Паническо разстройство - 55

• 45 003
  • 770
  •   2
Отговори
# 480
Може да, се пие Алората, даже сваля кръвното(ти налимимаше проблем доколкото си спомням) - може да ти помогне

# 481
До преди 1 месец пиех Деанксит, който пиех от март, но нямаше никакъв ефект за тревожността и го спрях. Мента, глог и валериан приемам като се сетя,валидол почти всяка вечер.Като усетя тревожност взимам валидол,не помага и той особено.Проблемът главно ми е, че вдигам пулса заради тревожността и ме обхваща някаква страшна паника.Легна ли си, почвам "да броя овце", че да се разсейвам. 🤣Интересното е, че през деня съм супер, сама съм по цял ден и пак никакъв проблем.Въпреки че до скоро и с това се борех и с излизането сама също.Проблемите ми се отключиха след прекаран ковид януари месец.
[/quote]

Аз все още се боря със страха от излизане сама или с детето, дори с детето повече ме е страх,защото все си мисля,че нещо ще ми стане пък то е на 1годинка. Сега около Коледа наближава и пътуване,което няма кал да отложим и вече се треса от нерви,не знам как ще пътувам 100км

# 482
До преди 1 месец пиех Деанксит, който пиех от март, но нямаше никакъв ефект за тревожността и го спрях. Мента, глог и валериан приемам като се сетя,валидол почти всяка вечер.Като усетя тревожност взимам валидол,не помага и той особено.Проблемът главно ми е, че вдигам пулса заради тревожността и ме обхваща някаква страшна паника.Легна ли си, почвам "да броя овце", че да се разсейвам. 🤣Интересното е, че през деня съм супер, сама съм по цял ден и пак никакъв проблем.Въпреки че до скоро и с това се борех и с излизането сама също.Проблемите ми се отключиха след прекаран ковид януари месец.

Аз все още се боря със страха от излизане сама или с детето, дори с детето повече ме е страх,защото все си мисля,че нещо ще ми стане пък то е на 1годинка. Сега около Коледа наближава и пътуване,което няма кал да отложим и вече се треса от нерви,не знам как ще пътувам 100км
[/quote]

Сигурна съм, че ще отмине и при теб.❤️
Аз буквално се насилвах,насила тръгвах всеки ден до магазина, който е на 15 мин пеша от нас, стигах до средата на пътя и се паникьосвах и се връщах обратно, после почнах да стигам до магазина, но да се паникьосвам вътре.Беше ме страх вкъщи да оставам да не вземе да получа някой инфаркт и да съм сама.И това отмина.Сутрин ставах с пулс 150-170, от април почна и продължи до септември.На работа ми се налагаше да ходя пеша в най-голямата жега в 3 часа, молех се да оцелея. Буквално си мислех, че някой ден просто сърцето ми ще спре от умора.Тъпках се с бета блокери.И те не помагаха.Първата си паник атака получих февруари.Ставах към 4 часа през нощта, за да уча за изпити.Цяла нощ сърцето ми биеше с пулс 90-100, което за някой може и да е нормално, но аз бях свикнала нощно време с пулс 55-65.Реших да стана и стигнах до другата стая и като погледнах часовника пулса показваше 126 и се стреснах и вече може сами да се до сетите какво последва.Рязко стана 160.Бях чела преди, че най много инфаркти се получават нощно време и веднага се сетих и се побърках.След това всеки следващ ден беше изпълнен със страх.Посетих сумати лекари.Някои даже ме гонеха от кабинета си.Бях си втълпила, че имам тумор в главата, тъй като след ковид ме болеше всеки ден в продължение на 4 месеца, всеки път на различно място, остра болка в челото очите, кръвното и то беше дискотека.
Септември изследвах някои витамини и се оказах с дефицит.Започнах да приемам б12,Д, омега 3,инозитол и холин. Също и Абана на Хималая, която страшно много ми помогна за пулса.Горе долу закрепих положението.Но тази тревожност ме съсипва вечер.
Извинете за дългото писано! Общо взето ви чета постоянно, но избягвам да се включвам.

# 483
Sea483, пиеш ли бензо? Малко клонарекс би свършил работа.
Ако не пиеш такива, тогава - валидол, мента-глог-валериан, алора, дормиплант, от този тип. Може да питаш в аптеката да ти препоръчат нещо за успокояване.

В тази връзка, някой знае ли дали Алора (пасифлора) може да се приема с АД?
Аз съм я пила с деанксит по препоръка на лекар. Предполагам, че е два ли ще е проблем  и с друг АД. За мен лично алората е слаба. Сега пия ашваганда с АД. Питала съм психиатърката, каза че може.
От колко време пиете Ашваганда, на коя фирма и усещате ли положителен ефект? Аз пия от няколко дни, препоръчаха ми на Zein Pharma
Пия на Jarrow, KSM формула. Приемам вече месец, мисля че има ефект, по спокойна съм, но пия и АД. Без АД едва ли ще помага. Съпругът ми също я приема, той няма нашите проблеми. Приема е за стрес, че му е натоварено много в работата. Доволен е.

# 484
  • София
Sea483, благодаря за подробното описание. Явно не съм само аз с подобни проблеми след ковид. И при мен кръвното и пулса играят, кръвното е горе-долу добре, с пулса периодично имам проблеми и то точно сутрин, усещането е ужасно.
А как си със стомаха и храносмилането изобщо? Защото аз съм зле и примерно като пия вит. Д ми става много зле, не ми понася, пробвал съм също и мултивинамини, и инозитол, ами не става и това е, чувствам се много зле. Не съм се изследвал за дефицити, но не виждам и смисъл, след като не мога да ги пия тези витамини...

