Суровоядство, Гайдурков, рак на дебелото черво

• 936
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Явно не ти е леко, но не е нужно да ни се караш, понеже сме станали съпричастни, а не сме подминали темата.
Вафли и кренвирши не са алтернативата на суровите храни, защото и двете могат еднакво да навредят, че даже и да разболеят здрав човек.
Има специалисти, има лекари, има информация.
Никой не те съди, но в началото звучеше различно. Все едно не се съмняваше в режима и не търсиш алтернативи.
Относно суровоядството, лекарят на нашата позната я беше предупредил, че буквално са я остъргали отвътре тези сурови и твърди храни. Много бързо си отиде заради това.
Баща ми преболедува преди 25+ години. Моя приятелка преди 15+ години. В момента наш близък се лекува. И на всички лекарите им даваха указания какво може да ядат, какво не, количества, насоки, дори рецепти.
Ако смяташ, че лекуващият лекар не е особено адекватен, потърсете друг, но не и самолечение или алтернативно лечение.
И никакви самозвани лечители, псевдофармацевти и подобни.

А за излекуваните напълно хора. И моят баща преболедува преди 25+ години и от 18+ години е в пълна ремисия. Сега е на 82 години и си има нормалните възрастови проблеми, но няма и помен от рака. Моя приятелка - преди 15 г. и от над 10 години е в ремисия. Леля на братовчедка ми е била 3 пъти болна от различни видове онкологични заболявания в младостта си и се е лекувала всеки път успешно още тогава (сега медицината е много напред), отгледала си е децата (знам, че едната ѝ дъщеря даже е родена след първото излекуване) и внуците и почина от съвсем друго заболяване на 70+. Много хора има напълно излекувани,които после само веднъж годишно правят профилактични изследвания.

# 16
Баща ви спазва ли някакъв хранителен режим, има ли позволени или забранени храни?
Операция ще има, запазен е час при най- добрия хирург, но за него се чака доста.
Не се доверявам на шарлатани. Вашият опит с тази коварна болест е добър за щастие.
За съжаление, при мен е точно обратното!
Два мои чичовци починаха от рак, от химио и лъчетерапиите само се влошиха. Дядо ми е починал също от рак на дебелото черво.
Моя съученичка, преди 1 г. Си отиде на 33 от тази болест. И мога да изброявам много.
Всеки организъм е различен.
И затова попитах за хранителен режим, докато дойде времето на операцията.
А не е ли човек, това което яде!

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 20:45 от 593873

# 17
  • София
Когато се лекуваше спазваше режим, който му беше назначил неговия лекар.
След това през годините се старае да се храни здравословно и балансирано, с превес на червени и зелени храни, които подсилват организма.
Иначе от години си хапва всичко. Даже алкохол си позволява - по някоя чаша вино, сега лятото малко узо. Не се ограничава, но и никога не залита по неща, които са много въглехидратни, много мазни, дразнещи за стомаха му, но той си има язва от младини и покрай нея си знае кое му понася и кое не. Изработил си е негов личен режим по усет. Но по време на лечението и той много се чудеше, луташе. Аз тогава бях с малки деца и в чужбина, а и много време мина, та не помня подробности, но знам, че се стараеше храните да са като за бебе - т.е. варени и задушени, с мека консистенция, висококалорични, без подправки и мазнини.

Изчакайте си часа и лекарят ще каже повече по въпроса. Дотогава само спокойно и балансирано за всичко, вкл.за храната.

# 18
Зависи от типа онкозаболяване. Ако е тип саркома нито традиционно нито нетрадиционно лечение може да помогне /да спаси.  Зависи и кога е хванато, какви са пораженията. Няма как да се пренася историята на един човек , върху друг. Има такива с рак на ДЧ, които живеят десетилетия след това, и такива на които лимита е от 6 месеца до година. И ако изкарат две години  и много операции, химиотерапия и всякви " шаманизмие", примерно равносилно на подвиг.

# 19
Цитат
запазен е час при най- добрия хирург, но за него се чака доста.

от химио и лъчетерапиите само се влошиха

Баща ми беше опериран от карцином на бъбрека. Откриха му го малко преди новогодишни празници, на ръба да разкапсулова. Имаше 3 варианта за операция, в местната онкология и 2 в софийски болници при светила. Той избра местната, че там най-бързо можеха да направят операцията - малко след НГ, когато всички лекари се завърнаха от отпуските. Правиха му само химиотерапия. Хирургът му препоръча да не прави лъчетерапия.  След години си отиде, от друго, ракът нямаше разсейки и с него всичко беше ок, след операцията.
Моя приятелка лекарка, ми е казвала, че лъчетерапията има доста последици, но тогава и апаратите облъчваха много. Сега не зная как е.

Не опита ли да си запишеш по-ранен час при този хирург, като кажеш, че става дума за операция на диагностициран рак?! Обикновено дават ранен час за преглед в тези ситуации.  Ако трябва, отиди на място в кабинета и направо говори.

Аз не бих чакала дълго време за операция при светило, защото времето и бързата операция са съществени фактори в такава ситуация. Бих потърсила читав обикновен лекар, на който да се доверя и да оперира бързо.
 Дългото чакане води до метастази. Колкото по-рано, толкова по-добре за  благоприятен изход.

https://tugrulcakir.com/bg/%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE/

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 17:49 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт