Паническо разстройство - 55

• 44 974
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, психиатърката ми изписа Abilify 15 mg (1/4 сутрин) понеже имам ОКР. След колко време може да очаквам някакво подобрение?

# 496
Здравейте, психиатърката ми изписа Abilify 15 mg (1/4 сутрин) понеже имам ОКР. След колко време може да очаквам някакво подобрение?
Това е антипсихотик. Вероятно до месец.

# 497
Хора, знам че сте го чували много пъти, но искам пак да ви го напомня. Аз съм с ужасна тревожност, особено сред хора, паник атаки, треперене, в продължение на месеци си давах парите за билкови хапчета, сиропи, добавки какво ли още не, само към АД не съм посегнала и НЕ мисля да го правя. Искам да ви кажа, че в момента съм много спокойна, получавам ПА, но само в много напрегнати ситуации и успях да увладея някои страхове и има само един начин, като се изправяте пред тях и то ежедневно! Опитайте всеки ден да се предизвиквате и да излизате от зоната си на комфорт, да правите различни неща, които не сте правили до сега. Друогото важно нещо е дда не придавате толкова голямоо внимание и значение на ПА и изобщо тревожност, страх ит.н колкото повече мислите за това и се ровите в интернет, толкова повече това обзема целия ви живот и остава за дълго в него, просто приемете, че това е част от вас, това не е недостатък, не е нещо лошо, което ще провали живота ви, просто свикнете да живеете с него, знам че е трудно да приемеш нещо, което не искаш, но колкото повече се бориш с него, то повече ще надделява.. Просто когато ви е страх да получите ПА си кажете ,,сега ще получа ПА, нищо особено, както всеки път''
Другото много важно нещо е да намерите с какво да запълвате времето си, спорта и физическото натоварване всеки ден е едно от най-добрите лекарства срещу ПА, тревожност, депресия. Както и пълноценното хранене, избягвайте да пропускате хранене и задължително закусвайте всяка сутрин!

# 498
Минавам за анкета отново:)))
Има ли сред вас такива, които от началото на състоянието си са правили изследване и са се оказали с дефицити? Какви дефицити? И след запълването им имало ли е подобрение на състоянието?
Мисля, че всяко нещо, което е довело до макар и малко подобрение, е хубаво да се споделя.
Тук четат хора, които сега тръгват по този път, нека им бъдем от помощ.

# 499
evigg, благодаря за информацията! Тъкмо се чудех дали има лекарства само за пулс, различни от бетаблокери. Аз засега се закрепих с бб. След като кардиолога ми смени няколко бб и ми беше зле от тях (а и пулса и кръвното ми се вдигнаха), се върнах на този, който си пия от преди - бизогамма. Пия по половинка сутрин и вечер и през повечето време е добре, само периодично през няколко дни пулса ми се е висок сутрин, но засега така ще карам.
А колко време ще трае приема на бб?
Каза ли кардиолога?
Че и аз съм с бб и се чудя дали ще го спирам някога

# 500
  • София
Има ли сред вас такива, които от началото на състоянието си са правили изследване и са се оказали с дефицити? Какви дефицити? И след запълването им имало ли е подобрение на състоянието?
Мисля, че всяко нещо, което е довело до макар и малко подобрение, е хубаво да се споделя.
Много добра идея!
Аз бях 2017 с дефицит на Д,Б12, фолиева киселина, магнезий - поне тези изследвах, но понеже тогава започнах да приемам и АД, не мога да кажа със сигурност дали имаше ефект от приема на витамини, но често попадам на постове и по други групи, че след запълване на дефицита, има подобрение в състоянието. Сега се замислих дали обостряне на състоянието ми напоследък не е свързано и с нещо такова ...

