Великобритания - тема 93 Есенно Хелуинска....

• 34 346
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
В прогнозата за февруари за нашия район няма дневни температури под 5о. Само няколко дъждовни дни се очакват и съвсем естествено ще са през ваканцията.
Преди няколко дни купих кокиченца и жълти минзухари от близкия градински център. Бяха в малки кофички, по няколко и поникнали. Прехвърлих ги в едно сандъче пред къщата. В двора вече са се показали разни стъбълца, предполагам нарцисите. Още на декемврийския студ ММ вкара камелията в остъклението, че е цялата в пъпки и хич не ми се ще да измръзнат.
Поне сутрин вече не е толкова тъмно, на обед слънцето е по-високо.

# 631
Ама вие вярвате ли на тия прогнози? Аз като я гледам, обикновено за следващия ден, гледам сайта на ббс. След 2 дни времето може да е тотално различно, а за след 3-4 дни обикновено е винаги константно, облаци и темп около 10 градуса и го променят в последната минута.

# 632
  • Великобритания
аз гледах за подновяването , трябва да не остават по малко от 45 дни до изтичането , че нещо с биометричните данни ставало , Странно ми е - срокът на отпечатъците ми изтича точно 45 дни , тъпа работа, Никак не ми се ходи до Лондон , ма ще трябва , и паспортът и личната карта са с изтекъл срок, хич не се усетих да ги погледна по рано

# 633
Момичета,  вадих паспорт януари миналата година, всички документи ми бяха на ръба. За онлайн услуга трябват биометрични, но ако занесете предплатен плик спешъл диливъри, ще ви го изпратят на адрес в момента в който пристигнат документите в посолството.

# 634
  • UK
И аз трябва да подновявам паспорти, че и на децата тази година, не знам как ще го направим. Откога чакам да се затопли, че да си окастря розата, а то пак студ така ли?
Български кокичета ми се приискаха, че тук съм виждала всякакви, вкл ми бяха дали едни високи и огромни като нарциси, нямат същия нежен вид.

# 635
Момичета,  вадих паспорт януари миналата година, всички документи ми бяха на ръба. За онлайн услуга трябват биометрични, но ако занесете предплатен плик спешъл диливъри, ще ви го изпратят на адрес в момента в който пристигнат документите в посолството.

Пак ли почнаха да го правят това с изпращането? Аз не съм ходила от 5 години и повече, но тогава казаха че вече не ги изпращат и само на място. А плик и всичко имах.
И ММ трябваше да пътува от Корнуел само за да вземе готовите паспорти.

# 636
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи тук съм виждала кокичета точно като нашите,
Ето примерен линк https://www.etsy.com/uk/listing/866443444/single-flowering-snowd … CVh0aAmtQEALw_wcB

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 17:42 от Илейн :)

# 637
  • Bristol
Наистина има различни сортове кокичета, но масовката мисля са като нашите 🤔
Това са моите, те по 10на луковички продават в пакет, та за да се постигне гъстота или няколко пакета трябва да се засадят или няколко години да се изчака, за да се разпрострат.

# 638
  • някъде в орбита...
Не знаех че има различни сортове. И моите са си нормални, и в парка по поляната бяха точно като тези дето растяха в двора на баба ми. Сега обаче ще потърся по-големи, ще стане супер ако успея да ги смеся на едно място дребни и едри Heart Eyes

# 639
Аз успях да подам документи за подновяване на паспорта онлайн(мисля, че условието е да бил подовяван 59 месеца  преди това), но ще отида в БГ да си взема паспорта - ще бъде издаден там където последно беше издаден.
От тук подадох документи https://e-uslugi.mvr.bg/

Имам въпрос за тези които сте кандидатствали за британско гражданство(не за паспорт!) в някой от етапите задържат ли българския паспорт?

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 22:54 от СМ

# 640
Рони, така беше миналата година,  ако успееш да се свържеш с тях по телефона ще ти кажат, 020 7581 3144.

# 641
Разяснете моля (че нямам време сега да се ровя) какво е това онлайн подновяване на документи? Ние като сменяхме наще 2020 в посолството, единствено час се букваше онлайн и всичко беше на място. Отказваха и да пращат документите - само лично предаване като вписваш данните на получателя, ако не си ти лично.

Масовката кокичета са като нашите, иначе има поне 10 сорта. Лесно се намират и миниатюрните. Аз харесвам къдравите, но така и не се сещам да си купя на време. Наще вече взеха да наизлизат в предния двор. В задния още не са, нито минзухарите.

Мушкато тук не ми оцелява, но всяка зима имаме градуси до минус 10, за това купувам всяка пролет нови.

Имам си една много точно прогноза, която като каже, че ще вали в 3 часа, баш тогава почва, но толкова напред няма как да познаят. Много са ми несериозни тези месечни прогнози. Чакам аз малко сняг да падне пак. Шейната още не е ползвана.

# 642
DD, благодаря, може нещо покрай КОВИД и да са върнали изпращането пак. Аз вече гледам да съгласувам, когато сме в Бг да подновявам, поне става за дни, а не да ни разкарват незнам си колко стотин мили до Лондон само.

СМ, изпращаш бг паспорта с апликацията и всичко останало, аз подавах хартиен формат и всичко ми беше по пощата. Но има опция, след като го изпратиш да си изискаш определен документ обратно и те в рамките на няколко дни то го връщат, без с това да се нарушава аплайването. С онлайн формата имаше нещо, дори май не трябва и да ги пращал, но незнам какво точно е, аз подавах преди време.

# 643
СМ, ako кандидатстваш за британско гражданство онлайн, българския паспорт физически НЕ се изпраща в никой етап. Т.е. няма период, в който да нямаш бг паспорт.
Когато кандидатстваш за британски паспорт по-нататък, апликацията е пак онлайн, но вече има изискване да се изпрати българския паспорт.

# 644
  • Bristol
Pampers, подаваш апликация онлайн,  после лично отиваш да ги вземеш. Спестява ти едно ходене до Лондон.
Аз също предпочитам в България да сменям, но моите деца вече са големи и не всяка година се прибират.
Аз писах преди, синът подаде за ЛК в България, но никого не упълномощи да я вземе. Миналото лято, 5 години по-късно, си я взе. Служителката се избъзика, че имало такса за съхранение 😄
А дъщерята е с PTSD от последното подаване 😄 Над 6 часа август месец изпружени на жегата, вода и тоалетна няма. Редувахме се да ходим до едно близко кафе. Ако пак я наредя на такава опашка, се притеснявам, че ще ми тегли една майна и на мен и на българските документи 😔
Ако онлайн системата работи, за тях е по-удобно да се разходят веднъж на 10 години до Лондон.

CM, тя българската личната карта е с валидност 10 години. Паспортите за колко време важат? Само на под 18 годишните е за 5 години. Ние само ЛК вадим.

Общи условия

Активация на акаунт