Избор на Airfryer - тема 2

• 114 230
  • 772
  •   1
Отговори
# 315
Отдавна не бяхме попадали на картофи от гадния сорт за печене, а сега си имам 17 кг...😆 Сладникави на вкус, като прозрачни, по-бавно се пекат (на фурната пекох, вероятно отне почти двойно време). Изобщо няма да ги пробвам във фрайъра. С такива картофи и нов фрайър има да се чудите защо картофите не стават...😉

# 316
Съчувствам от все сърце!
Освен да ги използваш за готвене?
Май е крайно време да направим един списък на сортовете картофи – кой за какво е подходящ.
Картофените кюфтета, които ми се разтекоха, бяха от червени картофи.

# 317
Предимно за манджи ще останат...😅
На фурна и във фрайъра много добре ми се получават напоследък едни червени картофи от Кауфланд, не много големи като размер. Сякаш стават по-бързо от други, много ги харесват вкъщи. Единия път бяха в мрежа по 2 или 2,5 кг.

# 318
Червените картофи са точно за печене.
А картофени кюфтета правя рядко и нестандартно. Не ги пържа, не се справям с това.
Но картофи купувам от малък зеленчукарник, нашенски, мръсни с пръст по тях, но вътре жълти и ставащи за всичко и много вкусни. Предполагам, че все от един производител са.
Как правя кюфтетата - измивам идеално картофите, варя ги с кората, обелвам ги топли и ги обработвам с пресата. Сол, подправки, по желание и крема сирене, яйца, малко олио, добро разбъркване. Хартия за печене върху тавата на фурната и или с лъжица или с пош за празници или гости и печене във фурната. Не са мазни като пържените, но са много вкусни.
А за сортовете картофи - у нас няма как да се разберат. Да не говорим, че масово се внасят от Полша и други държави фуражни картофи, които за нищо не стават.

# 319
  • София
Да, картофи за кюфтета се варят цели небелени, така попиват по-малко вода. Моята вариация е белени, на парчета и в МВ без никаква вода. Задушават си се екстра, но трябва да се разбъркват.
И при по-голямо количество времето за задушаване е колкото това за варене.

# 320
Винаги ги беля и отцеждам добре. После поне половин час в хладилника. Нямам гафове и не се съобразявам какви картофи ползвам.

# 321
На пара също не се накисват във водата и поемат по-малко, за салати обикновено ги варя така че се овкусяват по-добре после. Давате ми идея някой ден да пробвам картофени кюфтета в еърфраера, ако ми дойде муза... Не че някога съм правила по нормалния начин и да станат, ама пък за идеята там.

# 322
Здравейте! Някой може ли да ми даде мнение за следния air fryer? Благодаря предварително! ☺️
https://pazaruvai.me/cart/c6CENdCgZ548LHQmNTadIMSkRBo8uVa1SDV0JJ … KSYpZEAlgZO5INQR2

# 323
  • В къЩи.
Какви формички са най- подходящи за мъфини?
Имам силиконови , но за тях има коментари ,че не се изпича много добре отдолу в тях...
Може би от еднодневките от фолио да си взема?

После в движение ще решавам дали ще имам нужда от други тавички и купички...

# 324
От силиконовите има различни, в по-дебелия силикон наистина отдолу не се изпичат толкова добре. Имам и някакви които са тънички и в тях си е ОК коричката. Иначе еднократните от фолио или ако по принцип имаш и ползваш метални за крем карамел ще ти свършат работа.

Здравейте! Някой може ли да ми даде мнение за следния air fryer? Благодаря предварително! ☺️
https://pazaruvai.me/cart/c6CENdCgZ548LHQmNTadIMSkRBo8uVa1SDV0JJ … KSYpZEAlgZO5INQR2
Силвър Крест е марка на Лидл и се продава само там. Бях мяркала из разри групи да се оплакват че са си купили онлайн от другаде нещо дето пише Силвър Крест на него но няма нищо общо и че не си отговаря нито на обем, нито на мощност с описаното.

# 325

Този е от фалшивите. Видите ли такъв уред с мощност над 2000 вата, просто не вярвайте. Нито мощността, нито обемът на кошницата отговарят.

# 326
  • В къЩи.
Уреда, който си купих има функция "притопляне" ,може ли тя да замени микровълновата?

# 327
  • Бургас
Еър фрайра фурничка го ползвам вместо МВ, да топля храна,  а на мултикукъра имам претопляне.Този може би е комбиниран, ако еър фрайър би трябвало да може.

# 328
Здравейте! Може ли мнение за рохънсон айр фраер р-2827. Благодаря

# 329
Здравейте! Сдобих се фраер-фурничка и понеже не намирам такава тема... ще се радвам да споделите рецепти ^^

Общи условия

Активация на акаунт