Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 802
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Захарно петле, изненадата с балона е много готина. И аз си го представях това или пък с торта, нооо само като разбрах пола и веднага казах на мъжа ми, на родителите... Не се сдържах... Какво да се прави от вълнение веднага си казах😂. Иначе мисля, че и на мен не ми личи още особено като се облека за навън. Който не знае, още не разбира 😀Та бременна съм под прикритие 😂

# 91

Аз с такъв корем родих втория път, снимката е 4 дни преди да родя малкия.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 13:32 от Irnata_87

# 92
Момичета , вчера бях на преглед16+2 г.с.  - ще си имам момиченце 💗 на седмото небе от щастие съм . Тайничко винаги съм си мечтала да имам дъщеря , първа бременност ми е и много се вълнувам . При прегледа АГ каза че съм с предна плацента и може късно да усетя движенията на бебето , а вече нямам търпение .

# 93
И аз съм с предна плацента, но от няколко дни го усещам, отначало се чудих доста дали е бебко😂😂 Едно момиче беше споделило, че само 3-4 пъти го е усещала за цялата бременност. ☘ В 16 седмица съм
quote author=eleon0808 link=topic=1489066.msg45417128#msg45417128 date=1665491790]
Момичета , вчера бях на преглед16+2 г.с.  - ще си имам момиченце 💗 на седмото небе от щастие съм . Тайничко винаги съм си мечтала да имам дъщеря , първа бременност ми е и много се вълнувам . При прегледа АГ каза че съм с предна плацента и може късно да усетя движенията на бебето , а вече нямам търпение .
[/quote]

# 94
И аз съм с предна плацента, но от няколко дни го усещам, отначало се чудих доста дали е бебко😂😂 Едно момиче беше споделило, че само 3-4 пъти го е усещала за цялата бременност. ☘ В 16 седмица съм
quote author=eleon0808 link=topic=1489066.msg45417128#msg45417128 date=1665491790]
[/quote]

Надявам се скоро и аз да го усетя . Исках да ви попитам по колко кг сте качили ? Аз забременях 56 кг сега съм 58 в 16 г.с , но Док каза че имам натрупана мастна тъкан в коремната област и това още ще забави усещането за движенията на бебето ☹ Сега трябва да ограничавам захар , сол и тестени неща . По принцип не съм пълна , за височината ми от 170 см мисля че кг са ми ок , все още нямам изразено коремче , по скоро е поддуто . По принцип сладко не обичам , не съм прекалявала с нищо и сега ми е гузно за тези килограми мислех си че е нормално .

# 95
Оо, аз качих много килограми😂😂😂😂
Бях 55кг рязко качих до 66кг днес се тегля 74кг и съм ниска 158см🥹

quote author=eleon0808 link=topic=1489066.msg45417333#msg45417333 date=1665494190]
[/quote]

Надявам се скоро и аз да го усетя . Исках да ви попитам по колко кг сте качили ? Аз забременях 56 кг сега съм 58 в 16 г.с , но Док каза че имам натрупана мастна тъкан в коремната област и това още ще забави усещането за движенията на бебето ☹ Сега трябва да ограничавам захар , сол и тестени неща . По принцип не съм пълна , за височината ми от 170 см мисля че кг са ми ок , все още нямам изразено коремче , по скоро е поддуто . По принцип сладко не обичам , не съм прекалявала с нищо и сега ми е гузно за тези килограми мислех си че е нормално .
[/quote]

# 96
Аз нали се оплаквах,че не качвам,вече съм +2.5 в 19+1, което по принцип е добре,даже под нормата за тази седмица според разни калкулатори,но забелязвам,че от скука търся нещо да ям,а не съм гладна и ще избягвам да го правя. Усещам бебето от 16+3,но съм със задна плацента и трета бременност.

Аз съм 162,с тази бременност тръгнах от най-малко кг,61,смъкнах до 59 и сега съм 61.5,надявам се да вървя плавно.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 16:42 от Irnata_87

# 97
Аз нали се оплаквах,че не качвам,вече съм +2.5 в 19+1, което по принцип е добре,даже под нормата за тази седмица според разни калкулатори,но забелязвам,че от скука търся нещо да ям,а не съм гладна и ще избягвам да го правя. Усещам бебето от 16+3,но съм със задна плацента и трета бременност.

Бихте ли споделили за тези калкулатори , стана ми интересно не съм срещала до сега ?

# 98

Бихте ли споделили за тези калкулатори , стана ми интересно не съм срещала до сега ?

Ами  бременност калкулатор килограми  пишете и ще излезе. Аз с втората бременност качих само 6,с първата 13,сега искам нещо между двете. Харесва ми,че си свалих и не искам излишни кг. Дано успея. 😀 Аз ползвам калкулатора на сайта bremennost.bg.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 17:00 от Irnata_87

# 99
Здравейте,
Казвам се Гери и съм от Русе
Термина ми е на 15 март
Радвам се, че има такава приятна група ☺️

# 100

Аз съм 162,с тази бременност тръгнах от най-малко кг,61,смъкнах до 59 и сега съм 61.5,надявам се да вървя плавно.

