Майчинството счетоводно - 94

• 37 065
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Тц.
Чакат да мине последния ден от болничния.
Утре сутринта звъните в НОИ, но искайте да проверят с номера на бо.лничния, а не с ЕГН.

# 391
Тц.
Чакат да мине последния ден от болничния.
Утре сутринта звъните в НОИ, но искайте да проверят с номера на бо.лничния, а не с ЕГН.
Така и ще направя утре. Дано пак не ме отрежат като днес🤨

# 392
  • София-Младост
Петя, имате ли ПИК? Там най-добре се вижда кога са подадени и т.н. Мисля, че може и по ел.път да се извади.
В случая проблем с НОИ нямате.
Едниият вариант е с това плащане да са изчистении двата болнични, но вероятно щом питате, сумата не е тази,която очаквате.
Другият вариант е, работодател да е подал болничния по-късно, нещо при попълване на приложението да е объркано.
Аз също работя на два ТД и при подаване на болничен при единия работодател не бях декларирала сметка, защото НОИ имат актуалната ми такава. Е да, но те решили и го превели по някаква стара, архивна, отдавна закрита сметка ...та виждам пише изплатен, после пише банката върна плащането...но се обадих една сутрин в 8 часа и една много любезна дама видя какъв е случая.
Втория работодател даже още не беше подал болничния и чак след това ми преведоха цялата сума и за двата.

# 393
Петя, имате ли ПИК? Там най-добре се вижда кога са подадени и т.н. Мисля, че може и по ел.път да се извади.
В случая проблем с НОИ нямате.
Едниият вариант е с това плащане да са изчистении двата болнични, но вероятно щом питате, сумата не е тази,която очаквате.
Другият вариант е, работодател да е подал болничния по-късно, нещо при попълване на приложението да е объркано.
Аз също работя на два ТД и при подаване на болничен при единия работодател не бях декларирала сметка, защото НОИ имат актуалната ми такава. Е да, но те решили и го превели по някаква стара, архивна, отдавна закрита сметка ...та виждам пише изплатен, после пише банката върна плащането...но се обадих една сутрин в 8 часа и една много любезна дама видя какъв е случая.
Втория работодател даже още не беше подал болничния и чак след това ми преведоха цялата сума и за двата.
Сега като се замисля този път не представих копие на банковата сметка на втория ми работодател, тъй като предния път пратих ☹️☹️ Да питах, защото сумата е малка и то със стотина лева, че и отгоре. Днес просто исках да питам в НОИ дали е представен болничния ми към този работодател, а те ме отхвърлиха. От счетоводството на фирмата ми казаха, че всичко е придвижено, но аз все пак се усъмних... Утре ще правят нов опит 😉

# 394
  • София-Младост
Петя, щом веднъж е представена, не се прави повторно.
Успех утре, ако не парите ви не се губят, за съжаление малко ще се забавят.

# 395
Здравейте! Бременна съм и ми се налага да ползвам едномесечен болничен, който ще ми издаде болницата, в която се следя. Когато си оставих амбулаторния картон и казах, че болничния трябва да ми е от 03.01, казаха, че ще бъде готов на 05 или 06 със задна дата и че не е проблем да го предам тогава на работодателя. Не се ли предава до три работни дни? Притеснена съм дали е така, защото това ще е първият ми болничен за бременност със уведомителен документ за бременността, дали няма да изпусна някакви срокове?

# 396
Аз бях уведомила работодател от коя дата ще съм в болничен и кога лекар е казал да мина да го взема. Не са ми правили проблем. ММ като е болен и си вземе болничен същото прави - звъни да каже от коя до коя дата и после го предава първия ден като се върне на работа. Не би трябвало да Ви направят проблем.

# 397
  • В полите на Пирин планина
Не е проблем - според Наредбата за медицинската експертиза трябва да се уведоми работодателя, а самия документ може да се представи по-късно.

# 398
Успях да се свържа с НОИ 🥳 Звънях от рано. Провериха по номера на болничния и се оказа, че втория работодател го е подал късно. Ще очаквам превод след празниците.
А иначе и аз сега ще мога да си взема новия болничен на 03.01.2023,уведомих за това работодателите си и няма да има проблем
Весело посрещане на Новата година!
Благодаря на всички за отговорите!
☺️☺️☺️

# 399
Въпросът е ако искат да ми навредят, аз как ще докажа , че съм уведомила работодателя.

# 400
Всъщност въпросът е друг. Дали си на постоянен, срочен или с изпитателен срок договор.

# 401
Въпросът е ако искат да ми навредят, аз как ще докажа , че съм уведомила работодателя.

С мейл. Освен да звъннеш, пиши по мейла. Ние пращаме снимка на болничния. Предаваме го, когато отидем в офиса, някога.

# 402
Уведомих за бременност с документ и поисках входящ номер. При нас също пращаме снимка на болничния, изискват да го предадем преди края на месеца.

# 403
На постоянен съм, но нямаме официален мейл , където да го пратя, до сега съм пращала на една служителка от офиса на вайбър, преди да го предам. Въпросът е , че той ще е готов на 5-6 със задна дата 3ти и преди това мога да изпратя само амбулаторен лист с потвърдена бременност примерно на мейла на прекия ми началник.

# 404
Защо? Просто пиши, че не си добре и че болничният ще е готов по-късно и тогава ще го представиш.
Не знам на кого би му било странно, че болничните не се изготвят веднага по това време на годината.
И как точно да ви навредят?

Общи условия

Активация на акаунт