Паническо разстройство - 55

• 43 762
  • 770
  •   1
Отговори
# 225

Привет, хорицааа 🫶
Аз пък с всичките си страхове от типа да не припадна, да не ми падне кръвното и да падна и тн. правя втори опит за спиране на Ципралекс. Първия път не успях. Неуспеха ми според мен сама си го извиках. Не спирах да мисля- О, сега вече не пия хапчета, ще ми стане пак като преди. Е нищо от “преди” не ми се случи, освен напрежението, което си причиних и сълзите, които изревах.  А да уточня пих ципралекс с флуаксолн- успешно беше всичко по пътя. Таа.. така. Силно се надявам спирането, което ми предстои да е незабележимо 🤭 Имам един въпрос към вас- има ли бъдеща или настояща маминка, която е със своите си страхове, паники и тн?
Аз съм със същите страхове..все да не ми падне кръвното , да не припадна, защото ми се е случвало.Предстои ми и работа да започна,а ходя като пияна.

Случвало ти се е да припаднеш от страх ли?
[/quotе
Припадала съм от ниско кръвно през годините .И сега това ми е като фобия..от тук и паник атаките ми

# 226
Здравейте!От години съм на ципралекс и ксанакс от 0,5 по 1 т ,но сега като изчезна ксанакса,не знам как ще го спра изведнъж!Имам още за три дена и не ми се мисли …Ако някой има излишен,ще съм много благодарна да си го закупя!Поне да намалям дозата постепенно и така да го спра !

# 227
Оф изпих едно хапче ад вместо вит Д. Пила съм си го нормално сутринта и сега изпих пак, може ли да ми стане нещо?!? Много се притесних

# 228
Добре съм,  но не спах добре. Днес ще пропусна дозата.

# 229
Някой знае ли къде мога да оставя опаковки хапчета, за да не ги хвърлям? В срок на годност са още години- Бринтеликс, Лирика, Бифлокс и Велаксин.

# 230
Хора все пак търсете причини за неразположенията си...аз съм с ПР...но моите болки в целия гръб се оказаха за жалост с истинска причина...издържах 1 час и 20 Мин в тунела на ЯМР...направих над 5 паник атаки вътре ..едвам издържах...но издържах...без да съм пила никакви хапчета за успокоение...лошото е,че се оказа че имам дискови протрузий на торакален и лумбален отдел и тарлови кисти 11 на брой и в трите отдела...толкова много ми се иска да беше от ПР

# 231
Тук повечето са минали през една дузина доктори преди да стигнат до психиатър.
Оправяй се бързо!

# 232
Оправяй се бързо!
А наясно съм...аз съм една от тях...имам хиляди изследвания...всякакви специалисти...просто сега пак си мислих,че е от ПР...иначе си имам и много симптоми от пр

# 233
Оправяй се бързо!
А наясно съм...аз съм една от тях...имам хиляди изследвания...всякакви специалисти...просто сега пак си мислих,че е от ПР...иначе си имам и много симптоми от пр
На мен ми откриха остеохондрия, която се провокира от стрес. Като съм в стрес, започва да ме боли силно и все по-силно.

# 234
След трима професори, които казаха, че нямам киста, а цистерна магна вече си пия спокойна ад и се чувствам малко по-добре. Има ли други с открита цистерна магна при ЯМР

# 235
Хора все пак търсете причини за неразположенията си...аз съм с ПР...но моите болки в целия гръб се оказаха за жалост с истинска причина...издържах 1 час и 20 Мин в тунела на ЯМР...направих над 5 паник атаки вътре ..едвам издържах...но издържах...без да съм пила никакви хапчета за успокоение...лошото е,че се оказа че имам дискови протрузий на торакален и лумбален отдел и тарлови кисти 11 на брой и в трите отдела...толкова много ми се иска да беше от ПР
Надежда, какви симптоми имаш, които те накараха да правиш ЯМР. Щото и аз имам съмнения за твоите диагнози, само този ужас от изследването ме спира да го направя, ама ще трябва да събера смелост.
Аз без нещо упойващо няма да мога, а както съм чувствителна на шум...

# 236
Здравейте, напоследък никак не се чувствам добре физически, усещам нещо като задух,но не точно поемам дълбоко въздух,но нещо в гърдите ми все едно пари имам усещане за топлина. Страшно се страхувам, не знам на какъв лекар да отида при личния се чака много и ми се иска направо да отида на частно. Не спирам да мисля,че ще умра всеки ден,особено като ми стане така. Това за пулмолог ли е за кардиолог ли? То че съм за психиатър е ясно, обаче до сега не съм усещала такова нещо, като парене, затова мисля,че имам някакъв проблем, ще съм благодарна ако ми дадете съвет?

