Паническо разстройство - 55

• 43 296
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Бибито, при сегашния ми рецидив нямам проблем с коремнити органи, но това ми е хроничен проблем. Болки както в червата, така и в стомаха, гадене, тежест, спазми, колики, газове, подуване, тъпа постоянна болка, слабост и усещане за някакво ръчкане. Всякакви екстри, огромно разнообразие от оплаквания.

# 691
  • София
Здравейте
Някой страда ли от болки в корема от прекарана депресия стрес и такива красоти
Подобно на enyo и Мигла, също съм имала проблеми със стомаха. Стресът много повлиява там, ако по принцип е чувствителен стомаха.
Като ме удари и там не мога да се храня нормално, повдигане, киселини, разхлабен стомах, болки и топка високо горе при слънчевия сплит.

# 692
Аз вече съм в чудо
Заради операцията на херния 1 месец преди нея бях в ужасен стрес,паник атаки 2ч спане за 24ч и още чудеса
След операцията стана махало
Подут корем 3м и от 1м месец страшни болни в корема в дясно
Сърцебиене нямах и апетит почнах да се храня
Ходих на гастро нямам паразити,кандида, колпректин беше 199
Но след като почнах да се храня спадна на 5
Не мога да си направя колоскопия заради прясната операцията
Кошмар хора може ли вс това да е заради стреса..Ебаси болката,подуване ,запек ...

# 693
Също като при vencho82, много зле с корема.

enyo, ти левид с хедонин ли пиеш, нали са 2 АП
не си ли взаимодействат

# 694
  • София
Бибито, говори с гастро. На мен гастро ми каза- оправете  си главата. От там са ви проблемите и с корема. Такива болки имах, че в Пирогов тичах в спешното да ме види хирург. Биха ми инжекция с някакви обезболяващи, от нищо като но шпа и подобни не минаваше. Място не можех да си намеря. Наистина спря болката, но пък часове наред не можеше да ми се избистри погледът. Рецидивите на коремните ми проблеми стават също така ненадейно както ПА. При този рецидив на ПА имам проблем с апетита и тежест, но поне без гадните болки и т.н. ох, дано не почне и това....

# 695
Не знам дали е от главата
Корема и е много подут и се събуждам от болки в дясната страна

# 696
  • София
Не знам дали е от главата
Корема и е много подут и се събуждам от болки в дясната страна
Отиди на гастро, ако трябва и на второ мнение, за да ти е спокойно.
Ако си от София, може да опиташ д-р Пепелджийски в МЦ Сигмамед
https://superdoc.bg/lekar/d-r-vasil-pepeldzhiyski-8414
Лично аз съм много доволна от него, а колко гастро съм обиколила...
Имай предвид, че е забавно шантав, много подробен, на моменти с черен хумор, разказва вицове... половин час в кабинета не ти мърда, но е като д-р Хаус, търси причините, мисли, назначава изследвания. В кабинета си има и ехограф.
Дано бързо ти разминава!

# 697
От Бургас съм
Ходих на гастро 1вото ми предписа някакви глупости,после ме прати на колоскопия която няма как да се случи на този етап заради операцията
Има слуз във фецес и запек
Колпректин беше 199
Започнах да се храня и да пия повече вода и падна на 5
Ходих на друг в Стара Загора др Сираков каза да ходя на психиатър
Интересно как с такива ужасни болки в корема психиатър ще ме излекува
Просто съм цветна от 5м
Преди това глава не ме е боляла
Явно от този Страхотен страх и па след това паническо разтройство,че все ми има нещо се случи този букет
Плюс сърцебиене косопад задух даже в момента съм и болна ...ох кошмар икога ще свърши вече не знам отчаяна съм

# 698
  • София
elinor7, да, и двата пия в момента. Според пси няма проблеми. Даже вечер три вида успокоителни пия, за да мога да заспя. Интересно, че хедонина ме трупираше на 30-тата минута, а сега все едно нищо не съм пил, много странно. Може да е от новите АД (страничен ефект безсъние), та вечер пия тритико, 1 хедонин и половинка клонарекс. Снощи пих само хедонин и тритико, 2 часа не можах да мигна и чак като пих и клонарекс, ме унесе и съм заспал. Надявам се като се натрупа мисола (сертралина), да отмине и това безсъние и да махна хедонина поне. Ама живот и здраве, ще видим...
При теб успокоиха ли се нещата? Пиеш ли хлорпротиксен сега?

Бибито, напълно е възможно вследствие на стрес и ПА да се отключат такива проблеми с корема. Зверски болки, тъпи болки, спазми, подуване, запек/диария, пълна палитра. И на мен ми се е случвало по спешност да ходя на хирург от болки. Все пак е хубаво да се изключи органичен проблем, така че може пак да отидеш на гастро за успокоение.
Иначе, ако е на нервна почва, се лекува, като успокоиш нервите. Като се потвърди, че не е органичен проблем, може да посетиш психиатър. Има една тема тук за СРДЧ - синдром на раздразненото дебело черво. Доста народ страда от това, без да има (очевидни) психически проблеми. Лечението - първо може да се пробва симптоматично (в темата за СРДЧ има доста по въпроса - спазмолитици, пробиотици, храносмилателни ензими), някои прибягват и до АД (антидепресанти). Така че според мен планът е - първо гастро, ако там е наред всичко, после психиатър.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 10:21 от enyo

# 699
Проблемите с корема ги имам вече 3 години. Голяма мъка е и ви съчувствам на всички. Аз обаче не вярвам изцяло в теорията, че е само на психична основа. Относно болките в дясно и подуването и повишеният Калпротектин, това принципно не е на психична основа. Висок Калпротектин няма на психична основа. Аз си пускам редовно и го следя, за щастие при мен е отрицателен и затова не правя колоноскопия каквото и да ми казват. Висок Калпротектин значи възпаление и трябва да се види какво е. Пуснете го пак след време заедно с окултни кръвоизливи да видите какво е положението. Не знам защо чаках 3 години, за да взема решение и да спра глутена. Да ви кажа има голяма разлика. Не ям вече хляб, замествам с разни тестени от царевично и оризово брашно. Съветвам всички с такива проблеми да пробват. Иначе бях нон-стоп с кашави изхождания, къркорене,болки. Спазвах диети, чайове, пробиотици и никаква файда. Едва сега виждам някаква разлика и повярвайте ми има значение. От време на време си хапвам нещо с глутен, но като цяло най-важното е, че спрях хляба.

# 700
Аз вече се предадох наистина
Тази болка е от един месец не мога да мисля нищо не мога да правя...
Треперене постоянно парене имам абе тотал щета .До преди 5м нищо с днешна дата всичко пълен букет

# 701
И аз периодично имам болки ниско в дясно и не знам какво е. Филмирам се да не е болест на Крон, че й е любимо място. Обикновено като ми стане така, взимам Дуспаталин. Но ако при вас е много зле, идете на лекар, едва ли е само на психична основа.

# 702
  • София
От Бургас съм
Ходих на гастро 1вото ми предписа някакви глупости,после ме прати на колоскопия която няма как да се случи на този етап заради операцията
Има слуз във фецес и запек
Колпректин беше 199
Започнах да се храня и да пия повече вода и падна на 5
Ходих на друг в Стара Загора др Сираков каза да ходя на психиатър
Интересно как с такива ужасни болки в корема психиатър ще ме излекува
Просто съм цветна от 5м
Преди това глава не ме е боляла
Явно от този Страхотен страх и па след това паническо разтройство,че все ми има нещо се случи този букет
Плюс сърцебиене косопад задух даже в момента съм и болна ...ох кошмар икога ще свърши вече не знам отчаяна съм
Дали не е подуването и болките от запека? Дадоха ли ти някакъв пробиотик за регулиране?

# 703
Пих амбиотик стрес и амино
Към 2 седмици ефект 0
Първоначално уж беше подут от операцията ингвинална херния от двете страни,но вече минаха 3м корема е като балон,а аз съм слаба и имам хубави мускули на корема никога съм нямала корем
Направо ми идва да се гръмна болката е постоянна в дясно
Коремен хирург ми каза че е повърхностна
Откриха някъв липом на корема пак в дясно майната хо преди 7 дена но болката продължава
Кошмар отново днес запек като гранули имаше и малко слуз не знам вече къде да отида май съм за психиатър наистина треперя сърцебиене болки
Косата ми пада постоянно
Мислих вече че е рак казаха ми че нямам рак
Казаха ми че не е висок колпректин когато беше 199 и че е защото не ям и не пия вода
След 2 седмици вече беше 5 след като се взех в ръце но болката е ...
Правих кръв вс точно
Паразити микробиология вс точно
Аз вече даже не знам и къде да отида
Август ми правиха скенер с контраст вс пак точно

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 11:52 от Бибито

# 704
Съветвам те да спреш глутена. Пробвай 1-2 седмици и виж, може пък да има подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт