🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 6 (09.10 - 16.10) 🐄

• 42 022
  • 920
  •   1
Отговори
# 285
Най-нелепо е възмущението им, че видите ли Старите се дразнели, че "преписват".

Абсолютно! Такава наглост! Генчо как се фръцна снощи, нямало повече да стъпи в района на Старите. Ами недей, бе Гйенчо! Надали Старите ще пуснат една сълза от мъка.

Нина така й не разбрах какво й стана, много грозна постъпка!

Знаете, че напоследък много се шуми за корумпирани, пияни и дрогирани полицаи, кой блъснал, кой убил..  сега като гледам Генчо-МеВеРето ми се доизясняват нещата какви хора уж трябва да ни пазят и да имаме респект към тях. Отделно със светлите примери на капитаните по баскетбол и хандбал, още повече ми се изяснява защо и спорта ни е на такова незавидно ниво..

# 286
Генчо е катаджия. Той си има палка - хранилка. Никого не пази той.

# 287
Гиенчо МВР то ми е градски -катаджия .Баща му е началник криминална в града .Известен е Laughing

# 288
Генчо е катаджия. Той си има палка - хранилка. Никого не пази той.
Ти представяш ли си този като те спре какво чудо е!? 😆 Ако си без нарушение и всичко ти е наред, ще извади гайдата и ще засвири, и пак ще ти каже: дай сега 20 лева за свирнята. Няма да остане капò какъвто е свиреп! Пък, ако съм нарушила нещо, няма да го разбера за какво ме глобява докато ми го обяснява, но ще ме глоби по всички параграфи, които може да ми натресе.
Половината, които са станали полицаи са такива или за да си прикриват собствените далавери и връзки с престъпници, или щото ги мързи да работят. Има и свестни, разбира се, не слагам всички под един знаменател, но лицето на институцията е доста опозорено и не знам какво би могло да го реабилитира.

Гиенчо МВР то ми е градски -катаджия .Баща му е началник криминална в града .Известен е Laughing
Любопитна съм с какво?! 😈

# 289
Азалия🌸, това си го представих като някакъв скеч - Генчо засвирва на гайдата, а от багажника на патрулката излиза Лили и запява "Пустоно лудо и младо". Как да не плати човек, само и само да се махне от тях. 🤣🤣🤣

# 290
Темата със смъртното наказание е толкова изтъркана , че нямам думи. Обществото ни е освирепяло, ожесточено и все повече репресивно спрямо другия. Търсим  някаква справедливост - обективна или по-скоро субективна, както казаха част от участниците вътре, но правилата трябва да важат за всички граждани освен нас. Ние винаги трябва да сме изключението, докато за другите желаем възможно най-тежката възможна репресия.  Наказателна политика от години няма - наказанията като размер се повишават инцидентно при раздухването на медиите, като по този начин се замазват очите на хората.

Протокол № 6
към Конвенцията за защита правата
на човека и основните свободи
относно отмяната
на смъртното наказание

Смъртно наказание във военно време
Държавата може да предвижда в своето законодателство
смъртно наказание за действия, извършени по време на война
или на непосредствена опасност от война; това наказание се
прилага само в случаите, определени в закона, и в съответствие
с неговите разпоредби. Държавата информира Генералния
секретар на Съвета на Европа за съответните разпоредби на
законодателството, отнасящо се до смъртното наказание.

# 291
" Формация Казанлъшко настроение" -ето с това е известен Генчо МВР -то ,и преди имаха ангажименти  ама сега са още повече търсени .

# 292
  • Асеновград
Взех все повече да се напрягам с тази Ферма. 
Чавдар ми идва в повече , изобщо не ми се слуша.
Нина от какъв зор помага на тези неблагодарници? И тя ми се струва , че има стратегия с всички да си добре....но така не става в състезание.
Гуспата и той ,все силни думи , а дела никакви.
Манго Ваньо и Камелия все още , са ми , най неприятните участници , към тях добавям и ХепитУ.
Фермерката Лила , когато да е видя все реве...тази мома урева фермата бе. Много чувствителна...
Ленчето малко се изложи на въпросите , но поне е добра , не обижда , не злобее .
Радо трябва да понесе по сериозни наказания , не може само той да си прави, каквото му дойде по акъла. Това ако беше Аксения , щяха да я ,,изядат с парцалите,, но на Радко все му се разминава .
Време е старите да вземат точка , та малко да живнат.

# 293
Наказателна политика от години няма - наказанията като размер се повишават инцидентно при раздухването на медийте, като по този начин се замазват очите на хората.
Напротив, даже се намаляват! Пресен пример, въпреки медийния шум, е Викторио, който уби жена си и едногодишната им дъщеря. Още малко светец ще го изкарат. И не само той... Оня, който уби момчето в Борисовата градина и цялото училище знаело, че е той... Примери безброй. Само циганите убийци лежат дълго, за да кажат: ето, бе има осъдени на много години, как да няма.

# 294
Имам предвид наказанията, предвидени в закона като санцкция, за определен вид престъпление. А как съдът отмерва в санкционната част за конкретно извършено такова от физическо лице е въпрос на правоприлагане. Грешно впечатление сте формирала. Много вероятно да е създадено на база излъчването по телевизията, което си е чист популизъм.  Даже в момента може да се извадят доста страници с текстове, който трябва да отпаднат - декриминализация, а да се прилага примерно административно наказание.

# 295
Публично известно е, че правосъдната система не работи качествено... Останалото са подробности, чиято тежест изпитват най-вече близките на хора, които са били обект на престъпление. Законът не се прилага адекватно!

# 296
Наказателната политика не е работа на съдебната система, а на Народното събрание. Съвсем отделно, че прекалено много хора дават оценки и преценки без дори да имат съвсем елементарни и базови познания в конкретна област. За съжалене тук идва телевизията, която често формира не чак до такава степен правилно мнение у зрителя.

# 297
Това е безконечна тема. Създават се лобита, за прокарване на закони, които са в нечий интерес. Отделно се пробутват такива с безброй добре завоалирани вратички, за да има измъкване във всички случаи, с добра адвокатска еквилибристика. Няма значение от къде тръгва и през кого минава. Крайният факт е, че не работи правилно. Няма да коментирам повече, наистина темата е безкрайна.

# 298
Относно играта с въпросите - изненадах се от това, че и двете дами не мислиха изобщо или пък просто толкова си могат. С малко повече вложена мисъл доста от въпросите бяха достъпни за решаване.

# 299
  • при късмета
Какви познания трябва да имаш и в коя област, за да прецениш дали едно престъпление е тежко или не? За това не ти трябват никакви познания, а само и единствено човещина и разум. И да, различни неща са правоприлагането и изготвянето на самите закони, но конкретно в този казус, това няма особено значение. Всеки от своята си гледна точка има право на мнение какво наказание заслужава някой изверг. И чисто статистически, там където има смъртно наказание, наистина тежките престъпления са по-малко. Не цялата престъпност, а именно тежките, за които закона предвижда смъртно наказание. Не само в трите щата на САЩ, а по страни в света изобщо
И двете крайни позиции в случая имат логика и са верни. Ако го утрепеш, ще му е малко и ще се отървал самия той, но ако го оставиш в затвора, държавата го издържа доживот, затова, че е убил някого. Хем на никъде, хем и двете обосновки са верни.
Мен ако питаш, трябва убийците и изнасилвачите да ги дадат на близките на жертвите и никой, никога повече да не се интересува какво точно се случва с тях. Крайно, ама това заслужават според мен. Няма адекватно наказание и компенсация за близките на жертвата, а за самата жертва да не говорим

Общи условия

Активация на акаунт