Паническо разстройство - 55

• 45 054
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Няма болни в рода, а за теглото слаба съм 55 кг. Бях с хипер, но явно обръщам. Ще пусна гликиран, благодаря. Кое може да влияе така, хормоните ли?

# 436
Няма болни в рода, а за теглото слаба съм 55 кг. Бях с хипер, но явно обръщам. Ще пусна гликиран, благодаря. Кое може да влияе така, хормоните ли?
Незнам, нека излезне гликирания. Ако е чист проблем с холестерола, висок е за диета само, ще трябва статин. Триглицеридите също са със завишена стойност. Най-добре е да са под 1.2

# 437
Не можах да се въздържа Simple Smile))

# 438
  • София
https://Тук има много компетентни хора и искам да ви попитам какво ще кажете за изследванията ми днес и най-вече как да се справя с този висок холестерол.
Освен гликиран хемоглобин, пуснете, ако имате възможност отново кръвна захар+инсулин еднократно сутрин на гладно

# 439
https://Тук има много компетентни хора и искам да ви попитам какво ще кажете за изследванията ми днес и най-вече как да се справя с този висок холестерол.
Освен гликиран хемоглобин, пуснете, ако имате възможност отново кръвна захар+инсулин еднократно сутрин на гладно
И това е вариант, но е безмислено, понеже гликирания ще даде 3 месеца назад профила.

# 440
  • София
И това е вариант, но е безмислено, понеже гликирания ще даде 3 месеца назад профила.
Така е, но с гликирания хемоглобин се проследява движението само на кръвната захар и при мен беше ок, но пък инсулина на гладно ми беше извън норма и така ми поставиха диагноза инсулинова резистентност и метаболитен синдром, затова споделих като идея за изследването и на инсулин Simple Smile
Gergana016, хубаво е да се консултираш и с ендокринолог по тези въпроси

# 441
Да утре съм на ендокринолог и ще пиша какво са ми казали

# 442
Такава хипохондрия ме тресе, че не знам как да си помогна сама и да опитам да премина по-леко през острата фаза. Мине не мине време и изпадам в криза.

# 443
Здравейте. Ендокринолжката каза да пусна инсулин и да видим, но според нея е наследствен холестерол. Не знам вече, все нещо трябва да има.

# 444
  • София
Здравейте. Ендокринолжката каза да пусна инсулин и да видим, но според нея е наследствен холестерол. Не знам вече, все нещо трябва да има.
Важното е, че вървите в правилна посока, дори и да се окаже наследствено висок холестерол, чувала съм, че успешно се контролира с хранителни добавки и/или лекарства. Според ендокриноложката може ли това да даде отражение на състоянието Ви, да е причина за прилошаванията?

# 445
Ами не. Казах и,че пия Дуксет. Похвали го като медикамент, но не смята, че имат общо. Изписа ми и хапчета за холестерола. След три месеца да пусна да видим как съм. А понеделник като си видя и новите изследвания да и пиша. Явно всичко си е от нерви, ама ще видим. А вие какво правите с поставената ви диагноза. Как я лекувате?

# 446
  • София
Ами не. Казах и,че пия Дуксет. Похвали го като медикамент, но не смята, че имат общо. Изписа ми и хапчета за холестерола. След три месеца да пусна да видим как съм. А понеделник като си видя и новите изследвания да и пиша. Явно всичко си е от нерви, ама ще видим. А вие какво правите с поставената ви диагноза. Как я лекувате?
В началото пиех метформин като смених няколко вида, много трудно ми понесоха, но нормализирах нещата с тях, свалих 20 кг, защото бях близо 100 кг, когато ме диагностицираха,спрях ги и приемам разни хранителни добавки и от 2017 пия и АД Стимулотон.
Иначе, да, много неща са ни от нерви, но с нервите се случват много биохимични процеси в тялото и хормоните ни бъгват. За съжаление това става по мое мнение, когато дълго дме стискали стреса в себе си, продължававали сме да трупаме, бълвали сме в тялото стрвсовите хормони и в един момент тялото спира да реагира нормално, дори и на положителните емоции.

# 447
Аз от Дулодет и Флуанксол качих кг и сега няма оправия. Не мърдам надолу, а съм свела въглехидратите до минимум. Тренирам 2 пъти в седмицата и коремът ми си стои. Имам ИР. Глюкофажът не ми понася и не знам вече. Замислям се да кажа на доки да опитам без флуанксол.

# 448
  • София
Аз от Дулодет и Флуанксол качих кг и сега няма оправия. Не мърдам надолу, а съм свела въглехидратите до минимум. Тренирам 2 пъти в седмицата и коремът ми си стои. Имам ИР. Глюкофажът не ми понася и не знам вече. Замислям се да кажа на доки да опитам без флуанксол.
Има метформинови препарати с удължено освобождаване (extended release), които били с доста по-леки странични ефекти. Може да говорите с ендокринолог, че глюкофаж не ви понася и да ви изпише такъв, те знаят.

# 449
Има метформинови препарати с удължено освобождаване (extended release), които били с доста по-леки странични ефекти. Може да говорите с ендокринолог, че глюкофаж не ви понася и да ви изпише такъв, те знаят.
Кажете някои и ще го попитам още в понеделник. Не знаех, че има, пия това, което ми изписаха. Ще съм благодарна за примери.

Общи условия

Активация на акаунт