Паническо разстройство - 55

• 44 947
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък миналата седмица изкарах Ковид и айде пак всичко назад-замайване, тревожност. Сега пак ще чакам да се стабилизираме. Но няма как трябва си постоянство.

# 541
Здравейте на всички.Дори не знам откъде да започна..Жена съм на 28 години и страдам от паническо разтройство от 17 годишна .Не пия никакви лекарства освен мента глог валериана и валидол когато получа па. От няколко дни съм в много странно и страшно за мен състояние,което и преди съм получавала ,но беше доста отдавна и не както сега.От 3 дни съм с ужасна дечерсонализация и дереализация .Много ме е страх ,че ще полудея ,че ще си остана така,все едно не съм си в тялото ,всичко ми е странно,сякаш живея чужд живот...мисля ,че може и да съм болна от нещо .Много е страшно ,дори не мога да изляза от вкъщи.Също така все едно имам зрителни нарушения,все едно виждам замазано надалеч и ми е някакво дезорентирано. Искам да изляза от това състояние и да съм си отново аз като преди.Много моля и се надявам ,ако някой е бил в такова положение да ми даде съвет как се е справил .....В отчаяние съм
[/quote]

Привет, не си сама. Почти всички тук писали, страдат от същото или от части същото. За тези години, в които се чувстваш по този начин какви техники, тактики или практики си изпробвала?

# 542
Здравейте, някой получавал ли е тремор на ръцете при прием на антидепресант. За два месеца смених два АД. Това страничен ефект ли е.
Аз имам тремор, но не пия АД. Март месец започнаха да ми треперят след Ковид и от тогава не са спрели. Като пия кафе и ми треперят повече. Невроложка ми постави диагноза Генерално тревожно разтройство, пих Грандаксин, но почти никакъв ефект. И на мен би ми било интересно да науча защо имам такъв тремор. Невроложката Каза, че може от щитовидната жлеза да е, изследвах и нея, хормоните бяха добре, значи от тревожно то разтройство.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 08:07 от loveme_2016

# 543
Здравейте на всички.Дори не знам откъде да започна..Жена съм на 28 години и страдам от паническо разтройство от 17 годишна .Не пия никакви лекарства освен мента глог валериана и валидол когато получа па. От няколко дни съм в много странно и страшно за мен състояние,което и преди съм получавала ,но беше доста отдавна и не както сега.От 3 дни съм с ужасна дечерсонализация и дереализация .Много ме е страх ,че ще полудея ,че ще си остана така,все едно не съм си в тялото ,всичко ми е странно,сякаш живея чужд живот...мисля ,че може и да съм болна от нещо .Много е страшно ,дори не мога да изляза от вкъщи.Също така все едно имам зрителни нарушения,все едно виждам замазано надалеч и ми е някакво дезорентирано. Искам да изляза от това състояние и да съм си отново аз като преди.Много моля и се надявам ,ако някой е бил в такова положение да ми даде съвет как се е справил .....В отчаяние съм
Според мен трябва да отидеш на психиатър.  Също би ти помогнало да походи малко сред природа, ако имаш възможност с някой. Няма да полудееш. Изследвали ли сте кръвна захар и инсулин?

# 544
Моята пси каза, че били излязли някакви нови лекарства за депресия. Някой знае ли нещо повече, че в нета не откривам?
Какви ли ще са тези нови лекарства?

Аз пък вечер усещам някакво напрежение в тялото, все едно пръщя от енергия, а съм след работа и съм уморена.

# 545
Моята пси каза, че били излязли някакви нови лекарства за депресия. Някой знае ли нещо повече, че в нета не откривам?

Аз пък вечер усещам някакво напрежение в тялото, все едно пръщя от енергия, а съм след работа и съм уморена.
Безполезни при ПР.

brexanolone - за пост родилна депресия
esketamine - лечение на резистентни депресивни състояния, които не са повлияни от поне 3 вида предходни лечения
agomelatine - смесен тип АД, който повлиява депресивни състояния след прекарани тежки заболявания, или наличието на такива, както и инсомния

# 546
Скрит текст:

Безполезни при ПР.

brexanolone - за пост родилна депресия
esketamine - лечение на резистентни депресивни състояния, които не са повлияни от поне 3 вида предходни лечения
agomelatine - смесен тип АД, който повлиява депресивни състояния след прекарани тежки заболявания, или наличието на такива, както и инсомния
т.е. няма светлина на хоризонта, ще се борим.

# 547
  • София
Агомелатин е Валдоксан. За този ескетамин не намирам бг лекарства.
По-скоро става дума за съвсем нови лекарства. Преди около 2 месеца пси ми каза, че до два месеца се очакват нови лекарства, сиреч съвсем пресни. Ще я разпитам пак, като ходя.