# 485
Sea483, благодаря за подробното описание. Явно не съм само аз с подобни проблеми след ковид. И при мен кръвното и пулса играят, кръвното е горе-долу добре, с пулса периодично имам проблеми и то точно сутрин, усещането е ужасно.
А как си със стомаха и храносмилането изобщо? Защото аз съм зле и примерно като пия вит. Д ми става много зле, не ми понася, пробвал съм също и мултивинамини, и инозитол, ами не става и това е, чувствам се много зле. Не съм се изследвал за дефицити, но не виждам и смисъл, след като не мога да ги пия тези витамини...

Здравей, и аз имах проблеми с пулса. Кардиолога ми изписа ивабенор, който не оказва влияние на кръвното. Помогна ми, пих го няколко месеца. В листовката пише, само че пулса не трябва да е под 70, за да може да се пие.

# 486
  • София
evigg, благодаря за информацията! Тъкмо се чудех дали има лекарства само за пулс, различни от бетаблокери. Аз засега се закрепих с бб. След като кардиолога ми смени няколко бб и ми беше зле от тях (а и пулса и кръвното ми се вдигнаха), се върнах на този, който си пия от преди - бизогамма. Пия по половинка сутрин и вечер и през повечето време е добре, само периодично през няколко дни пулса ми се е висок сутрин, но засега така ще карам.

# 487
Sea483, да, това, което описваш, е познато за доста потребители в тази тема. Благодаря за насоките.
evigg, и на теб.

# 488
Sea483, мислех, че само аз съм така с пулса. Има я и тази нощна тревожност с ускорен пулс, ужасно е, не мога и да спя. Ти как се справяш? Аз взимам деанксит и бетаблокер, вечер Седатиф и Магнезиев глицинат, който уж се усвоявал по-добре. Имаш ли деца? Чудя се как ще се справя ако съм така с евентуална бременност...Sad

# 489

Здравей, и аз имах проблеми с пулса. Кардиолога ми изписа ивабенор, който не оказва влияние на кръвното. Помогна ми, пих го няколко месеца. В листовката пише, само че пулса не трябва да е под 70, за да може да се пие.
Този пулс.. Много гадно, разбирам ви и аз съм на същият хал. Онзи ден отидох за кардиограма заради няколко пробождания, казаха че от кардиограма се вижда, че нищо му няма на сърцето, само пулса е висок. Каза пак Иневика да пия, но тази сутрин се сетих, че психиатъра ми беше изписал Симпатил и реших да видя листовката, ами пише, че точно е за мойто състояние, питах кардиолог и ми каза, да пробвам със Симпатил, без бетаблокер но за дълго време да го пия, защото е билков.
 Ще ви пиша дали ми върши работа като попия малко. И на няколко места в листовката пише да се консултираме с лекар или фармацевт преди употреба. Някой пил ли е, някакви отзиви?!

# 490
  • София
Sea483, пиеш ли бензо? Малко клонарекс би свършил работа.
Ако не пиеш такива, тогава - валидол, мента-глог-валериан, алора, дормиплант, от този тип. Може да питаш в аптеката да ти препоръчат нещо за успокояване.

В тази връзка, някой знае ли дали Алора (пасифлора) може да се приема с АД?
Аз съм я пила с деанксит по препоръка на лекар. Предполагам, че е два ли ще е проблем  и с друг АД. За мен лично алората е слаба. Сега пия ашваганда с АД. Питала съм психиатърката, каза че може.
От колко време пиете Ашваганда, на коя фирма и усещате ли положителен ефект? Аз пия от няколко дни, препоръчаха ми на Zein Pharma
Пия на Jarrow, KSM формула. Приемам вече месец, мисля че има ефект, по спокойна съм, но пия и АД. Без АД едва ли ще помага. Съпругът ми също я приема, той няма нашите проблеми. Приема е за стрес, че му е натоварено много в работата. Доволен е.
Благодаря! Аз също пия АД, това го взех в допълнение с надеждата, че с натрупване ще потуши малко някои от симптомите

# 491
evigg, благодаря за информацията! Тъкмо се чудех дали има лекарства само за пулс, различни от бетаблокери. Аз засега се закрепих с бб. След като кардиолога ми смени няколко бб и ми беше зле от тях (а и пулса и кръвното ми се вдигнаха), се върнах на този, който си пия от преди - бизогамма. Пия по половинка сутрин и вечер и през повечето време е добре, само периодично през няколко дни пулса ми се е висок сутрин, но засега така ще карам.
да, ивабенора е само за пулса, не оказва влияние на кръвното. Изписаха ми го в Сити Клиник. Добре се чевствах с него, скоро го спрях, преди месец.

# 492

Със стомаха бях доста зле, постоянно подута и с болки,проблеми с тоалетна.Пих дуспалитин един месец и се оправих.Имам една остра болка, която се явява от ляво от време на време, подобно на бъбречна криза,бях на ехограф за тях, но нищо.
Иначе за пулса с две ръце препоръчвам Абана на Хималая, спаси ме.Пие се първите 2,3 месеца 4 пъти по 2 таблетки, след тези месеци се намалява.Билка е, така че няма да ти навреди.

# 493
  • София
А някой, който да е с ммого разхлабен стомах? Ако да, как се справяте, пиете ли пробиотик и има ли някой, който да ви е подействал благотворно?

# 494
  • София
При мен в такива случаи помага Линекс Форте, в кутията са 14 хапчета, по 1 на ден за 2 седмици. Може да добавиш и Ентерол за 5-6 дни (пак по 1 на ден).

Общи условия

Активация на акаунт