💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 588
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Точно това щях да кажа, Касим има твърде малко самостоятелно наредени пъзели. В повечето случаи се върти там нещо и пипа парчетата, понякога даже пречи. Единствено за кулата се справи сам, но му отне доооста време, добре, че имаха аванс. Както вече спомена някой, Катя и Неделчо наваксваха изоставания с пъзелите и измъкваха победа, тук нещата са с отрицателен знак.

# 1 246
Много ме е яд и аз влязох да се изкажа. Валери ясно се видя , че искаше да си ходи. Той не се провали на пъзела, защото няма мозък според мен. Още като почна битката се видя - Той дърпаше варела по - бързо от Алекса , но като чу , че го настига и не си даде зор. После на понтона седна да изчака и да си вчеше косица и да поседи малко, а другите двама дори не се качиха на понтона. Като излезе не си отваря куфарчето ами седи и гледа другите къде са и какво правят. Като си събираше топчетата пак се спираше  да ги чака и гледа. А когато вече беше на пъзела , еваш еваш  си развързваше торбичките , че да може Алекса да си мине едната обиколка. Имаше много кадри , които го показваха как седи и ги чака да го настигнат. Продукцията яко ги беше рязала , че да не се набие на очи.
Според мен той искаше да си тръгва още преди две седмици като се предлагаше, че не му се играе в схеми. После като изгони Чакалов заради Мамаша и Мирела и може би се усети в какъв сценарий ще го вържат и реши да тегли чертата.
Отдаде му се пряк шанс да си ходи , защото те никога нямаше да го пратят и си се възползва. Явно се надяваше , че  Алекса поне ще му диша във врата да не е толкова явно, а на Зорница проблема щеше да й е само варела , тя си мина Алекса на плуване.
И сякаш Зорница и Алекса видяха , че той им се пуска. Затова Алекса беше така навъсен и недоволен , че чак и рева заради Валери.
Много ме е яд за Валери, той ми беше един от фаворитите с Фифо и Гого. Сега ми останаха само те двамата. Но с този едит на Фифо дето зорлем ще го изкарат "женомразец" имам чувството , че го подготвят да падне от жена и тя да е Мамаша.
Мамаша не я понасях още от Сървайвър и там ги правеше подобни схеми и не й се получи и след това не се спря. Къде ли не се пробута себе си или мъжа си, че и децата си. Неговата победа в Сървайвър си я приписа на себе си -пълен абсурд.Всички приказват , че тя го била подготвила и той затова спечелил. После Капки , пък какво ли не беше. Разбирам , че иска да се води инфлуенсър , но и при тях хватката е да не се натрапваш, че ставаш досаден.
Само догодина или след две три да не бутне мъжа си и тук , че тогава наистина ще трябва зорлем да гледам Фермата.

# 1 247
  • Пловдив
Ако има клуб анти Жени-аз съм вътре.
Никога не ми е била симпатично, не помня много от старите и реалите изяви, но от това което виждам сега определено няма и да ми стане любимка.
Не мога да си обясня как приема всяка дума на мъжките и съотборници като упрек към женския пол.Привърженичка съм на еманципацията, но определени няма да тръгна да оспорвам определени мъжки качества-физическа сила например.
Няма и да се съглася с мъжките мнения, че жените не са способни да поемат в с свой ръце тежки задължения.
Всеки от двата пола се справя чудесно и сам, но обединени сме велики.
Единствената причина с която си обяснявам това и поведение и негативизъм е че прикрива лични проблеми.До такава степен се е фокусирала върху борбата си срещу половите роли, че много отдавана почна много да ме дразни.

# 1 248
Като бивш спортист, аз също не се възмутих от лекцията.

Именно, съвсем нормално е подобно поведение за човек, свикнал с отбор, спортни лагери, треньори, кондиционни специалисти. Там нещата се казват директно и се слуша и реагира. А тези глезотии с навлизане в личното пространство и прочее капризи са нова мода (по мое време учителите също не цепеха басма, даже и тези по физическо) иднес всеки иска да го галят с перце и да не му казват нищо напреки.

# 1 249
Извинявам се, ако е публикувано, но имам 530 мнения да чета.... Краят на клипчето е важен
https://vm.tiktok.com/ZMFjXGL1S/

# 1 250
Скрит текст:
Скрит текст:
Поведението на Алекса си беше абсолютно проява на много слаба психика и паника. Толкова се стресна от собствената си посредственост, че реши как всички трябва да са ужасени. Само че това е игра и не мисля, че всички трябва и са длъжни да я приемат толкова насериозно. Дори напротив. Жени и Алекса толкова сериозно са я приели тая игра, че не могат да й се радват, да й се наслаждават.

Какъвто и да е Касим, човек е, избран е. Никого не е прецакал, никого не е нагрубил. Той е в това шоу и ако не ти харесва го номинираш, ще излети.  Да направиш коментар само за него пред всички, знаейки че половината от това племе за срещу него, след като си и заявил, че ще го номинираш - това не е приятелски, треньорски съвет, просто типична проява на безсилие пред собствената ти неспособност. За да се почувстваш силен, намираш си слаб за сравнение.

Аз на Жени за Фифо не се дразня, нямам никаква идея и защо всички толкова й се дразнят. Фифо от първото си стъпване в тва племе не ги брои за нищо тия жени, които са в уникална физическа форма и се показват абсолютно наравно в игрите. Ако не броим малоумните халки, никога не е имало момент, в който жените на това племе да са го забавили и все пак Фифо великомъченика пак обеснява как щял той да минава два пъти, говори в тяхно присъствие все едно ги няма.

Жени също не е виновна за Чакала - виновни са той и Фифо, че предпочетоха да си мерят егото с Алекса вместо да победят битка, в която имат тотално надмощие. Отношението й към Михаела и Ралица беше много зле. Не може да се изненадва, че хората, които е цанила за заколение се опитват да се спасят.

Скрит текст:
Валери си заслужи изгонването. Тоя пъзел, ако не можеш да решиш - нямаш място. Това е 4ти сезон, всички знаят че има пъзели и че често са решаващи.
От чисто любопитство питам.
За двата болднати абзаца.
Може ли пример за “уникалната физическа форма“ на Евгения? В смисъл - пример за физическа битка, многокомпонентна, в която тя да се е представила поне на 1/3 на нивото на ...дори не съм ги броила битките на Филип, дори и на Чакалов /визирам и тези, в които беше резерва/. Наистина ми е интересно на какво се базира мнението за “уникалната форма“. Що се отнася до говоренето, той говореше отстрани, с Лефтеров, дори не дадоха къде точно седят, докато дружинната и свитата ѝ се бяха излегнали под навеса. Това беше диалог между двама човека, не монолог за пред публика с цел подценяването ѝ.
За втория абзац - кога и къде Фифо си е мерил егото с Алекса? На коя битка?

Не визирах само Жени за формата, но няма проблем - ще кажа какво съм видяла и какво съм мислела. Признавам си без бой, преди този сезон даже не знаех коя е Жени и се започнах да гледам Игрите, знаейки че е най-мразената в седмицата, в която изгониха Велислава ако не се лъжа. Първата играт която видях и ми направи впчеатление Жени от чисто физическа страна беше с едни халки, ня които излезе последна и ги отвя на плуването, снощи отново плува и се справи страхотно. Аз я харесвам като цяло, не го крия. Не смятам, че половината хейт за нея съвпада с моята визия, макар да го разбирам. На всички единоборства се справя добре, а на пъзелите от каквото виждам я слагат. За мен раздразнението й към Фифо е абсолютно разбираемо, отношението й към останалите не толкова. Михаела за мен откъм физическа форма, атлетически качества и сие е просто уникална и съжалявам, че така беше прецакана от Жени и нейната обсесия с Мирела, Ралица също има сила, носи наравно с мъжете, макар и не толкова атлетичност заради културизма, но е чудесен състезател.

