистъра са посочени областите, в които всеки един работи. Гайдурков не е регистриран, явно за да не го контролират какви ги върши. Защо ли?
https://srzi.bg/bg/registri
Цитат
Регистър на лицата, практикуващи неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве, актуален към 30.06.2025 г.

Съдържа данни за лицата, практикуващи неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на територията на област София-град.

Регистърът съдържа номер на удостоверение; код на лечебно заведение; район; име на фирма; име на лицето; адрес на практикуване; втори адрес на практикуване; специалност.[/size]

Преди няколко години, дъщеря ми беше залитнала да си лекува здравословни проблеми с алтернативни методи и по-конкретно на Гайдурков. В тази връзка го проучих.
Свързах се с проф. Попов, диетолог, питах го за обучението, за което Гайдурков говори в сайта си . Професорът ми каза, че това, което Гайдурков пише, не е вярно. Такава специализация не е имало, а  Сободен медицински факултет не съществува. Проф. Попов е направил няколко дневен (4 дни, ако не ме лъже паметта) семинар, или курс по диетология.
Цитат
https://georgigaydurkov.wordpress.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4-%d1%80-%d0%b3%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d1%83%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2/
Специализира нутрициология към Свободен медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов

Говорих и с моя близка лекарка за методите му. Оказа се негова състудентка и го познава. Сподели ми как го е виждала на морето, седнал на близка маса в ресторанта, да си хапва голяма пържола и за десерт доволно парче торта. Т.е. не спазва собствените си съвети, както твърди.

Дъщеря ми беше платила сериозна сума за консултация с него и беше много разочарована. Консултацията е била по скайп, доста повърхностна, а Гайдурков си стои на морето.

Аз не бих се доверила на такъв мошеник, като Гайдурков.
Има достатъчно добри диетолози у нас, с които човек би могъл да се консултира какви храни са правилни при даден проблем.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 13:38 от Diorela

# 7
Да и аз имам позната, която се "лекуваше" с такава диета и грубо отношение.

Като цяло питай чат джи пити за въпроси и насоки, които да зададеш на лекаря си. Въпроси и насоки към какви лекари да се насочиш и с кои въпроси да определиш дали са подходящи за теб.

Съвестни лекари не се намират лесно, но не е добре да вземате съвети за здравето си от непознати дивани експерти в анонимен форум.

# 8
Може да поискаш мнение и тук, в тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1423388

# 9
И аз за Стив Джобс се сетих, когато прочетох за тези смутита.
Аз съм почитател на народолечението и върл противник на безотговорно пиене на хапчета и излишни манипулации. Но има случаи, които просто не подлежат на лечение с алтернативна медицина.
Може би има подпомагащ режим на хранене при рак на дебелото черво, но не знам дали този е.
По принцип не съм  ЗА суровоядството, а смутита на гладно не са препоръчителни и за здрав стомах.

# 10
  • над кукувичето гнездо
Доста често раково болните биват ограничавани откъм консумация на месо и въглехидрати, както и от някои по-трудно смилаеми плодове и зеленчуци плюс млечни, което в комбинация с тежко лечение само изтощава организма. Добре обмислете и се информирайте преди да лишите тялото си от есенциални храни. Пуешко, заешко, чисто телешко месо, както и бульони от тях може да са животосъхраняващи. Мазни храни, пържено, силно препечено не се препоръчват, но една питателна месна супа с подходящи зеленчуци би дала повече енергия и съпротивителни сили на организма от каквото и да е гладуване и лишаване от цели групи храни. Това тяло трябва да има капацитет за справяне с болестта, а не да е изтощено и лишено от енергия. Сигурна съм, че ако разровите в научната литература, ще намерите източници, които опровергават варварската практика раковоболните да бъдат подлагани на зверски ограничаващи и изтощителни диети.

Желая пълно оздравяване и бързо възстановяване!

# 11
За съжаление има заболявания, при които лечение с диета и дори билки не помагат. А конкретно за рак на дебелото черво, всички дразнещи, трудносмилаеми храни не са препоръчителни - нито преди операция, нито след.
Всеки пълнолетен човек сам избира как да се лекува, но честно казано се нагледахме на хора, които умират след някакво алтернативно лечение, докато е можело да им се помогне с медицинско лечение. Помислете си добре, преди да залитнете по разни самозвани лечители - всичко е на ваша отговорност.

# 12
Преди 15 год тази диагноза беше смъртна присъда
Нещата се обърнаха с напредъка на медицината и човек да се откаже с лека ръка от тях заради някой намусен от медицинския персонал не се сериозно

# 13
Именно, защото имам съмнения в препоръчания от него хранителен режим , попитах, хора с опит и сблъсък с това.
Традиционната медицина не я изключвам, но търся адекватен хранителен режим при това състояние до момента на операцията. Или да се тъпчем с вафли и кренвирши.
Вие добри хора защо не четете, а съдите без основание.
Четете, помислете , преди да драскате!

# 14
  • Варна
Колко хора има излекувани от лекари, без да приемат до живот силно увреждащи лекарства?

Не знам колко са, но има. Един от тях е баща ми. Две операции, химиотерапия и пълно излекуване. Не приема никакви лекарства за това, втори живот живее.

Четем, четем. Вие обаче не четете и не осмисляте какво ви се пише. Наумили сте си нещо и тъпчете в своята теория. Е, всеки си взима решенията, големи хора сме.

Общи условия

Активация на акаунт