Избор на Airfryer - тема 2

• 114 153
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
четох назад добри отзиви за фурничката на Финлукс. Имам и други уреди на тази марка и съм доволна, така че ходихме да го видим в магазина. Продавачка ни каза обаче, че не може да се пече цяло пиле в него и че за всичко трябва да се използва въртящата се кошничка. А на мен ми се вижда неудобна за миене.
Та може ли, който има такъв еър фрайер фурничка на Финлукс, да ми каже дали може да се пече цяло пиле и кюфтетата в тавичката долу ли се пекат или трябва да се купува някаква приставка?
Нещо ми е странно това изказване, то може цяло пиле просто не трябва да е твърде голямо че няма да може да се върти вътре. И е хубаво да се завържат крилата да стоят прибрани към него. Цилиндричната кошница действително е дразнеща за миене, ако миеш на ръка. Но тя е за картофки, ядки пекат някои, май друго не се сещам... със сигурност не чак всичко да трябва да е в нея.
Цяло пиле не съм пекла с години, предпочитам да пека бутчета, та точно това не съм пробвала още.
Кюфтетата на решетките си ги слагам - поне аз предпочитам да сложа върху хартия за печене, обикновено не ми се търка после а така почти няма какво да му мия. Не че е проблем да ги измия с четка, ама мързелът си е мързел Grinning По-малко ме дразни да трябва да си обърна кюфтетата, отколкото да трябва да търкам решетката понеже нямам миялна Grinning Иначе можеш и направо на тях, мисля че бях питала тук преди да си купя и казаха че не залепва кой знае колко. И панирани неща слагам върху хартия, че не ми се рискува панировката да ми остане залепнала. Или ако е кашкавал - да го дърпам като дъвка от дупките на тая решетка ако ми изтече Grinning
Тавичката отдолу е само колкото да капе в нея ако има какво, не бих сложила в нея да готвя. Тя може да се вдигне на нивата които са за решетките, но е супер плитка и ми се вижда неудобна. А и ще блокира изцяло движението на въздуха и под нея нищо.
За друг съд - върху решетките можеш да слагаш всякакъв съд който се побира и би го сложила и във фурната, ако това искаш.
Всичко което не е директно върху решетката или шишовете, а в съд или върху хартия, трябва да се обръща обаче, понеже горещият въздух няма как да минава и отдолу.
Приставката с шишовете между другото е много добра, вкъщи всички бяхме много впечатлени как стават.

# 421
И аз съм с малката Нинджа. Исках да взема по-голямата и парите не ме бъркаха, но няколкото сантиметра по-голяма ширина се оказаха решаващи. Ние сме трима и малката също ни устройва, но ако имах място щях избера по-голямата.

И при мен същата причина, после се оказа, че сумарно става дума за макс 4 см., но пък аз и не бях сигурна колко ще го използваме. Спукваме го от експлоатация, малко ме е яд, че не се спрях на по-големия. Независимо от това - той не е чак толкова по-голям, общия обем не ме притеснява, в крайна сметка дъното ползвам, пък и 7.6 литра не са никак малко. Цяло пиле до 2 кг. си се хваща спокойно в едната кошница.

# 422
Да, 4 см изглеждат малко, но когато имаш само 3, са много. Simple Smile

# 423
Благодаря на всички, които ми отговориха. Чудесни, изчерпателни отговори, които много ми помогнаха.
Сега разбирам, че има и решетки и наистина въпросите ми звучат глупаво. В магазина момичето отвори фурничката, показа ни въртящата джаджа, щишчетата и нищо повече.
Попитах за пиле, кюфтета, нямало как. Само картофи, крилца и бутчета можео във въртящото се нещо. И на мен ми се видя странно, но тя беше много убедена, а и вътре в уреда нямаше повече части.
Ако бяхме видели решетки, нямаше изобщо да се чудя.
Мерси още веднъж за отговорите! Heart

# 424
И аз благодаря за отговорите. Май ще взимам Нинджа 9л Simple Smile

# 425
Благодаря на всички, които ми отговориха. Чудесни, изчерпателни отговори, които много ми помогнаха.
Сега разбирам, че има и решетки и наистина въпросите ми звучат глупаво. В магазина момичето отвори фурничката, показа ни въртящата джаджа, щишчетата и нищо повече.
Попитах за пиле, кюфтета, нямало как. Само картофи, крилца и бутчета можео във въртящото се нещо. И на мен ми се видя странно, но тя беше много убедена, а и вътре в уреда нямаше повече части.
Ако бяхме видели решетки, нямаше изобщо да се чудя.
Мерси още веднъж за отговорите! Heart
Е как да няма решетки, отвори го виж в интернет със снимки, да добиеш по-добра представа. Дори на техния сайт пак се вижда достатъчно добре.
Три като рафтчета са, мрежести също както цилиндричната кошница. Слагаш си на тях каквото наумиш, просто позволяват да циркулира въздухът. С размера на тази тавичка дето е отдолу са, от край до край във фурничката. Само не се лъжи по снимките да мислиш че можеш готви на всичките три едновременно, то няма толкова място между тях. В магазина просто не са били разопаковани, те в кутията не заемат много място.
Шишът дето на него се закрепват двете странични неща за шишовете, е същият който се ползва и за пиле - за него има две по-малки джаджи да фиксират пилето за да се върти заедно с този шиш.
Да им имам и консултантите... и то за собствена марка и за продукт дето го предлагат от сума време вече.

# 426
Здравейте,
четох назад добри отзиви за фурничката на Финлукс. Имам и други уреди на тази марка и съм доволна, така че ходихме да го видим в магазина. Продавачка ни каза обаче, че не може да се пече цяло пиле в него и че за всичко трябва да се използва въртящата се кошничка. А на мен ми се вижда неудобна за миене.
Та може ли, който има такъв еър фрайер фурничка на Финлукс, да ми каже дали може да се пече цяло пиле и кюфтетата в тавичката долу ли се пекат или трябва да се купува някаква приставка?
Продавачката изобщо не е в час!
1. Въртящата се кошница се използва САМО за пържене на картофи и печене на ядки.
2. Цяла неголямо пиле се нанизваш на шиша за грил, с не токсичен конец се фиксират добре крилата и краката и се пече без проблеми. Но ако е грамадно няма как да се събере. Както за грила, така и за кошницата се включва опцията за въртене.
3. Тавичката е само за събиране на изпадпалото при печенето. Кюфтета и други неща се пекат на мрежеста решетка.
4. Не се купуват никакви допълнителни приставки. Тази фурничка има рядко срещана  при повечето фурнички приставка - въртящи се шишчета. Освен за месо успешно могат да се ползват за печене на не плътно нанизани зеленчуци.
5. Фурничките имат и друга екстра - функция дехидрататор за сушене на плодове и зеленчуци.
Изобщо много  полезен уред.

# 427
Реших, че на живо ще придобия по-добра представа, отколкото от снимки. Joy
Искахме Нинджа, но не ни се дават сега толкова пари и сме само двама, не ни трябва голям уред.
А и не знам откъде в България може да се купи Нинджа, която да не е фалшива. Наплашила съм се от ментета, нищо чудно и при фраерите да има.

# 428
В големият уред може да се приготвя и малко храна. И като чуете 7, 8 или 9 литра, не си представяйте някакви ресторантски казани.
Аз съм в чужбина и тук Нинджите си ги има в магазините. За България наистина не знам.

# 429
Има магазини и у нас, но не знам да имат оторизиран представител. В Техномикс също се предлагат със стандартна гаранция, аз не съм чувала за ментета при тази марка честно казано. Нашият е взет от друг магазин за техника, също с 2г. гаранция. Иначе другата опция е Амазон или от сайта на фирмата и с превозвач, но за мен е голяма разправия.

# 430
И аз. Китайците назадват. Най-много да направят някоя Ninxa. Simple Smile

# 431
# 432
Някой, който ползва вече около година фраер фурна на марката на Кауфланд или от Билла, би ли споделил как се държат?

Аз имам от БИла - 1г.4м. - идеален е за парите си - пека в него като за световно.

апропо - аз ядките си ги пека на решетката директно 10 мин. и са ми топ
във въртящятя се кошница само картофи правя - ние вече не можем да близнем мазни картофки Wink
на шишовете зеленчукови най-вече правя уникални стават
а иначе печем/ подгрявам без да реябва да съм до него
абе екстра е сега съм набелязала един фраеър фурна с реотан и отдолу Wink чакам да падне цена на промоция за да го грабна за вилата

# 433
Пинко, веднага да споделиш кой е този фраер фурна, че с реотан и отдолу. Удивителна.

# 434
Cosori dual blase

Общи условия

Активация на акаунт