Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 295
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
имената  на основните герои са така.

отбор черни
Ренис - Почтикралицата. Братовчедка на Визерис, с по-големи претенции над престола, но избират него пред нея, защото е жена. Съпруга на Корлис Веларион, морската змия. В последния епизод отлетя на дракона си
Корлис Веларион - Веларионите са прочут род от Валирия (е, не колкото Таргите). Известен изследовател, правал е до Северния пол....грешка, до земите на север от Севера и е търсил път там. Това с "Леден вятър" . С "Морската змия" Корлис е стигнал дотам където никой не е ходил допреди него  -Робския залив и Юай тай.

и Ренис и Корлис дават твърда подкрепа на Ренира, синът им Ленор бе женен за нея.

Деймън Таргариен/някъде се среща и като Демон Таргариен или просто чичото не Ренира, а от един момент  - нейни втори съпруг съпруг. Брат на Визерис

отбор зелени
Ото Хайтауър - ръката на краля
Алисънт Хайтуър - жената на крал Визерис
Кристън Коул - белият плащ който е отблъснат от Ренира/в други версии той я отблъсква/ и я намразва. Понастоящем - лорд-командир
Ларис Стронг - оня сакатия, Кривото стъпало. Нещо като Варис, но се оказа и че има фетиш за женски стъпала.

И Ренира и Алисънт имат три момчета. Алисънт има и момиче - Хелена. Женена е за  брат си Егон, Втория крал с това име (в понеделник го коронясаха). Другия с превръзката е Емонд и името му анаграма на Демон - чичото.

Аз искам да допълня, че Алисент има трима сина, да, но единия не ни го показаха в понеделник. 😁😇 Предстои да го видим в следващия сезон.

# 496
Да, Тиф, пропуснал съм, но вероятно защото съм казал, че Деймън и е съпруг и че Ренис и Корлис дават подкрепата си за нея и съм мислил, че се подразбира.

В сериала не знам колко са, не ги следя но в книгите Ренира има шест раждания и три аборта.Аз обясненията съм ги дал на база книгите, иначе то някои неща като странното изчезване на Ленор не си заслужава да коментирам.
В сериала са ни представени двама от синовете на Алисънт - Егон и Емонд Едноокия, а реално са трима.

# 497
  • Вестерос
Какво значи, че не ги следиш? Показаха трите Строгчета вече няколко серии и отделно тя показа на Визерис двете бебета Егон и Визерис.. Не е да ги търсиш с лупа.. Гледай по-внимателно, че сега съвсем ще ти се олекотят мненията за сериала като прочетем, че не следиш.

За сега за Хелена са показали само двете деца близнаци- Джeхера и Джeхерис. Някой питаше назад.

# 498
Значи, че на бебета и малките дечица не  им следя развитието, а само на герои които са достатъчно възрастни

# 499
Лорде, няма грешка.
Просто ми стана смешно и забавно, че в понеделник го били коронясали. Те са го коронясали някога, но ние го видяхме в понеделник.
Пп Май не се разбрахме. Просто коментирах, че забележката ти беше яка.

# 500
Те са го коронясали някога, ама в измислен свят, по измислено летоброене, затова не съм се задълбавал да търся дати а коментирах кога сме гледали ситуацията  в сериите .

Да, не сме се разбрали, няма проблем Confused
Радвам се, че съм те разсмял.

П.С.
Ето ви една анедоктична но съвсем реална ситуация, знам я от моята баба

- Исус Христос се е родила преди около 2000 години.
-Попе, попе...Исус Христос не се е родил преди около 2000 години, а преди 1943 години.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 13:49 от Лорд Сняг

# 501
  • София
Хелена е наказана по ужасен начин, в Танца.  да не дава Господ такова нещо.

Скрит текст:
Скрит текст:
Деймън  намира двама души, които хващат двете й деца и й казват да избере кое да умре, за да не изберат те.  След големи колебания тя избира малкото (децата са пред очите й) и те убиват голямото, а малкато разбира, че майка му е готова да го пожертва.

Въпрос по спойлера.

Скрит текст:
А Емонд какво ужасно нещо е направил, че го характеризираха тук като чисто зло?

# 502
Скрит текст:
Споменат е в това wiki, така че явно е: 😁
https://villains.fandom.com/wiki/Aemond_Targaryen

Кой ви е любимият персонаж до момента?

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 14:15 от Alucard

# 503
Хелена е наказана по ужасен начин, в Танца.  да не дава Господ такова нещо.

Скрит текст:
Скрит текст:
Деймън  намира двама души, които хващат двете й деца и й казват да избере кое да умре, за да не изберат те.  След големи колебания тя избира малкото (децата са пред очите й) и те убиват голямото, а малкато разбира, че майка му е готова да го пожертва.

Въпрос по спойлера.

Скрит текст:
А Емонд какво ужасно нещо е направил, че го характеризираха тук като чисто зло?

за Емонд
Скрит текст:
ами ако не друго най-малко е родоубиец и братоубиец. Може да се спори дали не е убил брат си, докато е бил под правото на госта (оказва се, че това е разтегливо понятие). Да не говорим, че брат му има имунитет като пратеник за мирни преговори.

# 504
  • София
Защо Емонд е определян като зъл

Скрит текст:
На първо място защото убива Люк. Не слушай Лорда, не му е брат, а племенник. Това е, за да си отмъсти за липсващото око.

По-натам пък изпепелява десетки градове с дракона си, избивайки хиляди невинни.

Вероятно има и още конкретики, но си е гаден. Злопаметен, отмъстителен и зъл.

# 505
# 506
Като стана въпрос за деца, кое беше малкото детенце, което откри Визерис мъртъв? Беше таргче, с бяла коса. Помислих, че е някое на Хелена и Егон.

# 507
Не е таргче, а шпионин от тези на Мисария. Little bird.
Като стана въпрос за деца, кое беше малкото детенце, което откри Визерис мъртъв? Беше таргче, с бяла коса. Помислих, че е някое на Хелена и Егон.

# 508
  • София
Ще помоля Хексе с новата тема да напише на чист български всички герои, като не е необхима дълга визитка.
Пример:
Емонд - син на Алисънт и Визерис (достатъчно)
и т.н.
Особено това касае всички деца на Алисънт и Ренира, че през два поста само се пита, кой е този, кой е онзи, сякаше няма имдб, уики и т.н. Та, после всеки да си проверява там на 1 стр и всичко да е ток и жици.
Ето сега и за Даяна се пита, я нея я нищехме поне 20 страници...
Много герои, много имена и много гледащи. Интересът е огромен и винаги ще има въпроси с родословните дървета, така че нека си има нещо като специален кът за тях в основното мнение.

Simple Smile

# 509
Любим герой ми е малко трудно да отговоря честно казано, но мисля че е Ренис.
А иначе много симпатизирам на Хелена, както и много харесвах ръката на краля - Лайънъл Стронг.
Деймън много ме кефеше в първите няколко епизода, после ми стана адски еднообразен. Като цяло харесвам повече персонажите на зелените, защото са ми по-пълнокръвни, докато черните са ми доста еднопластови. Дори и Ренис. Това не значи обаче, че съм на тяхна страна и им симпатизирам.

Общи условия

Активация на акаунт