Паническо разстройство - 55

• 43 342
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Сега ми е толкова зле, че се лутам и аз какво да правя, чудя се спрял ли е да ми действа, имам нужда от смяна ли, от качеане на дозата ли...
Иначе псхически съм смазана от този омягьосан кръг и да, психичкото състояние влияе.
Аз съм от хората, които прекалено много премислят, емпати, които поставят другите на първо място, не се грижат за себе си, отделно най-големият ми страх е това да се чувствам зле физически и да нямам контрол над тялото си В работата св раздавам на макс и винаги се стягам какво ще кажат другите, слагам маски, че съм добре, а всъщност не съм...тотален бъг съм Sad осъзнавам тези неща и не знам как да ги преодолея и как да се преборя със себе си
За съжаление по-чувствителните хора сме така и тези болести са ни орисията... Sad
Аз да ти кажа, преди като си пиех велаксина по 1 таблетка и бях започнал да се влошавам, също минах през голямо чудене какво да правя, та накрая с пси го сменихме на ципралекс. Голяма грешка, ципралекса въобще не ме е държал и при първото по-сериозно препятствие се сгромолясах. Сега, като разсъждавам в перспектива, е трябвало просто да увелича дозата, поне така си мисля... Иначе тогава при мен влошаването започна 2-3 месеца след изкаран ковид, но тогава някак си не го свързах с това. Впоследствие ги навързах нещата. Та мисълта ми е, ако скоро си карала ковид, може той да е виновника и с леко вдигане на АД да се закрепят нещата... Мое мнение... Все пак си говори с лекаря какво да правите.

# 661
Само да ви успокоя, че физическите симптоми може и да не преминат. Просто няма да се впечатлява мозъка от тях вече.

# 662
  • София
Георгий, не ми звучи като успокоение такова бъдеще.

# 663
  • София
Хора, аз за толкова години никога не съм била напълно добре, било е поносимо, за съжаление е така при мен и просто влоша ли се вече ме събаря
Ковид доказан не съм карала скоро, боледувах август месец с подобни симптоми, но с отриц тестове, но кой знае
Странното е, че преди при нужда ксанакса малко ме вдигаше, сега и това не се случва

# 664
  • София
За тези 7 години при мен това е 3ти път такова тежко състояние. Като се замисля и аз 100% така и не съм се била стабилизирала. Но някак предишните случаи по- бързо започвах да се подобрявам. Като се сещам през годините когато дори не знаех, че има ПР и какво е депресия, аз съм си била със свръх реакции, които сега отчитам като предпоставка за сегашните ми проблеми.  Не че съм имала нужда от лекар - просто съм имала състояния, които показват слабост на психиката.  Например като студентка на по тежки изпити спирах да се храня, получавах разстройство, когато ми предстоеше интересно пътуване съм имала по-трескава нощ в очакване на деня....

# 665
Днес видях, че говорите за моите болки. За трети път за 4 год съм зле, но тази година аз. Тази замаяност и както си седя едно потъване и придърпване няма минаване. Търсих физическа причина, но откакто ви чета се убедих, че няма такава. Дали някога ще е като преди? А за виенето на свят това лято два месеца бях на легло.

