Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 145
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
И ние така, като антиспермални антитела и разширена спеемограма не сме пускали, не са ни искали. Дали има смисъл според вас да ги пускаме за инвитрото? Чудя се дали ще имат значение при инвитро... Дано да ни ги поискат:) Успех, дами🍀

# 511
MGeorgieva аз след много изчетени теми и истории на познати, установих че инсеминациите преминават по един и същи начин навсякъде (в добре познатите ни клиники)  Не мисля че има смисъл да се ходи на различни места и да се започва наново. Ние също сме с “неизяснен стерилитет” и аз също имах моменти в които си казвах “Е как така 4 инсеминации неуспешни, а уж нищо ни няма?”
Реших, че продължаваме напред и няма да се чудя дали ако отида при още 3ма други лекаря, ще чуя нещо различно, вероятно да, но гаранция за успех нямам.
Не на последно място, “най- добрият” лекар за всяка от нас ще е този при който сме постигнали успех, а за много други той ще е поредния през когото са преминали.

# 512
Sezh, разширената спермограма показва също какъв процент от сперматозоидите са с нормална морфология. При нас например са само 2%, което е малко. Нормално е, че не успяхме с инсетата.
Успяхме с икси, но с подбор на сперматозоиди. Отделно преди инсеминациите задължително се прави цветна снимка на тръбите, за да се види дали пропускат добре. Правихте ли?

# 513
Пускали ли сте разширена спергомрама? Антиспермални антитела? Може пък да не сте оцелили момента на овулация и затова да не са успешни инсетата...

Пускали сме разширена спермограма на Крюгер заедно с преживяемост на сперматозоидите за 24 часа и лекаря каза (думите му бяха), че е ОК спермограмата на мъжа ти.
Отделно при всички инсеминации казваха, че е като по учебник, че фоликулът се е спукал и е точния момент.

# 514
MGeorgiewa, здравей.
Документите за фонда излизат мн бързо в рамките на месец , месец и половина , най- вероятно ще имаш време за 1 бр допълнотелно, но защо не изчакаш ? При ин витро шанса е много по -голям , пази си организима за стимулациите към ин витрото

Замислям се и з атова, но ако изчакам да подадат документите и не правим опити за инсеминация имам чувството, че губя ценно време. Знам, че не трябва да мисля така, но някак си вътрешно не мога да се спра.

# 515
Здравейте MGeorgiewa,
На колко години сте и в коя клиника правите инсеминация?

# 516
И аз бях така , също даже обмислях докато чакам да продължим с опитите обаче се отказах и изчках докумените. И психически си починах..... и сега чакам този месец да стартирам отново Simple Smile

# 517
So close, цветна снимка правихме миналата пролет, като стартирахме с проследяването, уж са проходими. Иначе на самата обикновена спермограма за инсе поне в Надежда има морфология и нашата е 9-11% всеки път, но другите неща ги няма май. Та затова се чудех преди инвитрото да пускаме ли друг тип, според док се забраменявало естествено с такава спермограма ама шанс.

# 518
На мен не са ми правил изследване за проходимост на тръбите 😳🙈. Болезнено ли е…? Скъпо ли е…? Не знам защо не ми го предложиха… може би, за да пощадим малко организма… 🤔

Sezh, разширената спермограма показва също какъв процент от сперматозоидите са с нормална морфология. При нас например са само 2%, което е малко. Нормално е, че не успяхме с инсетата.
Успяхме с икси, но с подбор на сперматозоиди. Отделно преди инсеминациите задължително се прави цветна снимка на тръбите, за да се види дали пропускат добре. Правихте ли?

# 519
При мен така започнахме със ЦС и след нея инсе.
В Надежда я правят с пълна упойка , нищо не разбираш . Всичко е за около 15-20 мин

# 520
yanamm, ако не ти пропускат тръбите, инсеминация е безсмислена. Все едно да опитваш да наливаш вода в зазидана чаша. На мен ми правиха цветна снимка без упойка, за няколко минути усещах болка като при цикъл и всичко се разбра бързо. Моите пропускаха, ние сме с мъжки фактор;

# 521
Здравейте MGeorgiewa,
На колко години сте и в коя клиника правите инсеминация?
На 34 г., в Репробиомед

# 522
MGeorgiewa ,
Не се притеснявайте. Имате време.Ако все пак решите да направите още една инсеминация(докато чакате заповедта от ЦАР), по-добре пробвайте инсеминация в друга клиника. Успех ви желая!

# 523
MGeorgiewa, аз също, чакайки документи за фонда си правих инсеминации, смятам, че е по-добре да не пропускаш, отколкото да чакаш, особено ако нямаш някаква тежка стимулация. Ние сме с мъжки фактор и имам две бременности в следствие на инсеминация. И да ти кажа още в началото, когато видяхме, че спермограмата на мъжа ми не е добре, във форума всички масово скочиха, че сме луди да си губим времето с инсеминации или естествени опити (докато докторът твърдеше друго). И тогава бях много объркана и се чудех кого да послушам. В крайна сметка, послушах доктора си, послушах и интуицията си. Това го казвам във връзка с това в коя клиника да продължиш, дали да е същата. Послушай какво вътрешният ти глас ти казва и не губи надежда Innocent

# 524
MGeorgiewa, аз също, чакайки документи за фонда си правих инсеминации, смятам, че е по-добре да не пропускаш, отколкото да чакаш, особено ако нямаш някаква тежка стимулация. Ние сме с мъжки фактор и имам две бременности в следствие на инсеминация. И да ти кажа още в началото, когато видяхме, че спермограмата на мъжа ми не е добре, във форума всички масово скочиха, че сме луди да си губим времето с инсеминации или естествени опити (докато докторът твърдеше друго). И тогава бях много объркана и се чудех кого да послушам. В крайна сметка, послушах доктора си, послушах и интуицията си. Това го казвам във връзка с това в коя клиника да продължиш, дали да е същата. Послушай какво вътрешният ти глас ти казва и не губи надежда Innocent
MGeorgiewa ,
Не се притеснявайте. Имате време.Ако все пак решите да направите още една инсеминация(докато чакате заповедта от ЦАР), по-добре пробвайте инсеминация в друга клиника. Успех ви желая!

Благодаря и успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт