Избор на Airfryer - тема 2

• 109 951
  • 772
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Пърженото няма как да е съвсем като печеното, все пак мазнината си придава също някакъв вкус.
За пържени картофи - фритюрник.

# 541
  • Paris, France
Не стават като пържени картофите. Точно средно между пържени в малко мазнина и печени стават. Пак трябва да се окажат в мазнина. Не се изисква бъркане. Тефал и Мулинекс имат airfryer, който има бъркалка и бърка.

За пържени картофи - фритюрник.

По-лесно ми е в тенджера на котлона. На газов или индукционен котлон загрява много бързо, по-бързо от фритюрник.

# 542
Замразените стават разкош и са си баш "пържени", за който ги предпочита. Хубав уред си е фраерът, стига да е качествен.

# 543
Замразените стават разкош и са си баш "пържени", за който ги предпочита. Хубав уред си е фраерът, стига да е качествен.
Много ясно, те са си вече предварително позапържени.😉
Вкъщи харесват много картофите от въртящата кошница на фрайъра тип фурничка (овкусени с подправки, сол, мазнина). Като ги гледам, и аз бих ги харесала (ако ядях картофи).😃

# 544
Пробвах в тая кошница, май два пъти даже. Хич не се впечатлих, опитах ги иначе да видя какво съм направила. От другите двама дето всъщност ги ядоха, единият беше разочарован, а вторият каза че харесва как не са баш като пържени Grinning
Не изключвам възможността самият сорт да не е бил подходящ, де. Идея си нямам какъв бяха купили.
Особено за който мие на ръка, тая въртяща се кошница е много досадна.
В тези с бъркалка стават по-добри картофки, но пък почти за всичко друго не са толкова удобни като тези с без.
Факт е че стават бавно в еърфраер, по-бавно отколкото в дълбок съд с мазнина. На мен не са ми дерт картофите и това не ме бърка, но който за картофи го иска основно, да си има предвид и това.

# 545
Аз не съм съгласна за тези с бъркалка. Преди нинджата имахме тефал с бъркалка, нищо общо. Правеше картофите на нищо, особено домашните. Бяха вкусни, да, но формата им беше далеч от тези на картоф. С бланшираните се справяше криво-ляво, понеже са по-твърди, но пак ги поначупваше.

# 546
А някъде назад се споменаваше, че ги изтърквате с четка тези неща на фурничката. Каква точно четка ползвате?

# 547
Какво ще кажете за еъра от лидл? В предстоящата брошура е.

# 548
Конкретно този в брошурата е много слаб и много малък, няма да върши никаква работа. Заради такъв тип уреди хората смятат, че фраерите не струват. Simple Smile

# 549
Не става, опит от хора, които са го пробвали Simple Smile като детска играчка е. Ambrosia, ако правилно се ориентирам по написаното назад в темата,  уред с по-висока мощност може да е много по-добър от такъв с по-ниска, дори да са на една марка?

# 550
Тя мощността вероятно е добра за толкова малък уред, но той е наистина мъничък като размер и не си представям да побере съществено количество храна дори за един човек.

# 551
Да, Лидлските с по-висока мощност са добри, имаме познати с такъв и са доволни.

# 552
Моят лидълски с 1500 мощност. За кюфтета става. За картофи нямам нерви. Една шепа 20 минути. Не го препоръчвам.

# 553
Здравейте!Може ли помощ,не мога да реша-https://zora.bg/product/hd927000-airfryer .или фурничка smax?

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 22:41 от verra32

# 554
Ето тази фурничка е почти същата като SMax, ако не и същата – https://zora.bg/product/fao-1120fx. Май само символите на дисплея са разположени по друг начин.
Гледай обем и мощност. А дали ще е фурничка или класическата форма... Според мен зависи само дали ще миеш частите в съдомиялна или не. Аз взех фурничка, защото мия стоманените части в съдомиялна. На майка ми взехме  класически фрайер, защото няма съдомиялна и да може по-лесно да го мие на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт