Паническо разстройство - 55

• 44 942
  • 770
  •   2
Отговори
# 555
  • София
Изкарах Ковид през май и от юни се почнаха пак проблемите. Свалих килограми, започна звъненето в ушите, усещане за  все по- голяма умора без причина. Лошото е,  че от страх от Ковид 2 години треперех жестоко.  Много тежко преживях този период.
Никога не съм си представяла, че ще се разболея така. Не съм имала страхове нито от повръщане, нито от високо, нито някакви мании или тикове. Нормален човек бях - да, чувствителна, но в рамките на стандарта. Сега пия асентра и атаракс и се чудя как сутрин да имам желание да почва новия ден.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 20:47 от Мигла

# 556
  • София
Ще се борим, докато можем. Никакво отчаяние!

# 557
  • София
На теб какво ти казва докторът? Диагноза? На мен ми казва паника. Но мисля да говоря пак. Не мога да си обясня какво ми е. Сега поне не ме ударило още в червата.  Защото имам хронично вече  и СРДЧ, което е също супер неприятно и болезнено. Имам понякога сърцебиене.

# 558
Мигла, през подобно състояние сме минали доста хора тук. Борене, лекуване и надежда, че ще има светлина в тунела.

# 559
Разбира се, че има надежда винаги, не се отчайвайте. Аз съм така от 2015, като за това време съм се оправяла няколко пъти за дълги периоди. 4 години до сега бях добре, така че винаги има изход,нищо не е постоянно и завинаги. И аз се чувствам много зле от месец,но вярвам,че отново ще се оправя!

# 560
  • София
И аз имам СРДЧ, отвратително е. За момента го боря само с храносмилателни ензими (Мезим Форте), но понякога се налага да пия и спазмолитици (Дуспаталин, Бусколизин). Гледам да хапвам основно течни храни (супи, манджи), картофи, ориз, месо, избягвам тези с високо съдържание на фибри, например моркови, зеле, защото много дразнят, както и кисели храни - домати не ям, само краставици на салата. И въпреки всичко си има периоди, когато си ме дразни и боли.
Говори с доктора си пак за диагнозата, обясни му как се чувстваш, какви проблеми имаш, съня и т.н. Мен пси по инерция си ме водеше паническо разстройство, защото досега бях с тази диагноза, та се наложи да й обясня, че всъщност е преминало в депресия.

# 561
Здравейте, искам да споделя нещо и ако някой е запознат да ми каже. Днес си пуснах щитовидните хормони, витамините Д и Б 12. Аз до сега бях с базедова болест и TSH 0.02, a сега вече е преминал над нормата и е 5. Витамин Д ми е под нормата. Възможно ли е от там да се е получило рязкото ми влошаване, което буквално стана за няколко дни ?

# 562
LinaT,  да,напълно възможно е. Освен това не се знае от кога си минала в другата крайност-имам предвид че Тсх не е станало 5 за 2 месеца.
enyo, Мезим форте не е най-доброто...Пробвай Ензимил или някакви други на  Natures Way или подобни....Поне са изцяло растителни,а не от др неща

# 563
  • София
the_demon, знам, но от растителните много ми се гади и ме боли стомах. Странно е, но това е положението.

# 564
Дайте да обменим опит с преминаването от АД, антиприхотици, бензо и т.н. към хомеопатия, билки или добавки.

На този етап успях да премина от 1/2т лексотан вечер, през 2т мента, глог и валериан вечер и стигнах до 1т магне B6 лека нощ вечер.
Спрях постепенно флуанксола и смятам да търся заместител от добавките. Започнах б12 и ще си купя инозитол + метилирана фолиева киселина заради инсулина.
При спирането на АД спед време по схема (дано стане), мога ли да пия нещо паралелно, за да е плавен преходът?
5htp и шафрамил, триптозин не ми действат. Обмислям ашваганда или жълт кантарион, но се притеснявам за кожата си през слънчевите месеци.

# 565
  • София
Аз пък съм решила след празниците да си пусна изследвания за щитовидната, Б12,Д, фолиева и магнезий, иначе пия ашваганда. Моя близка, която не можеше да се откъсне от ксанакса, каза, че с натрупването на ашвагандата при нея е имало ефект и е намалила дозата на ксанакса, дори имала дни, в които не го е пиела
Все пак съм сигурна, че всичко е мн индивидуално и на всеки би повлияло по различен начин.
На мен мн ми се иска да спра Стимулотона, пия по 1 на ден от 2017 год, но не знам схема за спиране - по принцип с психиатър ли се съветвате за схема на спиране или сами си напасвате разреждането и спирането?

# 566
  • София
Самостоятелно изобщо не мога да реша какво да пия. Правя каквото ми казва докторът. Лятото ми даде алора. Сега съм по рецепта.  Вие как сами знаете?

# 567
Аз имам чувството, че нещата при мен се връщат в началото.
По цял ден гадене, нямам апетит, вдигам кръвно , а пия лекарства за него. 160/100
Тревожност голяма.
Никакво настроение.

# 568
  • София
Аз имам чувството, че нещата при мен се връщат в началото.
По цял ден гадене, нямам апетит, вдигам кръвно , а пия лекарства за него. 160/100
Тревожност голяма.
Никакво настроение.
Щом пиеш лекарства за кръвно и усещаш, че имаш проблем с него, защо не помислиш да се посъветваш с лекаря, който ти ги е изписал, може да има нужда от корекция на дозата.
Изпадам в ужас като си помисля за връщане на това ни състояние в началото Sad

# 569
Здравейте момичета, не съм писала тук до сега,  но реших да споделя моето положение .  Мислех че съм преборила хипохондрията си , която преди няколко години ме беше обзела , но от това лято се върна с пълна сила. Аз съм от хората , които като ги заболи нещо не спират да четат в интернет и да си поставят най -страшните диагнози, изпадам в депресия , нямам апетит , гади ми се ... а имам  страх от лекари , изследваниян и.т.н... /бях чела че това се коренни в проблем с доверието в хората /.
Сега се почна с едни болки в кръста , които минаха към краката -слабост , мравучкане и все такива приятни неща ,бях на скенер на  лумбални прешлени /диагноза протрузия -може да се развие дискова херния но нищо страшно/ имам и леки болки в китките и пръстите и естетествено вече съм си поставила поне 5 кофти здравословни проблема 😀.
Докато съм на работа се разсейвам, но прибера ли се ставам кълбо от нерви и ходя като черен облак , не знам как приятелят ми ме търпи, не спя добре защото се будя и почвам с натрапчиви черни мисли...
Започнах да ходя на кинезетерапевт за кръста, жената ми каза, че  тези масажи могат да засилят някои болки в началото, та сега само се наблюдавам къде какво ме боли и защо
След празниците мисля да  отида да пусна пкк и щитовидна та да видя тези болки от къде може да са  , но като пусна изледвания и чакам  резултат направо мога да си припадна .
Надявам се сега по празниците малко да се отпусна и да не мисля само за страшни неща та да излезна малко от тази депресия.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 01:15 от jasmina_12

Общи условия

Активация на акаунт