Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 236
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Somewhere far away
Ренира и Ленор са опитвали да имат деца. Явно е не само обратен, но и стерилен.

Не е нужно. просто не може да се възбуди и от там няма как да станат нещата.

# 121
Ако толкова са искали, да си бяха поканили някой за тройка, че да.му стане. Но според мен са зарязали идеята изобщо, в някакъв скорошен момент след сватбата си

# 122
Mного е тъпо, защото Ренира и Алисънт бяха на път да се сдобрят, да си спомнят че все пак бяха най-добри и супер близки приятелки... обаче точно децата отново омазаха нещата и насадиха омраза в двете семейства.

ти би ли се отказала от децата си, защото бившата ти приятелка може да ти е сърдита?
защо пък тя да не се откаже от нейните, за да може ти да си щастлива?
няма логика в нито едно време и за нито едно място

брак с ленор без деца може да бъде разтрогнат
дори е чудесно, че и тримата имат един и същ баща

# 123
Ако толкова са искали, да си бяха поканили някой за тройка, че да.му стане. Но според мен са зарязали идеята изобщо, в някакъв скорошен момент след сватбата си
Да, теориите на Гъбата са, че Ренира е канела в леглото си двамата любовници, Ленор и приятеля му, обичала е да ги гледа и се е опитвала да се забавлява с тях.

# 124
А това Гъбата какво е, герой, автор на книга - не съм разбрала

# 125
ето какво пише за смъртта не Реа Ройс
Скрит текст:
Година по-късно, през 115 година сл.З.Е., станал трагичен инцидент, и то от тези, които определят съдбините на цели кралства. „Бронзовата кучка“ от Рунстоун, лейди Реа Ройс паднала от коня си по време на лов със соколи и счупила черепа си върху някакъв камък. Била на легло девет дни, когато се почувствала достатъчно силна, за да стане от постелята… но не бил изминал и час от ставането, когато рухнала и починала на място. Гарван полетял незабавно към Бурен край, а лорд Баратеон изпратил вестител по море към Кървав камък, където принц Демън едва успявал да отбранява мизерното си кралство от мъжете на Триархията и дорнските им съюзници. Демън веднага отлетял към Долината. „Да погреба жена си“, въпреки че било по-правдоподобно, че възнамерявал да предяви иск към нейните земи, замъци и приходите им

Той не е бил там този момент, а Рея Ройс  не умира веднага след падането, а живее цели дни.

# 126
А това Гъбата какво е, герой, автор на книга - не съм разбрала
Придворен шут, писал разни пикантерии за кралския двор.

# 127
  • София
Аз пък се чудя - нали полът на децата се определя от бащата - как така Демън има само дъщери от лена и само синове от Ренира Simple Smile .
Освен това нали Ренира не искаше да служи за разплод, а на финала - 5 собствени деца и чака шесто.

# 128
Като бях бременна с първото си дете тъкмо беше излязло някакво проучване, че уж яйцеклетката (жената) определяла пола на бебето.

# 129
  • Варна
Като бях бременна с първото си дете тъкмо беше излязло някакво проучване, че уж яйцеклетката (жената) определяла пола на бебето.
Яйцеклетките са само женски хромозоми, сперматозоидите са или с мъжки или с женски.
Виж възможно е яйцеклетките да "избират" кой сперматозоиди да приемат - тези с мъжките или тези с женските хромозоми.
И аз си спомням някакви проучвания, дето имаше значение температурата киселинността и т.н. Ама в крайна сметка не са доказали нищо.

Няма обаче правило, че един мъж може да "прави" само момичета или само момчета или пък само шарени.. хахах

Аз пък се чудя - нали полът на децата се определя от бащата - как така Демън има само дъщери от лена и само синове от Ренира Simple Smile .
Освен това нали Ренира не искаше да служи за разплод, а на финала - 5 собствени деца и чака шесто.
Ами явно си ги ражда с желание. Не се чувства използвана.
Като майка на три деца мога да кажа че раждането на деца, може да е пристрастяващо...

# 130
  • Варна

Едното, което е на път още не се знае какво ще е.
В книгата дъщерите от Лена са близначки - т.е. един път е била бременна. Та не може да се каже, че прави само от единия вид на едната и от другия - на другата.
При някои заболявания или при такова близко кръстосване - не само при Таргариен, те и другите се вземат главно с първи братовчеди, е съвсем възможно да могат да правят само момичета примерно. Справка - Хенри 8.

# 131
Е, хайде сега. 50 на 50 шанс. Няма закономерност. Може да направи 5 поредни дъщери, а после да има 10 сина. Пък и според мен на Ренира не и пука толкова дали ще има повече синове или дъщери - след като тя като жена наследява трона би го предала и на дъщеря си.

# 132
В книгата момичетата са близначки, а третото се ражда деформирано, мисля че момче. А с Ренира има двама сина, а тя е бременна с момиче. Винаги шанса е 50/50, така че просто такъв шанс е уцелил.

# 133
  • Somewhere far away
Mного е тъпо, защото Ренира и Алисънт бяха на път да се сдобрят, да си спомнят че все пак бяха най-добри и супер близки приятелки... обаче точно децата отново омазаха нещата и насадиха омраза в двете семейства.

ти би ли се отказала от децата си, защото бившата ти приятелка може да ти е сърдита?
защо пък тя да не се откаже от нейните, за да може ти да си щастлива?
Не знам Grinning , нямам деца и не смятам да имам.

Не става въпрос за отказване от децата, става дума че големите можеха да се сдобрят а малките прецакаха всичко. никой не се отказва от никой тук, просто лошо възпитание,  ненужна агресия и груби думи. и да, може би до голяма степен за това че децата са такива са виновни точно родителите.

# 134
  • Варна

Не става въпрос за отказване от децата, става дума че големите можеха да се сдобрят а малките прецакаха всичко. никой не се отказва от никой тук, просто лошо възпитание,  ненужна агресия и груби думи. и да, може би до голяма степен за това че децата са такива са виновни точно родителите.
Не сме в детската градина, не става дума за "скарване" между Ренира и Алисънт.
Това е съперничество и борба за оцеляване. Те са вече два отделни клана борещи се за короната, въпреки, че Визерис е жив. И всеки клан има своите поддръжници и съюзи зад гърба си.
Това е градено с години, вече са проляли кръвта си дори, няма как да си стиснат ръцете на някаква вечеря и да се "сдобрят".

Общи условия

Активация на акаунт