Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 842
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Mimird , завиждам благородно 🥰 аз все още усещам само бълбукане, но лекарят изрично ме предупреди, че чак към 22 седмица ще усетя нещо - ако не ме лъже паметта съм с предна плацента.
Днес започвам 20-та седмица .. коремът ми някакси изведнъж стана огромен, не само долу под пъпа, но и от пъпа до бюста някак си се изду.

Въпрос от мен - сменихте ли козметиката си за коса? Аз още преди инвитро процедурата бях минала на някакъв много еко-био шампоан, но сега спрях и балсамът, миризмите изобщо не ми понасят, и от топлото в набята ми става лошо - но косата ми определено има нужда от грижа, и сега се чудя каква възможно най-естествена маска за коса да си приложа. Вие какво използвате?

Аз вече усещам ритничета. Даже си личи по корема ми, много леко. Вчера се опитах да го снимам и се вижда едно като потрепване на корема, имаше и по-силни ама не успях да го хвана 😀 цял следобяд лежах, понеже имах ужасни киселини и го усещах как мърда. Даже по едно време се зачудих дали е нормално толкова много време да не спира.

# 106
Lucie аз още в 14-15 седмица си мислех, че го усещам. Точно като крампи и бълбукане, но лекарката ми каза, че няма как толкова рано за първа бременност. Каза чак 18-19-20 седмица.
В 18та седмица започна едно като мравучкане и крампи и не бях сигурна дали е той. Днес влизам в 20та седмица и от 3-4 дни си усещам ритници.
На мен нищо не са ми казвали за плацентата..

# 107
Аз също усещам моята принцеса и съм напълно сигурна ,че е тя вече. Аз успях след 2 часа с телефона в ръка ,успях да заснема и показах на таткото🍀🤗 А за килограмите не ми се коментира ,че аз доста съм качила

# 108
kuklichka,дано да успееш да се дистанцираш от всичко негативно. Просто не разбирам как може подобно нещо да се каже в 21 век 🥺
Daniella, ти си ми идол!!! 💪Аз толкова често искам да се сопна на някого, но съм такава пъзла, всеки път си казвам, че трябва повече да си отстоявам и да се защитавам, но на 40 години още не ми се отдава.
Захарно петле, страхотна си, много харесвам такива събития, с които да си създаваме щастливи моменти 🥰
за апетита всичко, ама всичко ми се хапва, но аз винаги съм имала голям апетит. Но, от голями порции, дори просто нормални ми става лошо, и всичко ми се качва в гърлото. От плодове ми излизат страхотни кисели. Гледам да хапвам всичко, което ми се посока , но в страхотно малки количества, след което пия газирана вода. И така.

Аз също избягвам да се разправям и да се сопвам, но на тази простотия не можах да се въздържа. В най-щастливия ти момент някой да ти омаловажи ДЕТЕТО .. побеснях Grinning Mежду другото дотогава много са ме дразнели, но не съм си позволявала да им държа тон. Все пак са родители на мъжа ми, но оттогава просто нещо в мен се пречупи, изгубиха всякакво мое уважение и започнах да не им мълча. И за тях станах лоша, но за мен си съм си супер, защото не ме занимават със жалките си особи. Grinning

# 109
Здравейте,момичета ! ☺️В момента съм 16 +1г.с от София ,на 34г с термин 28ми март. Много бих се радвала да ме приемете в тази прекрасна темичка. Включвам се малко късно ,но все още ми е трудно да повярвам , че това ни се случва.След 5г борба,три неуспешни инсеминации, три инвитрота, една лапароскопия ,тъкмо се бяхме насочили към нов опит този път в чужбина и чудото се случи в месеца преди да заминем .Аз съм с Хашимото и тромбофилия, за сега съм на хормон 0.75мг и аспирин 150мг и се притеснявам дали това е достатъчно.Има ли други като мен с тромбофилия и само на аспирин ?
За сега съм качила около 2 кг и вече съм 52кг, със задна ниско прилежаща плацента съм и вече сякаш усещам пеперудки в корема ☺️
Пожелавам на всички лека и спокойна бременност!💖💙

# 110
Здравейте,момичета ! ☺️В момента съм 16 +1г.с от София ,на 34г с термин 28ми март. Много бих се радвала да ме приемете в тази прекрасна темичка. Включвам се малко късно ,но все още ми е трудно да повярвам , че това ни се случва.След 5г борба,три неуспешни инсеминации, три инвитрота, една лапароскопия ,тъкмо се бяхме насочили към нов опит този път в чужбина и чудото се случи в месеца преди да заминем .Аз съм с Хашимото и тромбофилия, за сега съм на хормон 0.75мг и аспирин 150мг и се притеснявам дали това е достатъчно.Има ли други като мен с тромбофилия и само на аспирин ?
За сега съм качила около 2 кг и вече съм 52кг, със задна ниско прилежаща плацента съм и вече сякаш усещам пеперудки в корема ☺️
Пожелавам на всички лека и спокойна бременност!💖💙

Добре дошла!🍀
Аз съм с хетерозиготни мутации на фактор Лейден и PAI 4g/5g и то открити в началото на тази бременност,имам две живи и здрави деца,следя се при аг, който гледа кръвоотоците и за момента всичко е наред с тях и съм само на натаспин х и акард от 75 мг,за мое успокоение записах час за другата седмица при професор Паскалева, хич не искам да си бия инжекции,ако няма нужда както е и ,но съм паника и затова записах,та се надявам просто да ми потвърди мнението на АГ. До последно кръвоотоците ми бяха в норма с двете бременности, единствено с малкия останах без води и родих индуцирано. Двете ми деца са родени в 36+3 -2880 и в в 37+3 2630 и сега не очаквам слон,но за сега си върви супер,даже с 2-3 дни напред,аз съм 19+2. С мъжа ми сме по 162 и генетично няма как да имам едро дете според мен,искам да са само живи и здрави. ☺️

# 111
Добре дошла, Make a wish. Аз също съм с тромбофилия, но съм на фраксипарин. Лека бременност и на теб! И не се притеснявай, ако следите кръвотока и всичко е наред, значи това ти е достатъчно за сега. Ако не си правила консултация с хематолог, може да се запишеш за твое спокойствие. ❤️

# 112
  • Варна
Привет любими Blue Heart
Аз днес съм пълен релакс, станах късничко, ходих до мола с приятелка, купих 3 боденца и 2 пелени за завиване от Пепко. Прибрах се преди малко и съм пълен туш. Направих си любимата салатка със спанак, нахут и риба тон и сега съм се излегнала. Направо ми се затварят очите Grin

# 113
Добре дошла *Make*a*wish*, какви са мутациите при теб? Аз започах с клексан, който спрях след първото прокървяване, и сега съм само на аспирин. ( между другото - прекрасна дата - рожденият ден на моята майка 😊🥰)
Добре дошла и на Geri20,
Nicolee.smoletsova, завиждам благородно - и трите продукта ги обожавам, но в момента не мога да ги ям. Заканила съм се когато бебето се роди, живот и здраве, всичко да мине добре, една седмица само да ям 😂 ( сега ще си добавя твоята рецепта в списъка с рецепти за наваксване 😁)

# 114
  • Варна
Gift Heart Добавяй и после щее наваксваш Laughing
Надигнах се аз, намазах си косата с кокосово олио и като ми дойде музата ще вляза и да я измия Grin

# 115
лесно ли се отмива? моя колежка използваше маска със зехтин, но едвам понасям миризмата на шампоана, и си мисля че масло или олио би отнело по-голямо количество шампоан да се отмие.
търся си някаква маска за коса, от нещо натурално, но лесно за отмиване, отворена съм към всякакви предложения,
Надигнах се аз, намазах си косата с кокосово олио и като ми дойде музата ще вляза и да я измия Grin

# 116
  • Варна
лесно ли се отмива? моя колежка използваше маска със зехтин, но едвам понасям миризмата на шампоана, и си мисля че масло или олио би отнело по-голямо количество шампоан да се отмие.
търся си някаква маска за коса, от нещо натурално, но лесно за отмиване, отворена съм към всякакви предложения,
Препоръчвам с две ръце, кокосово масло абсолютно натурално. (Купувам си бурканчето от билла) Понеже е твърдо си разтапям две лъжички от него в микровълновата и след това добавям лъжичка рициново масло .Абсолютен топ ми е тази маска и ДА отмива се лесно Grin След като се изкъпя я минавам със студена вода и смея да твърдя, че имам лъскава и много дълга, здрава коса Blue Heart

# 117
https://www.notino.bg/cocosolis/hair-maslena-maska-za-iztosshena-ot-slnce-kosa/
Аз препоръчвам нещата на кокосолис с две ръце. Мие се лесно, нищо, че е е олио. То даже се води “маслена маска”

# 118
Благодаря за топлото посрещане .
Аз съм с 4 хетерозиготни мутации -Pai-1, Ace ,F13 Val34leu и MTHFR 1298.
В 6г.с бях на преглед при доц.Кондева ,която каза да продължавам с аспирина (ако съм била инвитро задължително съм щяла да съм на инжекции). В 10г .с ми пусна изследвания , които бяха в норма .Повече не съм била на преглед при нея ,чудех се дали да не си запиша час и аз при проф . Паскалева .
Аз се мажа с маслото на Мустела ,но свършва и не съм решила дали да продължавам с него или да си взема нещо друго.

# 119
Аз скоро ще съм в Лозенец. Идеята е добра. Simple Smile
Аз нали се оплаквах,че не качвам,вече съм +2.5 в 19+1, което по принцип е добре,даже под нормата за тази седмица според разни калкулатори,но забелязвам,че от скука търся нещо да ям,а не съм гладна и ще избягвам да го правя. Усещам бебето от 16+3,но съм със задна плацента и трета бременност.

Аз съм 162,с тази бременност тръгнах от най-малко кг,61,смъкнах до 59 и сега съм 61.5,надявам се да вървя плавно.

Добро утро дами!
Да се запиша и аз в новата темичка - поздравления за нея, получава се много добре.
Радвам се, че мартенските мами са активни ☺️
Чета всеки коментар и следя с удоволствие.
Бих искала да попитам как усещаш бебо?
Има ли вече побутване, леко ритниче или просто балбукане?
Аз съм в 15+5 и от 5-6 дни от време на време усещам едно балбукане, като пукане на балончета (не кога да обясня много добре).

Добре дошла Гери☺️

Виждам, че мамите от София сме доста и ми хрумна, че ако живеем близо една до друга може и да се запознаем, а после заедно да разхождаме бебчетата (наборчетата).
Аз живея в Хаджи Димитър и съвсем близо до парк Герена, а вие?
Дали има някоя мама в близост?

Общи условия

Активация на акаунт