# 666
Скрит текст:
Цитат на: enyo link=topic=1489765.msg45763479#msg45763479 date=
[b
vencho82[/b], при теб как върви със стимулотона? Ти отдавна го пиеш май, спомняш ли си началото как беше - странични ефекти, кога почувства подобрение, такива неща?
Enyo, Стимулотона го пия от 2017та, подобрение тогава започнах да усещам постепенно, като започнаха да ми се разреждат паник атаките и лвка полека започнах да ставам от леглото, защото бях толкова зле, че до тоалетна не можех да отида, булвално физически не можех да стана. С предишни препарати като стрезама, коаксила, деанксита ми се бяха позасилили симптомите и не ппмня да имах някакво дозасилване от Стимулотона, просто бях толкова зле, че като се сетя и почва да ми се гади Sad та да кажем, че около месец отне да започна да се подобрявам, като дозата от тогава и до ден днешен ми е 1 табл сутрин. Имаше по едно време липса в аптеките и пробвах да го заменя със Золофт, мн ми беше зле от него и пак си се върнах на Стимулотон. Имах един период на влошаване преди може би две години и пробвах по съвет на пси да кача дозата на едно и половина, еми още по-зле станах и се върнах на едно отново.
Сега ми е толкова зле, че се лутам и аз какво да правя, чудя се спрял ли е да ми действа, имам нужда от смяна ли, от качеане на дозата ли...
Иначе псхически съм смазана от този омягьосан кръг и да, психичкото състояние влияе.
Аз съм от хората, които прекалено много премислят, емпати, които поставят другите на първо място, не се грижат за себе си, отделно най-големият ми страх е това да се чувствам зле физически и да нямам контрол над тялото си В работата св раздавам на макс и винаги се стягам какво ще кажат другите, слагам маски, че съм добре, а всъщност не съм...тотален бъг съм Sad осъзнавам тези неща и не знам как да ги преодолея и как да се преборя със себе си
Много, много познато. Аз съм и с хипохондрия и физическото неразположение влошава психическата картина. Изобщо пълна каша. Сега спрях флуанксола по схема и чувствам липсата му, не постоянно, но имам епизоди, в които ми липсва действието му.

# 667
Преди време ми бяхте казали какво да си излседвам за инсулинова резистентност. Може ли да ми кажете пак, че не го намирам?

# 668
Преди време ми бяхте казали какво да си излседвам за инсулинова резистентност. Може ли да ми кажете пак, че не го намирам?
Аз направих ПКК + глюкоза, натоварване с глюкоза (инсулин), полови хормони + калий, натрий, магнезий, б12, Д, кортизол + ЩЗ пакет и ехограф.

# 669
И какво ако имаш инсул. резистентност? Много се говори, че е причина за ПА, но когато аз получих първата си ПА, бях слаба като вейка, изследванията в норма. Някак си не вярвам в тази теория.
Иначе ако желаеш да си направиш, ходи се в лаборатория, казваш че искаш изследване на трикратна глюкоза и трикратен инсулин, те знаят.
.

# 670
ИР косвено влияе върху пристъпите на ПР, като е повече физическа реакция. Има връзка, макар и не така изявена. Най лесно е гликирания хемоглобин, и ако е между 5.5 и 6.2, говорим за ИР. Вече в дълбочина ендокринолог може да изследва, ако прецени. Но пък има метформин, много хора го жулят и без ИР или нещо друго, за отслабване. Новата мода е Оземпик, като луди къртят. И е вярно, че не вреди, когато се спазват предписанията. А искащите да се върнат както преди - сигурни ли сте? Това както преди е докарало паниките, пак ли трябва да се случи? Ново начало е нужно.

# 671
  • София
При мен ИР се доказа 2017 кг по симптоми и изследване сутрин на гладно на глюкоза+инсулин (еднократно), тогава глюкозата ми беше около 5, а инсулина към 20 , а уж на гладно сутрин инсулина трябва да е по-малко от 10. Но пък с натоварване с глюкоза се вижда динамиката и на двете и там също се гледат стойности, защото сутринта на гладно може да са ок, но след натоварване с глюкоза да е каша, аз до ден днешен отказвам да правя това с натоварването, защото ме е страх, че ще припадна Simple Smile
Пих метформин, който изобщо не ми понасяше, но с него и режим на хранене стабилизирах изследванията и свалих доста кг, тогава бях станала 100 кг. Прилошаването от ИР ми е било като ми пада рязко кръвната захар и понеже ми е ставало лошо и от едно и друго и някак си правих разлика за себе си от кое е. Като всеки хормонален дисбаланс не е изключено и ИР да има косвена връзка с тревожните разстройства. По принцип е хубаво да се хване ИР, ако има и да се овладее

# 672
АД ми докараха ИР, а ИР ми докара кг, които от своя страна доведоха до други физически симптоми. Затова смятам да боря ИР и кг наравно с тревожността.

# 673
Може да е интересно за някой

# 674
Айде всички на пробиотика, ама точно определен, щото другите не работят. И да не забравим да се мислим за мишки, нали там работи. В тези проучвания няма заровено куче. От 1970 насам през някакви периоди от време се използват тия проучвания без особен смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт