Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 186
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Знае ли се кои актьори ще играят във втори сезон?
Да не почне пак с 10 години скок във времето и да се окаже, че 2 години съм чакала напразно Stuck Out Tongue .

# 736
Аз доколкото четох в книгата и една от дъщерите на Баратеон насъсква Емънд да покаже какви топки има или нещо подобно.

Не, такова нещо няма. Баратеон получава предложение да ожени една от дъщерите си за Емонд и провокира Лусерис с въпрос, ако изпълни желанието на майка му, за коя дъщеря ще се омъжи той (а Лусерис е сгоден)

Скрит текст:
" Но принц Емонд измъкнал меча си и казал:

— Почакай, Стронг!

Принц Лусерис си припомнил обещанието, което дал на майка си.
— Няма да се бия с теб. Дойдох тук като пратеник, не като рицар.
Дойде тук като страхливец и предател — отговорил принц Емонд. — Ще взема главата ти, Стронг. "
и по-натам също се вижда, Емонд иска да пролива кръв-

За никакво око не става дума тук. Нито за малко сплашване.
впрочем ето още един цитат където се вижда, че Емонд съвсем не си играе...а реално иска да убие Луцерис
Скрит текст:

Не тук — промърморил той. — Той дойде като пратеник. Не желая да се пролива кръв под моя покрив.

Стражите му застанали между принцовете и съпроводили Лусерис Веларион от Кръглата зала до двора на замъка, където неговият дракон Аракс, свит под дъжда, очаквал завръщането му.

Устата на Емонд Таргариен се свила от ярост и той се обърнал още веднъж към лорд Борос, молейки за неговото разрешение. Лордът на Бурен край само свил рамене и отговорил:

— Аз ли трябва да ви казвам какво да правите, когато не сте под моя покрив?

Определено от самото начало е с намерение да го убие. И ако някой се съмнява - да си припомни как в сериала на последната обща вечеря Емонд провокираше Луцерис.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 14:59 от Лорд Сняг

# 737
В книгите е така, в сериала според мен не. Искаше да му отмъсти, да, но не и да го убие. Затова и тази физиономия накрая. Като сцената между Алисент и Висерис. Според мен няма нужда да ги изкарват по-добри отколкото са. Също се дразня на Рейнира, която се обижда и си търси правата, когато кажат, че децата ѝ са от Стронг. Ами в крайна сметка това е истината.
И ето речта на Емонд на вечерята с краля. Задник е, но поне е забавен.
"Aemond: Final tribute... to the health of my nephews. Jace, Luke, and Joffrey. Each of them handsome, wise... strong.
Queen Alicent: Aemond-
Aemond: Come! Let us drain our cups to these three Strong boys!"

# 738
  • София
Също се дразня на Рейнира, която се обижда и си търси правата, когато кажат, че децата ѝ са от Стронг. Ами в крайна сметка това е истината.
Няма друг избор тя.

# 739
  • София
Забавен не е. Защо не се заяде с някой по-ербап? А с деца. А, едното го осакати. Значи и толкова силен не е. А сега го окепазиха в сериала и драконът си да не може да държи на повод и все едно и решения сам не взима. Абе, кофти е от всякъде.
Къде-къде по-хубави злодеи имаше в ГоТ. Джофри, Рамзи особено, много им се радвах на образите.

# 740
Да, абсолютно съм съгласна за това с дракона.
Иначе за злодеите: Рамзи - да, Джофри - не. За мен поне.

# 741
  • София
А, не ми пипайте Джофрито. Абсолютно брилянтно пресъздадено леке, от най-вредните.

# 742
  • Варна
Иначе седлата на драконите напомнят за спидрите от Междузвезни войни, не на Топ гън.

# 743
И на мен Джофри ми е любимият злодей.
Рамзи беше по-плосък и ежедневен гадняр, при това имаше обяснение за злобата му - копеле, което няма да наследи баща си.
Джофри си беше крал и при него разцъфна злото, заради самото зло, чисто и избистрено.

# 744
Нямам любим злодей. Не бих могла и да имам, защото единственото, което предизвикват у мен злодеите е желанието да ги убия с правата лопата. Stuck Out Tongue Winking Eye
Много ме напрягат и събуждат низките ми страсти, като ме карат да правя кроежи как бих ги бастисала подобаващо. Sunglasses

# 745
  • София
Е, точно, де.

# 746
В книгите е така, в сериала според мен не. Искаше да му отмъсти, да, но не и да го убие. Затова и тази физиономия накрая. Като сцената между Алисент и Висерис. Според мен няма нужда да ги изкарват по-добри отколкото са. Също се дразня на Рейнира, която се обижда и си търси правата, когато кажат, че децата ѝ са от Стронг. Ами в крайна сметка това е истината.
И ето речта на Емонд на вечерята с краля. Задник е, но поне е забавен.
"Aemond: Final tribute... to the health of my nephews. Jace, Luke, and Joffrey. Each of them handsome, wise... strong.
Queen Alicent: Aemond-
Aemond: Come! Let us drain our cups to these three Strong boys!"

Това е истината, но истината няма значение. Тя е обявена за наследница с кралска поверя и всичко друго е измяна.  Щом Визерис е казал, че за него децата не са копелета никой няма морално право да казва "гък" защото това е решението на Короната. А дали е правилно-неправилно и кой какво си мисли е друг въпрос. То и аз ако не бяха чел книгите щях да си помисля, че децата на Алисънт са от КК - като влюбена двойка се държат.

Също се дразня когато "избелват" или "почернят" някого все едно смятат публиката за тъпа. А после се удивляват, че не получават жадуваните реакции. Ако вместо да се опитват да "избелват" Деймън, показвайки какъв добър съпруг и баща е,  бяха обърнали повече внимание на войната му с Триархията това щеше да обърне много хора срещу него. Също така Алисънт я "черниха", пък накрая трябваше да я "избелят", че не желае войната.Имаше 16 години да се ориентира какво иска. Някои сцени са идиотски, именно заради това "лутане" на персонажите.

# 747
  • Варна
На мен любимец ми е Кристън Коул. Stuck Out Tongue

Той брои ли се за злодей?  

Утре чак ще гледам серията, все нe остава време да й се насладя.

Виждам че сме стигнали 50 страница, има нова тема.

Първи пост е ъпдейтнат както и има нова анкета.

Общи условия

Активация на акаунт