# 237
Здравейте, продължавам приема на бифлокса. Днес вече един месец, но страничните не минават. Сутрин много рано към 05,30 ч. се будя с адска тревожност, лошо ми е, гади ми се, замаяна съм. Към обяд леко отшумяват. Мисля си, не трябва ли да пия АД вечер, заради сутрешната тревожност. Има ли такъв АД, който се пие вечер? Лекарката каза да изчакаме още няколко седмици.

# 238
Надежда, какви симптоми имаш, които те накараха да правиш ЯМР. Щото и аз имам съмнения за твоите диагнози, само този ужас от изследването ме спира да го направя, ама ще трябва да събера смелост.
Аз без нещо упойващо няма да мога, а както съм чувствителна на шум...
Ами всичко започна с болки в ребрата от двете страни...понеже бях настинала преди това и много кашлях...първо всички казваха,че е от напъването...обаче минаха няколко месеца и не минава...започна да ме пробожда и отзад в гърба...отново в гръдния отдел...направо ме защипваше и от болка неможех дъх да поема...ходих на рентген на бял дроб,на ехограф на коремни органи...изследвания суе,црп,црк,ПКК,дкк и още хиляда работи всичко в норма...от там на невролог...натиска ме, гъделичка ме,осуква ме и каза прищипан нерв и ми изпука гръбнака...но след това болката се засили...тя каза,че било нормално...не отидох повече при нея...минаха няколко седмици болката се разпространи и по други места...в кръста,немога да се наведа веднага ми опъва и придърпва и се изправям,парене в двете колене и глезените,понякога и в бедрата,ужасна болка в гръден отдел кош понякога силна и постоянна ,чак ми изтръпва и всичко и корема и ребрата...понякога е пареща и изгаряща...понякога е стрелкаща направо дъха ти спира...сега имам и скованост във врата,която тръгва от плешките,през ключиците и раменете и отива и в ръцете...имам мускулни потрепвания по цялото тяло...и цялата пукам ръце,рамене,гръбнак все нещо пука като мърдам...отидох при друга невроложка,тя предположи,че имам дискова херния на гръден отдел....когато ми гъделичкаше корема с кламер каза,че имам леко забавени горни,долни и средни рефлекси на корема.. от там ми пусна молба за ямр..може само за един отдел,одобриха ме...тя ми пусна за гръден,аз си доплатих за кръста и врата...излезе че имам и дясноконвексна сколиоза в гръден отдел и шипове също там...сега незнам кое ми създава проблеми...кистите ли,сколиозата ли,шиповете или протрузийте или всичко накуп...не се притеснявай ще издържиш в тръбата.. на мен ми казаха,че ще ме държат около 45 Мин,но ме държаха над 1 час...стисках очи и изобщо не ги отворих през цялото време...цялата се сковах...и за капак отново бях настинала и едвам се сдържах да не се разкашлям...накрая вече малко помръдвах,защото всичко ми беше изтръпнало..
ЛинаТ нищо ти няма...до болка ми е познато това парене и недостиг на въздух и чувство на задушаване...имах го с месеци...и сега пак го имам от време на време...като ме почне цял ден ме държи...но като заспя не се задушавам...моя дядо наистина се задушаваше от проблеми със сърцето и белите дробове и повярвай ми неможеше да си легне и ей така и докато спи да не се задушава...

# 239
Скрит текст:
Скрит текст:
За Аритавито- може би след 3 седмици.
Бифлокс не ми понесе добре и ми го смениха.

Колко дни пи бифлокса и за какво ? Аз го пия за тревожност и лека депресия, но засега нямам подобрение, дори леко се влоших.
Около 2м. за тревожност, но имах странични ефекти, които не отминаха, и ми смениха АД.
Вече 20 дена приемам бифлокс и страничните не отшумяват, особено сутрин е ад. Събуждам се много ранно със силна тревожност, отпадноло ми е , лошо ми е, гади ми се. При теб какви бяха страничните.
Виене на свят, гадене, замаяност....... Изобщо не бях на себе си.
А от новия АД имаше ли странични
Засега 3 седмици не. Леко ми е унесено, но иначе е ок.
Здравей, май ще сменям бифлокса. Ти как го спря, постепенно или от раз смени антидепресанта. Страх ме е и от смяната, не знам как ще издържа.

Общи условия

Активация на акаунт