# 501
  • София
evigg, благодаря за информацията! Тъкмо се чудех дали има лекарства само за пулс, различни от бетаблокери. Аз засега се закрепих с бб. След като кардиолога ми смени няколко бб и ми беше зле от тях (а и пулса и кръвното ми се вдигнаха), се върнах на този, който си пия от преди - бизогамма. Пия по половинка сутрин и вечер и през повечето време е добре, само периодично през няколко дни пулса ми се е висок сутрин, но засега така ще карам.
А колко време ще трае приема на бб?
Каза ли кардиолога?
Че и аз съм с бб и се чудя дали ще го спирам някога
Аз съм от 4-5 години с бб. Просто сега от депресията или ковида ми се беше разбутал пулса и смених няколко. Принципно може да се спре, но това става, когато пулса започне да ти пада много. Ако пиеш бб и пулса е нормален, значи не е за спиране. Иначе винаги може да се консултираш с кардиолог, ако искаш да го спираш, ще ти каже дали и как. Продължителността може и да е доживот, ако се налага.

# 502
Много добра идея!
Аз бях 2017 с дефицит на Д,Б12, фолиева киселина, магнезий - поне тези изследвах, но понеже тогава започнах да приемам и АД, не мога да кажа със сигурност дали имаше ефект от приема на витамини, но често попадам на постове и по други групи, че след запълване на дефицита, има подобрение в състоянието. Сега се замислих дали обостряне на състоянието ми напоследък не е свързано и с нещо такова ...
И аз бях голям дефицит, даже да не кажа че почти го нямаше, на Вит Д. Започнах да го приемам на капки и за 2 месеца, колкото и да не е за вярване при мен изчезна треперенето в крайниците. По това време не приемах никакви антидепресанти или други билкови за успокоение.

# 503
При мен само желязото пада, но и с него и без него все едно и също. Леко на долна граница и вит д сега пия да видим.

# 504
С тия дефицити ще ме уморите. Добре, в Сомалия и други подобни държави какъв е процента на тези състояния? Има си някаква статистика. Учудващо нисък е, а дефицити да искаш. Не търсете под вола теле. Няма там нищо.

# 505
  • София
С тия дефицити ще ме уморите. Добре, в Сомалия и други подобни държави какъв е процента на тези състояния? Има си някаква статистика. Учудващо нисък е, а дефицити да искаш. Не търсете под вола теле. Няма там нищо.
Всичко е индивидуално, при някой може и даден проблем да е свързан с дефицит, така че не е ок да изключваме каквото и да е, а и всички знаем, че при такива състояния сме способни да се хванем за нещо като удавници за сламка...

# 506
  • София
Здравейте, не зная дали тази тема е мястото, което ще ми даде повече информация.  Предполагам, че да. Страдам от ПА от 7 години.  Отключиха се внезапно и много брутално. В момента отново се лекувам и все повече си мисля, че никога няма да оздравея. Може би е ставало дума - има ли разлика между ПА, депресия, страхова невроза, паническо разстройство, тревожност? Много се изморих да страдам. Имам ужасяващи симптоми.

# 507
Здравейте, не съм изследвал в самото начало дали имам дефицити, но на мен ми се отключи състоянието след втората бременност и след смъртта на близнак човек. Отделно имаше и други фактори, оказа се че съм със ИР,. За сега нямам ПА, но тревожността и хипохондрията си стоят. След прекаран Ковид Август месец пулса пак ми скочи.

# 508
  • София
При мен също не са констатирани липси.

# 509
В Сомалия, където се умира от глад, едва ли някой констатира, че му е висок пулсът или му се вие свят. Там приоритетите са други. Така че не знам за каква статистика говорим. То излиза, че там няма такива състояния като тревожност и депресия, и всички са мега щастливи…
И дефицитите не са глупост, а факт. Ако нямаше значение какво съдържа храната, която ядем, то тогава щяхме да ядем пластмаса.
На мен ми падаше косата, започвайки витамин д, спираше да пада. Спирах го и след половин година пак започваше да пада. Ако няма връзка, значи е ебати съвпадението.

Общи условия

Активация на акаунт