Паническо разстройство - 55

• 43 310
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Може да е интересно за някой

Не без нищо казват, че стомахът е втория мозък

# 676
Здравейте от мен, чудих се дали да пиша, честно казано само ви четях коментарите от време на време, при мен историята е дълга, ще се опитам по на кратко. Всичко започна от задавяне с кост в гърлото, и от не компетентни лекари, които ми казваха че нищо ми нямало, а аз не можех да преглъщам да ям твърда храна, последва страх от ядене да не се задавя пак, отслабнах много, глътвах си езика на няколко пъти, както и да е намерих компетентен лекар изписа ми лекарства и ми мина усещането за засядане, вече нямах проблеми с твърдата храна,нооо страхът си остана, така две години, почна се все нещо ме боли, обиколки по страшно много лекари до тази година, когато положението стана зле и почна да ми става лошо демек паник атаки, мислех че имам диабет, но не беше, но не знаех тогава че е това, дори ме беше страх да излизам от вкъщи, да отида до магазина тогава ми беше точката и осъзнах че всичко е на психична основа , не исках да пия никакви лекарства защото имам анемия доказана и имам ниско кръвно, пиех чайове билки най вече лайка но само вечер и се престраших да отида на психолог, като беше онлайн, но нещата страшно се промениха малко по малко. Почнах да излизам, вече я нямаше онази мисъл като излезеш и да избягаш със триста, спря и да ми става лошо макар и аз все още да очаквах да ми стане и накрая вече спрях въобще да мисля за тези паник атаки и тези страхове. Казах си просто че и дори и да ми стане лошо навън да ми се замае главата ще отмине, тези неща няма да ни убият. Тук играе и ролята на внушението. Вече съм много по добре, единствено ми остана потрепването по някога я по ръката я по крака, някои нерви, но гледам да не обръщам внимание. Искам просто да ви дам кураж, сила, че колкото и да е тъмно идва светлината. Весели празници на всички.

# 677
  • София
Благодаря, Izabel88, хубаво е понякога да си вдъхваме надежда и позитивизъм! Весели празници и на теб
Препоръчаха ми две книги, някой са е попадал на тях, да имате впечатления?

# 678
  • София
Изабел, благодаря за споделеното. Радвам се, че си намерила сили да се справиш. Наистина като се разбере от къде идва тревожността човек може да се насочи по- конкретно. При мен нещата нямат  такава проследимост. Няма определена ситуация или инцидент.
 Затова години наред се самоанализирам за да видя защо допуснах да се счупя така. Доста неща успях да открия.

# 679
Хора ще се побъркам, от няколко дена получавам замайване, трепти ми дясното око и имам иглички по дясната половина на лицето + засилени екстрасистоли... Преуморих се доста, но се чудя дали не е нещо по сериозно, а днес невролог не мога да намеря... Страх ме е от инсулт итн.. Почнах си пак деанксита, но ефект нямам

# 680
Хора ще се побъркам, от няколко дена получавам замайване, трепти ми дясното око и имам иглички по дясната половина на лицето + засилени екстрасистоли... Преуморих се доста, но се чудя дали не е нещо по сериозно, а днес невролог не мога да намеря... Страх ме е от инсулт итн.. Почнах си пак деанксита, но ефект нямам

Не, не е инсулт.
Напрежение в тялото е . Може и да е от преумората. Може и да е от “нерви”.  Пийте по-високи дози магнезий. И витамини Б група. На мен Милгама+ отделно фолиева киселина ми помагат доста .
И дишайте дълбоко.

# 681
[/quote

Да спокойно не е инсулт...онзи ден тръгваме за Турция на разходка...толкова много време не съм имала изтръпвания...и както си стоя в колата като ми изтръпна езика,устата бузите...почнах да завалвам думите...айде паника...половин клонарекс и след малко все едно нищо е нямало...а на някой потрепвал ли му е върха на езика...това ми е нова придобивка...влача си я вече месец..плюс клепач на окото при всяко премигване....но клепача вече сякаш по спря...ама езика да ти потрепва...незнам случвало ли се е на някой...

# 682
  • София
Честито Рождество Христово!
Обичайте се! Празнувайте, кой както може и го разбира! Пожелайте си нещо страхотно, нещо толкова голямо, че да ви е страх дори да си го представите. Понеже такива трябва да са мечите ни, огромни. Плашещи. Променящи живота. Иначе не е интересно. Поискайте от Вселената, вие го заслужавате.
На Коледа стават чудеса.  А тази година, точно сега, вие ще сте чудото. Само трябва да повярвате.
Коледа е!
*Копирано от друга група във Фейсбук, но много ми хареса и затова го споделям с вас.
Бъдете здрави!

# 683
  • София
Честито Рождество Христово! Пожелавам на всички сили да се преборим с ПР и да сме здрави!

# 684
Честито рождество Христово! : )))

# 685
Честито Рождество! Бъдете здрави, ще се справим!

# 686
Честита Коледа на всички! Нека да бъдем по-здрави и по-щастливи!
Извинявам се,че се включвам отново с въпроси на тези хубави празници обаче много се изплаших. Нормално ли е при нашето състояние да виждам бели петна и също така все едно погледа ми се премрежва, не виждам добре и не мога да фокусирам. Стана за кратко,но сега не спирам да мисля за това и да следя какво виждам,как го виждам и тн.

# 687
  • София
Лина, аз вече 3 седмици не фокусирам и виждам замъглено. Има някакво подобрение и после пак същото. Даже на моменти ми парят очите. Пари ми е челото. Сутрин все едно налягането се е променило и ме натиска и не мога да ставам. Уж съм по- добре с лекарствата, но мина месец и ще говоря с моя доктор.

# 688
Здравейте
Някой страда ли от болки в корема от прекарана депресия стрес и такива красоти

# 689
  • София
Здравейте
Някой страда ли от болки в корема от прекарана депресия стрес и такива красоти
Аз имах много проблеми с корема. Оправиха се, когато псито ми изписа левид (2х25мг). Освен антипсихотични свойства, има и прокинетични за перисталтиката на червата. Редувах нервен стомах (постоянно отделяне на киселини) с диспепсия (намалено отделяне на стомашни сокове), от киселините ми се възпаляваха червата, получавах спазми, колики и т.н. Всичко това се оправи като по чудо с този левид. Сега пак съм в тежък рецидив, но горе-долу се храня. Мисля си, че без този левид положението щеше да е съвсем трагично пак.
Единственото, което на мен не ми харесва, е, че е с натрупване, тоест не можеш да го пиеш при нужда. Съответно му трябват около 2-3 седмици да се натрупа и да започне да действа.

Общи условия

Активация на акаунт