Фифо, ако не се лъжа излезе на понтона с Алекса. Като цяло в тази игра сините имаха Гого, Алекса и Виктория за точки, всички други бяха абсолютно неравностойни спрямо много по-физически силните жълти. И грешно си изгърмяха бушоните, заради което загубиха. Сините нямаха абсл никаква тактика, 0, те просто имаха подарена от жълтите победа.

# 1 251
Аз пък се надявам Елица като гледа сега ИВ да се засрами малко и да и дойде акъл, че точно любимия я направи за смях. Тя толкова сълзи изрева, толкова пъти се издъни да каже на племето си как иска да губят, че той да дойде при тях, после как като спечели капитанската ще си вземе награда за нея и Алекса. А той какво направи? Не отиде при племето им, изтъргува любовната им история за 200 гроша за лична употреба, после се раздава за племето си и каза, че е отборен играч и не му трябват лични награди за него и нея. Направо я заби в земята. Тя ако беше подходила така отначалото много хора щяха да и симпатизират да спечели формата. И без това отдавна чакаме жена победител. Пък те и двете с Женя са подготвени, ама се издъниха тотално пред камера. Дано е по сценарий подплатен с хонорар, че иначе язък...

Да дам и моите 5 минутки слава в темата Simple Smile
Не харесвам нито Елица, нито Алекса като постановка в играта. Дали е сценарий или не, не коментирам, не ми харесва какво виждам от тях двамата.
НО, точно пък за вчерашната ситуация, в която Алекса отказа вечеря с Елица за предимство на племето му - точно така се прави.
Причините също се крият в това, че са спортисти и двамата. Елица сега е "кротнала", посъбрала се е емоционално. Една такава среща ще я разклати. Съвсем правино е Алекса да не предизвиква емоционални изблици, а да играят и двамата играта. Реално те са двойка. И имат двоен шанс така за победа, дали единия или другия. Да се саботират взаимно не е в тяхна изгода. Другата изгода на Алекса да се задържи максимално дълго и да стигне до финал. А запазването на племето максимално и по-късното разформироване също е част от това.
Казано простичко-Алекса ще вечеря с Елица всяка божа вечер след шоуто. А играта е една и веднъж имаш шанса. Друго си е ако постилат трапезата на спечеленото. Затова, предпочита да играе, вместо да се поддава, тя Елица няма да му избяга.
Аз, ако бях Елица, бих се радвала Алекса да вземе наградата, за сметка на някаква измислена вечеря пред камери.

# 1 252
  • Другата България
На мен затова червеното племе най-много ми допада като стратегия за пъзелите. Там няма ясно изявен пъзелист, уж Елица, която сама си каза, че в игрите ѝ е сефтето, но се видя, и че и Мирослава се справя повече от добре, снощи и Зорница го направи. При сините Фейгин също е страхотна на пъзели, и стигаме до жълтите. Мдааа. Пак ще се изкажа за Евгения, но там НЯМА друг, когато се стигне до пъзел. Тя някак успя да внуши на останалите, че е “царицата на пъзелите“, което е супер удобна позиция от гледна точка на това да не се мОриш физически. Сигурна съм, че всяко едно от момичетата би се справило не по-зле от нея, но тя просто не им дава шанс. Затова ми се искат примери със “страхотната ѝ физическа подготовка“, защото аз поне, на фона на показано, изобщо не мога да си направя извод доколко сериозна е тя. Подготовката. Вероятно я има, но все се налага да се мъчи заради килограмите, когато трябва да се набере някъде да се качи, или изкачи, плува добре, носи тежко - отново килограмите, и....наистина не се сещам за друго. Я си я представете на халките на Ралица? Или снощи на Зори на мястото? Е, вероятно делва с крак може да държи, и топче ще може да прекара през мрежа. Но тук физика не се изисква. Та, това с пъзелите......да, предубедена съм, но аз кой знае каква разлика между Касим и Евгения не виждам, относно скатавка от физическо натоварване, с “оправдание“ - аз ще редя пъзел.

# 1 253
Скрит текст:
Joy
Скрит текст:
Скрит текст:
Поведението на Алекса си беше абсолютно проява на много слаба психика и паника. Толкова се стресна от собствената си посредственост, че реши как всички трябва да са ужасени. Само че това е игра и не мисля, че всички трябва и са длъжни да я приемат толкова насериозно. Дори напротив. Жени и Алекса толкова сериозно са я приели тая игра, че не могат да й се радват, да й се наслаждават.

Какъвто и да е Касим, човек е, избран е. Никого не е прецакал, никого не е нагрубил. Той е в това шоу и ако не ти харесва го номинираш, ще излети.  Да направиш коментар само за него пред всички, знаейки че половината от това племе за срещу него, след като си и заявил, че ще го номинираш - това не е приятелски, треньорски съвет, просто типична проява на безсилие пред собствената ти неспособност. За да се почувстваш силен, намираш си слаб за сравнение.

Аз на Жени за Фифо не се дразня, нямам никаква идея и защо всички толкова й се дразнят. Фифо от първото си стъпване в тва племе не ги брои за нищо тия жени, които са в уникална физическа форма и се показват абсолютно наравно в игрите. Ако не броим малоумните халки, никога не е имало момент, в който жените на това племе да са го забавили и все пак Фифо великомъченика пак обеснява как щял той да минава два пъти, говори в тяхно присъствие все едно ги няма.

Жени също не е виновна за Чакала - виновни са той и Фифо, че предпочетоха да си мерят егото с Алекса вместо да победят битка, в която имат тотално надмощие. Отношението й към Михаела и Ралица беше много зле. Не може да се изненадва, че хората, които е цанила за заколение се опитват да се спасят.

Скрит текст:
Валери си заслужи изгонването. Тоя пъзел, ако не можеш да решиш - нямаш място. Това е 4ти сезон, всички знаят че има пъзели и че често са решаващи.
От чисто любопитство питам.
За двата болднати абзаца.
Може ли пример за “уникалната физическа форма“ на Евгения? В смисъл - пример за физическа битка, многокомпонентна, в която тя да се е представила поне на 1/3 на нивото на ...дори не съм ги броила битките на Филип, дори и на Чакалов /визирам и тези, в които беше резерва/. Наистина ми е интересно на какво се базира мнението за “уникалната форма“. Що се отнася до говоренето, той говореше отстрани, с Лефтеров, дори не дадоха къде точно седят, докато дружинната и свитата ѝ се бяха излегнали под навеса. Това беше диалог между двама човека, не монолог за пред публика с цел подценяването ѝ.
За втория абзац - кога и къде Фифо си е мерил егото с Алекса? На коя битка?
Този потребител ми се струва,че се е регистрирал само за да защити Евгения и да нахейти Филип.Жени ти ли си ? Sweat SmileТа логичен и обоснован отговор едва ли ще получиш това ми беше мисълта.Smile
Blush Да, това ми е ясно, но не мога да подмина, когато се пишат пълни глупости, любимец може да се защитава и аргументирано, без да си измисляш, или да се опитваш да внушаваш несъществуващи факти и обстоятелства. Филип си мерил его с Алекса? Joy И да, Жени не е виновна за изгонването на Чакалов, виновни са пионките ѝ, тук може и да се съглася. Те и си го признаха, но - и за това е виновен Филип пък! Този лош Филип е виновен за всичко, дори и за това, което НЕ се е случило, но ще се случи.
[/quote]

Понеже двама ме обвиниха. Регистрирах се, защото отдавна искам да спра да намилам на приятеля си за ИВ и да обсъждам някъде, където няма да ме изгонят на дивана. Избрах да пиша тук, заради Надкаста, които изключително много похвалиха дискусията, сравнена с пумията която е фейсбук, за което съм съгласна.

Да, харесвам Жени,не оправдвам всичките й действия, но няма да го крия, мисля, че имам право.

Да, не харесвам поведението на Фифо спрямо жените. Възхищавам му се като атлет. Абсолютно феноменален, във всяко друго племе щеше да им е писаното яйце. Тренирала съм кросфит и нивото, на което е той е просто невероятно, никога няма да му го отрека.

За мен битките на Чакалов и Фифо с Алекса бяха мерене на его. Това беше битката на Алекса, трябваше да са бушони там, за да може Фифо и Чакала да си изведат отбора към победа и да си запазят племето. Няма да спра да повтарям, че сините трябваше да я загубят тази битка. Освен Алекса и Гого, нямаше кой друг да вземе сигурна точка.

Като цяло с изключението на Елица, Виктория и донякъде Звезди, нямам участник, на когото да не сипматизирам и когото наистина да не мога да харесам. Всички правят неща, които не одобрявам, но и много неща, които ми харесват. Все пак съм само зрител на малък отрязък.

П.С. не знам какъв ми е оригиналния акаунт, нито с кой имейл съм се регистрирала та трябваше наново, съжалявам, ако това ви е разстроило.

# 1 254
  • софия
И аз от тийм Алекса. Той просто рязко осъзна колко са напреднали в играта и че няма място за размотаване.  Единствените, които не го разбраха бяха Илиян и Касим, защо ли? Вижте реакцията на всички останали, да видяхте някой възмутен. Нарочно пуснах тази част още веднъж. Нищо лошо не виждам в държанието му този път. А за Касим кое е по добре, да се държат с него, като с малко дете или да го накарат да се замисли, че всъщност вече отдавна не е такова, а мъж. Не му правят услуга с това пазене и галене по кратунката. И изобщо не ставаше дума за буквализиране на това по колко пъти се преоблича. Кой разбрал,  разбрал. Даже и тук масово се възприема Касим, като тодлър. Ами, не е. Сега по някакъв начин е защитен, това е игра, телевизия. Ще дойде момент в реала в който ще трябва да порасте.

Не посмяха, защото кажат ли гък, им отива коалицията.

И точно намилането тип "ти са колко пъти се преоблече" е държание като с малко дете. Изобщо с всички се държи, все едно са непослушни малки деца, които нямат собствен акъл, и трябва да правят каквото на него му е щукнало, първо защото "(тате) знае най-добре", второ защото явно всички са длъжни да играят неговата игра за той да върви напред.

За който е ок да бъде поставян в тая позиция, ок, за мен не би било.
Точно това е, те сами се докараха до тази позиция, да се държи по този начин. Ако не се държаха, като деца( визирам Кас и Илиян) изобщо нямаше да се стигне до това или ако се беше стигнало нямаше да свеждат очи и да се оправдават, а после на синхрона много смели и обясняват, че са яки разбирачи,  а той се прави на моля другарката. Само те двамата на синхрон, защото него визирах, мрънкаха от конското. Илиян се опита завалията да каже и пред тях, как бил придвидил всичко . Смешко.  Даже и Фейгин и Мани му казаха, че не е баш така. На лайфовете е същият. Другите се забавляват, коментират. Той пак си вкарва злобичката и обяснява колко бил в час и как другите не разбирали. Големи комплекси,  голямо чудо и никакво покритие.

# 1 255
  • Tenerife
Валери беше моят голям фаворит и ми е много мъчно, че отпадна и то по такъв начин! Харесвам още двама-трима човека, но вече за мен играта не е същата. Важно ми е и като какви хора ги виждаме, не само като състезатели. Стискам палци на Алекса, Мани и Мирела! 😊

# 1 256
Извинявам се, ако е публикувано, но имам 530 мнения да чета.... Краят на клипчето е важен
https://vm.tiktok.com/ZMFjXGL1S/

М,да!Яко!

# 1 257
  • Другата България
......
Не визирах само Жени за формата, но няма проблем - ще кажа какво съм видяла и какво съм мислела. Признавам си без бой, преди този сезон даже не знаех коя е Жени и се започнах да гледам Игрите, знаейки че е най-мразената в седмицата, в която изгониха Велислава ако не се лъжа. Първата играт която видях и ми направи впчеатление Жени от чисто физическа страна беше с едни халки, ня които излезе последна и ги отвя на плуването, снощи отново плува и се справи страхотно. Аз я харесвам като цяло, не го крия. Не смятам, че половината хейт за нея съвпада с моята визия, макар да го разбирам. На всички единоборства се справя добре, а на пъзелите от каквото виждам я слагат. За мен раздразнението й към Фифо е абсолютно разбираемо, отношението й към останалите не толкова. Михаела за мен откъм физическа форма, атлетически качества и сие е просто уникална и съжалявам, че така беше прецакана от Жени и нейната обсесия с Мирела, Ралица също има сила, носи наравно с мъжете, макар и не толкова атлетичност заради културизма, но е чудесен състезател.

Фифо, ако не се лъжа излезе на понтона с Алекса. Като цяло в тази игра сините имаха Гого, Алекса и Виктория за точки, всички други бяха абсолютно неравностойни спрямо много по-физически силните жълти. И грешно си изгърмяха бушоните, заради което загубиха. Сините нямаха абсл никаква тактика, 0, те просто имаха подарена от жълтите победа.
Да, разбрах, че не визираш само нея, но за останалите момичета съм съгласна, че са във....форма, чак страхотна не бих казала, особено за Мирела, но поне се бори момичето наравно с останалите, не скатава в очакване на пъзела. Затова попитах за Евгения конкретно. И разбирам, че имаш предвид плуването. Което и аз отбелязах, че е ок - все пак тя е плувкиня, професионалист. Но поне за мен “страхотна физическа форма“ включва комплексност, като една Мани например, която навсякъде е добра, дори и въпреки крехкия си ръст, за кг. да не говорим, винаги и тя се включва в носенето на каквото има и каквото дойде. Елица - също, тя е и издръжлива освен всичко останало - играта с кръста например. Ралица - провалът на халките беше само заради травмата в рамото, иначе Ралица е навсякъде. Докато Евгения плува, и реди пъзели. Дори не се сещам за кои халки говориш.
Що се отнася до Фифо и понтона, продължавам да не разбирам това какво общо има с твърдението ти, че той е виновен за отпадането на Чакалов, а не Евгения? Защото това те питах.

# 1 258
  • София
Тя и Жени от известно време виси на края на играта и чака пъзела. Е може да поплува малко но изобщо не сме я видели в силова много компонента битка
Чакай! Ще защитя Женята - тя иска да играе по трасето, но племето винаги я слага на пъзел.

В коментара ми има продуктово позициониране Grinning

# 1 259
  • София
Жени Джаферович е от типа хора, които имат харизма и някак успяват "да облъчат" останалите.  Тя контактува на всякакво ниво, със всички, има вътрешно усещане за хората и знае и умее да намери път към всеки и да направи така, че той да й стане съюзник. Това е дарба, която малко хора имат. До тук обаче с хубавото. Освен, че работи за себе си, което,  да кажем е разбираемо, тя подлива вода на останалите по един или друг начин, не е честно и чисто отношението й и това хвърля тъмна сянка върху цалостното й представяне като играч. Иначе е силен състезател според мен, в смисъл сръчна е, умна, умее много неща, физически изглежда в добра форма.
Единствено Филип не се поддава на влиянието й по никакъв начин и тя го нарочи още от момента, в който разбра това. Така ще си остане и до края на играта най-вероятно. Или той, или тя.

Общи условия

Активация на акаунт