Паническо разстройство - 55

• 43 489
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
В подобна ситуация бях с пулса и започна да спада чак с намаляването на трвожността. Иначе знам какво е- Спешното, лекари, кардиолози, изследвания, стрес ...... Въртиш се в омагьосан кръг.

# 151
Скрит текст:
Здравейте,
До сега ходя по кардиолози заради ускоряване на пулса и силно сърцебиене, един път в спешното ме диагностицираха с излизане от ритъм, но повечето кардиолози, които посетих след това и гледайки кардиограмата, казват, че не съм излязла от ритъм. Правила съм холтер - нормален. Имам проблеми със щитовидната, Хашимото и хипофункция, но я следя. Уж всичко е нормално, но усещането ми е, че сърцето няма да издържи и ще се пръсне и ще умра, ужасно е!
Самодиагностицирах се, че това са паник акаки, но се чудя възможно ли е понякога да продължават по-дълго, около 1 час, като усетя, че се започва взимам допълнитена доза бета блокер и отминава след час.
Последната от вчера продължи около 10-15 минути, появи се от нищото. Бях забравила да си изпия бетаблокера, като ускорих пулса на 125 и го изпих, но след 10 - 15 минути нещата започнаха да се нормализират, не вярвам бетаблокера да е подействал толкова бързо. Получих сърцебиене, леко затруднение в дишането, треперят ми ръцете, последно вчера получих и леко мравучкане в краката под колената, появява се страх, че ще умра .
По принцип с какво времетраене са паник акаките? Възможно ли е да продължат 1 час, най-вече ускореният пулс.
Моля ви за помощ и съвети!
СРК-МВ изследвано ли е след такива кризи със сърцето? ПА се диагностицира, след като са изключени всички други физически патологии.

Не, никой кардиолог не ми е назначавал подобно изследване? Как се прави?
[/quote]
Кръв се взима в лаборатория. Май на частно също може. Ама се прави след криза, иначе е безмислено.

# 152
Здравейте, този месец съм в последна фаза на спиране на есобел обаче от онзи ден започва да ми става зле, доктора каза да се чуем този петък. Нормално ли е това или ще трябва да продължа по дълго време приема(предполагам, че той ще ми каже в петък), но въпроса ми е ок ли е за момент да има симптоми на отнемане? В момента пия валериан и сбд при нужда и съм ок. За момента нямам проблеми със съня, но ще пия половинка атаракс ако не мога да спя. Ще съм благодарна ако някой даде мнение ако е минал през това Simple Smile

# 153
Здравейте.Правих си Ямр преди два месеца и,двама неврохирурзи казаха, че имам цистерна магна,,което е вродено и не прави проблем, но тъй като ще ходя на прегледи в Турция пратих им диска и днес ми казаха, че е киста.Не знам вече какво да мисля. Някой имал ли е подобен проблем?

# 154
Здравейте.Правих си Ямр преди два месеца и,двама неврохирурзи казаха, че имам цистерна магна,,което е вродено и не прави проблем, но тъй като ще ходя на прегледи в Турция пратих им диска и днес ми казаха, че е киста.Не знам вече какво да мисля. Някой имал ли е подобен проблем?
Има ли засягане на полукълбата? И какъв е шанса да сте изкарала мононуклеоза или тежка шарка?

# 155
Не, няма. Шарка карах много леко на 17 г, не съм боледувала от нищо иначе.

# 156
Не, няма. Шарка карах много леко на 17 г, не съм боледувала от нищо иначе.
Ми значи кистата остава...

# 157
Хора как мислите? Аз имам усещането, че на някои лекарства им намаляват тихомълком активната съставка. Аз взимам понякога лексотан четвърт и то като се треса от нерви. Демек веднъж или два пъти на месец максимум или понякога и месеци паузи е имало. Сега имам от новите опаковки, тези с огромните кутии, не старите малките. Еми тая четвъртинка е до никъде. Няма как да съм станала резистентна при положение, че го гълтам от дъжд на вятър, но оня ден се видях принудена да взема една четвърт и от една стара опаковка. Е веднага ми помогна. Обаче днес съм само на четвърт от новите и нищо.
Аз се чудя защо вече не ми действа 1 лексотан, аз го пия всеки ден, но откакто го смениха пия по 2 хапчета. Личната вика много пиеш, какво е това. Сега като каза, че и при теб е така, нищо чудно да е намалена съставката. А за цената да не говорим и нея я вдигат тихомълком.

