🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 6 (09.10 - 16.10) 🐄

• 41 429
  • 920
  •   1
Отговори
# 855
Видеото за понеелник- Бети с изказването си очаквам Чавдар да реагра като типичното чавдарче.

Гуспата падна на неговите си уж работи - цепене и коване. Може ли линк да видиме какво се е излагал по тв в това интервю ?  Предимството на първия дуАлист е, че може да си избере в пъти по-слаб опонент, докато втория има предимство да реди битките. Ако избереш сравнително равностоен опонент, то значи, че сам се отказваш от него. Защо пък с чест и достойнство веднъж втория дуАлист не реди заедно с първия и да си делят реденето, като вторият вписва цифрите на битките, а винаги помията ще е за първия. В случая Гуспата играеше за финалния вот и падна. Лоша преценка, а явно се е и надценил.

# 856
Всеки, който е влязъл ще търси начин да остане възможно най-дълго.  И без друга причина, само за това, че е вътре. Никой не влиза, че да остане седмица
Това е вън от всякакво съмнение, то няма смисъл да влизаш, ако не се бориш да останеш. Нормално е и да има спортна злоба. Абсолютно съм съгласна. Тук говоря за оставането на всяка цена и действия, които да кажем не са коректни, но които ти дават шанс да се задържиш по-дълго. Не че е извън правилата, но за мен е извън етиката и коректността.
Не мога да приема да предадеш човек от отбора и отбора да бъде наказан. Да Аксения не е спазила правилата, но доносът не ми е ок.
Похвално е да помогнеш на някой, който не умее нещо, но в една конкурентна среда, когато от успеха зависи какво ще сложете на масата и дали ще се задържите всички или някой ще отпадне за мен е предателство към съотбортиците помагайки на конкурента.
 Това е все едно на ринга двама боксьори, които се бият и от щаба на единия да дават съвети на другия боксьор как да се бие, къде да натисне, как да победи.
Това за мен е нон сенс. Див популизъм да се покажеш готин пред зрителя и начин да се харесаш на другия отбор и после да си в безопасност при сливането.
Нищо от това не  е нередно, но не е феърплей към отбора.
За мен тези действия не са случайни, а целенасочени да спечели симпатиите на Новите и при обединение да не я номинират.
Реакциите й при номинацията да се сърди и цупи, да иска обяснение, също не е ок.  Никой друг ратай от Старите не е реагирал така остро, че ще е в обора.
Пак казвам, не е задължително да съм права. Имам тези съмнения и ги споделих. Иска ми се да бъркам, но така усещам поведението й.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 12:15 от sineva 1

# 857
# 858
Относно играта с люлките - може ли някой да ми припомни дали в миналия или в по - миналия сезон, коя жена се справи страхотно ? Ваня ли беше или друга...мъча се и не мога да се сетя. Тогава, имам спомени,.че тези малките по средата стъпала, тя не ги използва и всъщност се оказа, че само със залюляване можеш да преминеш директно на съседната люлка, без да стъпваш на малките дръвчета. Сега променена ли е играта ? Гуспата няма как да не знае и да не помни как въпросната жена мина през люлките. Още когато Симона се мъчеше на тях, се зачудих защо никой не се сеща, че на тези трупчета по средата не се стъпва....и след снощи пак ме мъчи този въпрос. Моля който си спомня тази игра, да коментира, че ми е много интересно и странно.
            Мисля, че беше Даяна Ханджиева от 6 сезон.

# 859
Значи разгледах коментарите във Фейсбук. Едното оплакване е, че Калин е разменил 6 с 9 😁 (вероятно шега). Второто е, че някъде бил ковал от земята, пък трябвало да се качва на моста. Аз не забелязах такова нещо, но и не гледах много внимателно. Може да върна и да разгледам.

# 860
Там, където трупчето удари крака на Гуспата, няма мръвка, само кожа и кокал - голям пищял (тибия). Първо той лесно не може да се счупи с това нещо, дето го удари, но болката е сериозна, от там минава нерв и има и голям кръвоносен съд, и от това, мисля, е подуването. Така стърчи кост то и ти си стоиш на крака докато костта ти пробива да излезе през месото... Да не дава Господ да получи някой такава травма, да разбира какво чудо е!
Човекът видимо се надцени и си получи урока за това. Като толко му е зор в очите на сина му да е велик, да си беше избрал противник, който да има сили и възможности да победи. Но то е масово явление - всички, във всичко да се надценяват, защото всеки се има за голяма работа.
Почвам да губя интерес аз...

# 861
  • София
Мажена не я виждам как ще мине такова трасе. Стигне ли се тя да е на дуел, специално ще наблегнат на трасето да е според нейните възможности. Няма да има люлки, нито менци. Най-много да има стреляне по стена от кенчета или тухлички. Няма да посмеят да я озорят, защото после ще трябва да раждат при някого.

# 862
Истината е ,че Фермата не е това което беше преди за съжаление.И особено след 3,4 сезон.Време е за малко почивка ми се струва.Този сезон започна обещаващо за мен,до пълно разочарование в момента.

# 863
Значи разгледах коментарите във Фейсбук. Едното оплакване е, че Калин е разменил 6 с 9 😁 (вероятно шега). Второто е, че някъде бил ковал от земята, пък трябвало да се качва на моста. Аз не забелязах такова нещо, но и не гледах много внимателно. Може да върна и да разгледам.

Първото значи, че трябва да си разкове и отново да накове, което директно значи загуба. Второто, мисля, че е имало такъв момент, щото Андрей изписка в един момент.
едит: Сега поглднах. Действително Калин кове девятка вместо шестица, а точка за долната страна на цифрата няма. В такъв момент никой няма дасе напъва да прави разликата между двете цифри, докато се състезава.

# 864

Благодаря!
Нищо не разбрах, но изобщо не съм изненадана от усещането което оставя интервюто пълно с недомлъвки- Гуспата, не може да бъде бит, освен ако не е с травма или чрез неспазване на правилата.
Поредната страхотна победа на нов участник ще бъде омаловажена, Става уморително...

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 12:00 от Juliya*

# 865

Резултатите от последната анкета:

Ще спирам с тези въпроси вече. Значи официално, оттук-нататък ще питам само за кого ще стискате палци.
При такъв размазващ резултат на втория въпрос, то горния е ясен защо е такъв. Не ми се сърдите, но това е моето решение и така ще е до самия финал.
Мога да променя нещо, когато Тиф ми каже, че някои дуели и резултати не излизат както е писано, но досега явно няма празно.

Обърнете внимание на 2-ия въпрос.
За първи път от началото на сезона имаме такова смазващо предимство в процентите.
И то говорим за Гуспата, който е с не малко фенове тук, но има и не малко хора, които не го харесват.
Това е много лош резултат за членовете на Новите надежди (ако ни четат).
Все още не е късно да обърнат мнението на хората, но за мен е почти невъзможно, за което сами са си виновни.

Не е толкова от спойлера, а от промото в комбинация с държането на Гуспата преди дуела. Личеше си, че не е уверен в победата си. И аз не бях. Не че нещо, но Калин изглежда по-здрав от него. И е нормално да има разлика във вота на двата въпроса. Хората не подкрепят само по-силния противник.

# 866
  • Разпиляна във въображението
Не бях за Калин, но си спечели победата. Сега Старите трябва да пратят две жени ратайки, да спечелят точките, и в завимост от ратая на Новите да решат как да постъпят. Трябват им две сигурни точки, което може да постави мишена върху Мажена, Влад или Мирела.

# 867
Сега е време новите да се стегнат, да спечелят правото на избор , да пратят Ваня/ Камелия и да опукат Нина или облаче ле бяло .И ето ти 4-2

# 868
За съжаление поредния епично скучен дуел. И двамата дуелисти поравно неможещи, на моменти срамно ниво за спортист-пушач и 3-4 годишен кадър на Фермата...
Как се избират игрите за дуелите, не разбрах? Продукцията им ги "тегли", подбира и връчва.
Кажете ми честно, дори да сте върли фенове на Фермата, как се привличат зрители с "битка" в тунел пълен с пръст или 15 минути цепене на дърво. Няма тръпка, няма съспенс, всичко е някак преувеличено и изкуствено подсилено с думите на водещите и музикални сигнали. Ако не смениш канала бонус смях с Алманах, който никой не чете и 1 точка му е много.
Битките трябва да са раздвижени, с повече елементи, това ги прави атрактивни за зрителите, а не яко млатене до припадане да видим кой имал повече въздух...
А тази люлка да вземат да я махнат, направо срам, че се очаква да я преминат няколко пъти да цепят и да режат...

Велислава я прелетя в 5ти сезон. Веселка и Ваня също са я минавали.

# 869
  • при късмета
На мен изобщо не са ми водещи дуелите за предаването. Да не кажа, че са ми последен критерии, според моята преценка и класация на участниците.
Ясно е, че до сега само жени са "прелетявали" през люлките, защото за тях са различни. Имало е участничка, която от първата хвана въжето на втората двойна, заедно с единичното, разстоянието м/у всички въжета е 2 пъти по-малко. И липсва една единична люлка. Разликите са фундаментални

Общи условия

Активация на акаунт