Паническо разстройство - 55

• 44 940
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Същата работа и с моята хипохонндрия, дали някога ще стане положението поносимо, нямам представа.

# 571
Аз имам чувството, че нещата при мен се връщат в началото.
По цял ден гадене, нямам апетит, вдигам кръвно , а пия лекарства за него. 160/100
Тревожност голяма.
Никакво настроение.
Щом пиеш лекарства за кръвно и усещаш, че имаш проблем с него, защо не помислиш да се посъветваш с лекаря, който ти ги е изписал, може да има нужда от корекция на дозата.
Изпадам в ужас като си помисля за връщане на това ни състояние в началото Sad
Днес бях до личната, изписа ми допълнително лекарство за кръвното.
Но отново съм в началото, хора, ужасно е.
Всички симптоми,които бях забравила са в пълна сила. Плача и не мога да повярвам.
Ще говоря и с псито дали да вдигна АД с половинка или ще сменяме. А как мразя да сменям, пък и знам че само ципралекса ме оправя. И да ви кажа, масово е. Като пандемия, май от тоя проклет ковид стана.

# 572
  • София
elinor7, помисли какво си променила напоследък. Започна ли да пиеш хлорпротиксен? Да не е от него. Ти пиеш и хедонин, може да ти идват много два антипсихотика...

# 573
  • София
И аз допускам, че заради Ковид при мен стана криза. Вярно, че имам и конкретна мъка, която ме връхлетя и някак всичко се срути.

# 574
На мен ми изписаха левид и половин ксанакс при нужда, някой пил ли е левид? Страшно ли е да се пие антипсихотик? До сега съм пила само АД и ме е страх как ще се чувствам,че съм и сама с малкия по цял ден.

# 575
  • София
Аз пия левид. В началото първите 2-3 седмици вдига нервността малко, после е добре.

Да се допълня. Хич не се чувствам добре и аз. От два дни сменихме аритавито с ланвексин и не знам къде се намирам. А най-дълго преди с него съм бил добре. Сега не знам как ще издържа направо първите седмици, а и дали след това ще се нормализират нещата. Въобще не знам вече...

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 14:48 от enyo

# 576
Здравейте. Някой вещ може ли да ми помогне с една чуденка.
Днес пусках кръвни, всичко в норма, слава Богу. Обаче се оказах с високо желязо и нисък феритин. Шах.
Имам всички симптоми на нискък феритин, да не вземе да се окаже, че той ми прави “паник атаките”….

# 577
Феритина не ви е толкова нисък. моят беше 3, пих Сорбифер, но на мен и желязото ми беше 5. При вас интересна комбинация. Питайте хематолог най-добре. При мен за сега остана едно много гадно чувство. Като седя и ми се завурта сякаш главата и ми става горещо за секунди и после ми е едно изплашено .друг чувствал ли го е?

# 578
  • София
@Димана, радвам се, че другите ти издледвания са добре, и аз като gergana016 мисля, че хематолог най-добре ще ти каже
@Gergana016, аз се усещам като теб,но ми става не само седнала, а и права, понякога легнала. Напоследък изобщо не мога да ходя в офиса, защото ми е зле, добре, че работата ми позволява да работя от вкъщи от време на време, но днес пих сутринта половин ксанакс (не ми размина много лошото), но трябваше да отида до офиса и както говоеих по телефона (седнала) като ме заля горещата вълна, зави ми се свят, загубих ума и дума, ускорен пулс, омекнало тяло и най-вече крака, после ми остана стегната главата и усещане за стягане в гърдите, също и сухота в устата Викнах такси, едвс се прибрах и едва доработих, пих още половин ксанакс, който не ми подейства. Като знам, че ксанакса ме отпускаше преди , а сега не ми действа, започвам да си мисля, че наистина някъде по хормони има бъг или някакви дефицити. Вече ми е постоянно лошо, като на моменти ми става по описания начин....не знам какво е това чудо, но едва се издържа:( записах си час за ендокринолог и кардиолог за понеделник следобед, стискайте палци да успея да отида и да издържа в медицинския център

# 579
Нищо няма да излезе. Аз цяло лято бях по лекари. Много е гадно сред хорс. Не знам как да се овладея, няма как да го обясня и все си тръгвам. Особена на маса в заведение след 30 мин и ме хваща. Ужасно неприятно е, а все пак пия АД

# 580
  • София
Нищо няма да излезе. Аз цяло лято бях по лекари. Много е гадно сред хорс. Не знам как да се овладея, няма как да го обясня и все си тръгвам. Особена на маса в заведение след 30 мин и ме хваща. Ужасно неприятно е, а все пак пия АД
Да, аз също си пия АД
За заведение не мога и да си помисля, нито за магазин да чакам на опашка..пълен кошмар
И аз по колко лекари съм обиколила през годините...сега ще ходя (ако успея) само за да ми изпише изследвания, които да си мина безплатно по допълнителната здравна застраховка и поне да знам има ли смисъл да пия витамини
Всъщност на мен сега проблемът ми е, че ми е нон стоп зле, а не само моментите на паник атаките и прилошаването

# 581
  • София
И аз си пия АД и не виждам кой знае какво подобрение. По няколко пъти на ден ми изтръпват вътрешностите все едно минава ток през мен, а нощем имам приливни вълни и цялото ми тяло неволево се разтърсва. Получавам звънене в главата. Главата ми тежи, мислите ми са тягостни и не мога да се успокоя, навън почти не излизам защото съм доста нестабилна и без тонус.

# 582
Здравейте. Някой вещ може ли да ми помогне с една чуденка.
Днес пусках кръвни, всичко в норма, слава Богу. Обаче се оказах с високо желязо и нисък феритин. Шах.
Имам всички симптоми на нискък феритин, да не вземе да се окаже, че той ми прави “паник атаките”….
Ако взимаш противозачатъчни е от тях. Ако не взимаш , е заради изменения в щитовидната. Принципно това изследване е много неправилно, защото желязото ако през 10 минути го мериш, коренно ще се различава.

# 583
Не вземам противозачатъчни, нито имам проблем с щитовидната. Изследвана е от- до, включително и днес. Какво е правилното изследване в такъв случай? Ако желязото се мени постоянно, приемаме, че не е показател, ама феритинът си е.
Обърках се вече.

# 584
Не вземам противозачатъчни, нито имам проблем с щитовидната. Изследвана е от- до, включително и днес. Какво е правилното изследване в такъв случай? Ако желязото се мени постоянно, приемаме, че не е показател, ама феритинът си е.
Обърках се вече.
Ами хематолог тогава, да провери за какво става дума. Може да е и начална наследствена хемохроматоза , тя започва да се проявява след 40г, но предимно при мъже. А и не е толкова високо това желязо. Феритина е на долна граница , но също не е нищо особено. Няма как тези показатели да причиняват симптоматика. Поне пък очевидно има добра конверсия на желязото.

Общи условия

Активация на акаунт