# 548
Здравейте, напоследък много често ми се случва да сънувам кошмари, стряскам се по няколко пъти на сън и то все едно някакъв силен шум ми взривява главата, искам да спря да сънувам, но не става. Събуждам се от стряскането (взривяването) и изпитвам страх, изпотявам се и не смея да помръдна. После на сутринта като стана, все пак съм на работа, чувствам се като пребита, главата ми е като размляна и най-странното е, че като премеря кръвното, то е доста ниско. Тази нощ бях така, първо много трудно и късно заспах, после кошмари, стряскане, цялата вир вода се събудих, даже се преобличах, все още съм като пребита и нямам сили и кръвното ми е 80 на 45. И това се случва поне веднъж седмично.
По принцип пия дуксет сутрин 1 по 60мг и 1 хапче линефор от 30мг, а вечер само линефор от 30мг.
Насочете ме какво да правя, направо съм неработоспособна след това, а и достатъчно често ми се случва.

# 549
Здравейте, някой получавал ли е тремор на ръцете при прием на антидепресант. За два месеца смених два АД. Това страничен ефект ли е.
Аз имам тремор, но не пия АД. Март месец започнаха да ми треперят след Ковид и от тогава не са спрели. Като пия кафе и ми треперят повече. Невроложка ми постави диагноза Генерално тревожно разтройство, пих Грандаксин, но почти никакъв ефект. И на мен би ми било интересно да науча защо имам такъв тремор. Невроложката Каза, че може от щитовидната жлеза да е, изследвах и нея, хормоните бяха добре, значи от тревожно то разтройство.

Моята лекарка казва, че е страничен ефект от АД, но ако не отшуми ще трябва май да ходя на невролог.

# 550
Здравейте и от  мен, да ви се оплача, тъкмо Симпатил все да ми действа и се оказва,, че по аптеките го няма.

# 551
Здравейте,

набързо да споделя и моите дилеми. Най-общо казано имам тревожност и паник атаки, които започнаха преди над 10 години след смъртта на близък човек. Не през цялото време съм имал проблеми, но превъртам лентата до тази година, около февруари март като всичко се започнаха отново. Физически съм 100 % здрав, правил съм кардиограми, ехографи, изследвания на щитовидна жлеза, пълна кръвна картина и т.н. Симптомите са ясни - всевъзможни - мравучкане, изтърпване, някой път усещане за сърцебиене, стягане в гърдите, гърлото и т.н. Появяват се абсолютно на случаен принцип. От около месец ходя на психолог, но за дълготраен успех се иска и време и се чудя дали да не се обърна и до психиатър за някаква допълнителна терапия. Пил съм деанскит 2 пъти през годините за по месец и веднага ми минаваше, въпреки че реално трябва да има натрупване за дълготраен ефект.
В момента нищо не пия, чат пат смуча валидол и вече ако е много критично неуролакс. Въпросът ми е дали някой има отзив за Траяна Христова и Младен Пенчев като специалисти, понеже са ми удобни като локация. Също така дали сте комбинирали АД с психолог и т.н. Иначе всеки ден имам поне по 10 000 крачки, даже тичам за здраве от известно време.  Благодаря за отзивите предварително и поздрави.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 19:04 от xa3ap7a

# 552
Агомелатин е Валдоксан. За този ескетамин не намирам бг лекарства.
По-скоро става дума за съвсем нови лекарства. Преди около 2 месеца пси ми каза, че до два месеца се очакват нови лекарства, сиреч съвсем пресни. Ще я разпитам пак, като ходя.
От тези по нови няма. Няма и как да има, този пазар е изключително ограничен. Медицината е заета да открива нови видове импланти за бюст, за задник, модерни решения за естетическата медицина и чат пат за кардиологията. Никой не му пука за ментални болести и състояния, там пари няма.

# 553
  • София
Аз съм се обезверила, че ще се оправя. Постоянно търся отговор "защо" за да мога да си помогна, защото лекарствата не са крайното решение. Този път е по-гадно. Вече 3 седмици пия АД и не съм 100% ОК. Имам приливни вълни, при което имам чувството, че главата ми ще пламне и после ми тежи главата дълго. Ако си помисля нещо за проблемите ми и през вътрешностите ми минава ток, като попарена съм за секунди. Зрението ми ту е замъглено, ту си избистря. Когато преди 7 години за 1 път ми се случи беше ад, но мина по -бързо. Симптомите бяха различни- тогава повръщах от канско виене на свят, беше като фуния, която ме е засмукала. Сега започна постепенно, още лятото и ме повали окончателно края на ноември. Освен приливни вълни имах тотално физическо безсилие, до такава степен, че не мога да стана сутрин до тоалетна. Също няколко пъти получих като ритници в главата, при което цялото тяло ми се разтърсва и губя съзнание за секунди. Ако не съм седнала губя равновесие. Също пулсиращо звънене в главата. Гадене, липса на апетит, тотално нарушение на съня, силно усещане за тревожност и безпътица. Не знам как ще свърши всичко това. Много се измъчвам.

# 554
  • София
Звучи ми като депресия и при теб, особено с тези нарушения на съня. Какъв АД пиеш? Скоро да си изкарала ковид? Аз бях с много тежка физическа умора 2 месеца след ковид, лежа и съм уморен, все едно съм се претоварил физически.
За съня за момента съм се закрепил с Тритико.

Общи условия

Активация на акаунт