# 158
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
До сега ходя по кардиолози заради ускоряване на пулса и силно сърцебиене, един път в спешното ме диагностицираха с излизане от ритъм, но повечето кардиолози, които посетих след това и гледайки кардиограмата, казват, че не съм излязла от ритъм. Правила съм холтер - нормален. Имам проблеми със щитовидната, Хашимото и хипофункция, но я следя. Уж всичко е нормално, но усещането ми е, че сърцето няма да издържи и ще се пръсне и ще умра, ужасно е!
Самодиагностицирах се, че това са паник акаки, но се чудя възможно ли е понякога да продължават по-дълго, около 1 час, като усетя, че се започва взимам допълнитена доза бета блокер и отминава след час.
Последната от вчера продължи около 10-15 минути, появи се от нищото. Бях забравила да си изпия бетаблокера, като ускорих пулса на 125 и го изпих, но след 10 - 15 минути нещата започнаха да се нормализират, не вярвам бетаблокера да е подействал толкова бързо. Получих сърцебиене, леко затруднение в дишането, треперят ми ръцете, последно вчера получих и леко мравучкане в краката под колената, появява се страх, че ще умра .
По принцип с какво времетраене са паник акаките? Възможно ли е да продължат 1 час, най-вече ускореният пулс.
Моля ви за помощ и съвети!
СРК-МВ изследвано ли е след такива кризи със сърцето? ПА се диагностицира, след като са изключени всички други физически патологии.

Не, никой кардиолог не ми е назначавал подобно изследване? Как се прави?
Кръв се взима в лаборатория. Май на частно също може. Ама се прави след криза, иначе е безмислено.
[/quote]
Колко време след криза? Час, два, ден? Благодаря!

# 159
Георги какво мислиш,за постоянната силна болка в гърба и кръста и корема...продължаваща с месеци и не изчезваща...пих аркоксия 10 дни,никакъв ефект...според моята пси е от ПР...каза ми че имала пациентка,която припадала от болки,а нищо не и намирали и накрая с АД се оправила...невроложката ми подозира дискова херния на гръдния отдел...каза че правела поразий и болял и корем и ребра от нея...изпраща ме на Ямр...чудя се дали може наистина да изпитваш адски силни болки на нервна почва,без истински физически проблем..

# 160
Георги какво мислиш,за постоянната силна болка в гърба и кръста и корема...продължаваща с месеци и не изчезваща...пих аркоксия 10 дни,никакъв ефект...според моята пси е от ПР...каза ми че имала пациентка,която припадала от болки,а нищо не и намирали и накрая с АД се оправила...невроложката ми подозира дискова херния на гръдния отдел...каза че правела поразий и болял и корем и ребра от нея...изпраща ме на Ямр...чудя се дали може наистина да изпитваш адски силни болки на нервна почва,без истински физически проблем..
E, за моженето, може. Въпроса е както винаги - елиминиране на всички останали възможности, преди да се приеме, че е психическо.

# 161
Скрит текст:
Георги какво мислиш,за постоянната силна болка в гърба и кръста и корема...продължаваща с месеци и не изчезваща...пих аркоксия 10 дни,никакъв ефект...според моята пси е от ПР...каза ми че имала пациентка,която припадала от болки,а нищо не и намирали и накрая с АД се оправила...невроложката ми подозира дискова херния на гръдния отдел...каза че правела поразий и болял и корем и ребра от нея...изпраща ме на Ямр...
чудя се дали може наистина да изпитваш адски силни болки на нервна почва,без истински физически проблем..
Аз не вярвах, че е възможно, но се оказа, че греша.

# 162
Аз съм изпитвала много силни болки на психическа основа.

# 163
Скрит текст:
Георги какво мислиш,за постоянната силна болка в гърба и кръста и корема...продължаваща с месеци и не изчезваща...пих аркоксия 10 дни,никакъв ефект...според моята пси е от ПР...каза ми че имала пациентка,която припадала от болки,а нищо не и намирали и накрая с АД се оправила...невроложката ми подозира дискова херния на гръдния отдел...каза че правела поразий и болял и корем и ребра от нея...изпраща ме на Ямр...
чудя се дали може наистина да изпитваш адски силни болки на нервна почва,без истински физически проблем..

Сериозно ли...какво те болеше теб и беше ли постоянно и с месеци...единственото което ме навежда на мисълта,че пак е фалшива тревога е това,че когато спя нямам никакви болки...не се събуждам от болка...преди с другите ми симптоми беше същото...цял ден ги имах,но заспя ли всичко изчезваше...

# 164
Скрит текст:
Скрит текст:

Сериозно ли...какво те болеше теб и беше ли постоянно и с месеци...единственото което ме навежда на мисълта,че пак е фалшива тревога е това,че когато спя нямам никакви болки...не се събуждам от болка...преди с другите ми симптоми беше същото...цял ден ги имах,но заспя ли всичко изчезваше...
[/quote]
Напълно сериозно. Кански болки в гърба, кръста и гърдите. Правих изследвания, снимки и какво ли не. Тичах от доктор на доктор и не можех да се съглася, че е от тревожност и паника. Месеци, месеци ..... То едно ли беше. Кости, глава ..... по едно време си мислех, че се разпадам физически. Нямаше място да не ме боли. Едно спре, друго почне. Имам цяла папка с изследвания и рецепти, ходя си с нея и докторите се удрят по главата. Има периоди на затишие и после айййде пак.

Общи условия

Активация на акаунт