Добро утро дами!
Да се запиша и аз в новата темичка - поздравления за нея, получава се много добре.
Радвам се, че мартенските мами са активни ☺️
Чета всеки коментар и следя с удоволствие.
Бих искала да попитам как усещаш бебо?
Има ли вече побутване, леко ритниче или просто балбукане?
Аз съм в 15+5 и от 5-6 дни от време на време усещам едно балбукане, като пукане на балончета (не кога да обясня много добре).

Добре дошла Гери☺️

Виждам, че мамите от София сме доста и ми хрумна, че ако живеем близо една до друга може и да се запознаем, а после заедно да разхождаме бебчетата (наборчетата).
Аз живея в Хаджи Димитър и съвсем близо до парк Герена, а вие?
Дали има някоя мама в близост?

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 08:32 от Цветито9104

# 101
Добре дошла,Гери.

И аз щях да пиша,но аз живея в квартал Крива река до Пирогов,ВМА и тн.,ако случайно има някой от квартала ще се радвам много. Не знам дали е към мен въпросът,аз го усещам как хълца като ритмично пулсиране от 16+3,а вече съм в 19+2 и ми и бута корема,вижда се даже,но като тръгна да правя клипче не излиза нищо,че още малко бебето. ☺️ Моите кг в крайна сметка не са 2.5,а само 1.7,освободих се от излишното и явно не съм качила. 😀

Днес си пуснах кръв и урина и дано всичко е ок.

# 102
Добре дошла,Гери.

И аз щях да пиша,но аз живея в квартал Крива река до Пирогов,ВМА и тн.,ако случайно има някой от квартала ще се радвам много. Не знам дали е към мен въпросът,аз го усещам как хълца като ритмично пулсиране от 16+3,а вече съм в 19+2 и ми и бута корема,вижда се даже,но като тръгна да правя клипче не излиза нищо,че още малко бебето. ☺️ Моите кг в крайна сметка не са 2.5,а само 1.7,освободих се от излишното и явно не съм качила. 😀

Днес си пуснах кръв и урина и дано всичко е ок.

Здравей,
Да, към теб беше въпросът.
Надявам се от толкова мами поне по 2 да сме в близост ☺️

Ще очакваме и другите мами да се включат.

П. С. Очаквам вече с нетърпение да усетя повече бебчо.
С предната бременност някъде края на 4, началото на 5 месец започнах да я усещам как се движи и сега вече броя дните хихи ☺️
И двете бременности съм със задна ниско прикрепена плацента, а знам, че и това има значение.
Каката не спира да пита кога ще разберем какво е бебето и вече губи търпение.

Очаквам ФМ на 26.10 и вече би трябвало да разберем със сигурност.

Споделете как се чувствате?
При мен гаденето и повръщането отминаха слава богу, че беше ужас и сега ми става леко лошо само ако огладнея и не хапна нещо.

# 103
преди бременността бях с TSH 2,50 и ми назначиха терапия с еутирокс 0.25мг пие се 30 минути преди кафе и закуска🤗 . Смених ендокринолога - направих ехограф всичко е наред, но през бременността да го следя и след нея да го спра.

quote author=march23 link=topic=1489066.msg45410883#msg45410883 date=1665384569]
Прекрасен понеделник, момичета Simple Smile

За гримирането - аз обичам да се гримирам, въпреки че не ме бива. През пандемията се бях зарибила и си напоръчвах разни неща, та сега гледам да си ги ползвам. Аз имам и доста петна по лицето и без фондьотен не се чувствам много комфортно навън.

За дрехите, аз ще взема някакви основни неща, но съм сигурна, че бабите ще прекалят...

Аз утре съм на преглед при ендокринолог заради високо ТСХ, АГ каза, че трябва да мина на терапия, предолагам, че не е нещо страшно, видях че няколко други дами тук имат подобен проблем, та надявам се всичко да е ок... видях, че високто ТСХ обяснява защо кожата ми е толкова суха, че чак се люпи Relieved
Също за утре по план предстои да кажем и на родителите ми...

Уикенда е имало промоция в Рая Тойс, ама видях нощес в 3ч и се въздържах да поръчвам количка в този час Grinning

И това е май. Благодаря за новата тема на Irnata.
[/quote]

Аз съм с Хашимото, тоест висок TSH, преди бремеността трябваше да го държа в определени граници ( ниски) ,сега вече ( 4 месец) през 30-45 дни трябва да правя изследване на TSH и FT4, отново трябва да поддържам в ниски граници.
Пия еутирокс 87,5, което е 75 единия ден и 100 на другия Wink
Едно хапче на ден, не е нищо, но за кафето ми казаха поне 1 час да изчакам след прием на хапчето.

Моят ендокринолог е д-н Емил Начев, като аз ходя в Панацея, тъй като в УБ по Ендокринология, която е в сградата на Майчин дом, се чакам прекалено дълго за него.

Надявам се да съм била полезна със споделяне на опит! Simple Smile

# 104
Аз вече усещам ритничета. Даже си личи по корема ми, много леко. Вчера се опитах да го снимам и се вижда едно като потрепване на корема, имаше и по-силни ама не успях да го хвана 😀 цял следобяд лежах, понеже имах ужасни киселини и го усещах как мърда. Даже по едно време се зачудих дали е нормално толкова много време да не спира.

Общи условия

Активация на акаунт