Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 257
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Категорично Не!
Нито крал, нито баща, нито съпруг.
Като крал всичките му действия и бездействия довеждат до крах и отслабване на династията.
След танца Таргите не са това, което са били.
Като баща е пренебрегвал децата си за сметка на едно. С това предизвиква озлоблението на втората си съпруга.
Как не забеляза приживе, че има толкова проблеми? Толкова лесно ли се е поддавал на манипулациите на Ото?
Ако е така, значи не е бил достоен за крал.
За съпруг въобще дори - през цялото време е живял с мисълта за Ема.
Какво се надяваше в последния момент от живота си - че ще си стиснат ръцете и ще се прегърнат  и ще заживеят щастливо.
Заблуден!

# 151
  • Somewhere far away

Това може да се каже за всички в тази вселена.
Бракът е политическа сделка в 99% от случаите, няма любов, няма дори химия, няма нищо. така че фактът че той истински е обичал първата си жена е достоен за възхищение и респект.

# 152
  • София
Съпруг - не - затри първата си жена и не обича явно втората (особено след като осъзна, че са го използвали), баща - да, за Ренира и не за всички останали свои дец. Като крал - по-скоро да, доколкото мога изобщо да преценя. Осигурява някакъв мир, друг е въпросът по времето на този мир дали нещо положително се случва.

# 153
Дорн не е част от Седемте кралства в конкретния исторически момент.

Дорн е част от Вестерос. Няма значение, дали е част от Седемте кралства. То формално погледнато и кралствата не са точно седем, защото не се включват владенията на Грейджоите, драконов камък и земите отвъд Вала.

Но дори да изключим Дорн, остава Северът, което е допустимо жена да властва. Впрочем в Долината също е имало не един и два примера жена да управлява - например лейди Джейн (по времето на Ренира), Лиза Арин по времето на Церсей, да не говорим, че като идва Егон Завоевателя тя пак се управлява от жена. Рея също е жена, след нейната смърт контрола преминава в племенницата й, а не в Деймън.

# 154
  • Варна

Това може да се каже за всички в тази вселена.
Бракът е политическа сделка в 99% от случаите, няма любов, няма дори химия, няма нищо. така че фактът че той истински е обичал първата си жена е достоен за възхищение и респект.
Абе.. те са се оженили още деца.. Даже се спряга че Ема има проблем с раждането защото е започнала твърде малка. Та как няма да се обичат, те са си приятели и любовници от детинство. Освен роднини. Виж за  девойчето Алисънт  се жени зрял мъж. Какво общо да имат? Освен децата, които той пренебрегва.

# 155
Не е бил далновиден.
Но то кой не ли прави грешки в живота си и после да се ядосва на последствията?
Не трябваше да се жени за Алисън и да раждат деца.  Имаше си двама наследника - Ренира и Демън. Женеха се, раждаха си техни деца . И ето ти куп наследници.
Но не.
 Той си има Ото - змията? Трови го, трови го.
Спокойно можем да кажем , че Хайтауър
със задкулисието си предизвикват краха на една династия, възползвайки се от глупостта на един слаб крал.
И за да сме в духа на интригата - заповедта за тези действия на Ото е издадена в Староград. Там е замислен пъкления план за унищожаването на Таргите. Те са силни с дракони. А как да бъдат унищожени те по друг начин - освен да се самоунищожат. И така започва Танца.

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 15:29 от ratridi

# 156
Съпруг - не - затри първата си жена
Не я е затривал, тя умираше при всички случаи. Въпросът беше да опитат ли да спасят бебето или не.

То формално погледнато и кралствата не са точно седем, защото не се включват владенията на Грейджоите
Включват Железните о-ви. Не включват Речните земи, които са се владяли от железнородните.

# 157
  • Somewhere far away

Виж за  девойчето Алисънт  се жени зрял мъж. Какво общо да имат?
Именно - и? тогава защо продължавате да съдите че не бил добър съпруг, защото не обича Алисънт? То тва е като да включиш копче на тостер.... хайде стига, любовта не е толкова просто нещо.
 Изобщо не е длъжен да я обича.

# 158
И аз си повтарям мнението от преди, че беше добър баща за Ренира. Или по-скоро много любящ. Понеже по едно време я изпусна и тя правеше доста своеволия. За другите си деца почти не беше, или поне не ни го показаха.
Визерис просто не трябваше да се жени за дъщерята на манипулативната си ръка, както и други съфорумци писаха. Иначе на колко 25/30г да остане вдовец с една жива дъщеря е абсурдно за крал.
Според мен не беше лош съпруг на фона на това, което сме виждали в Уестерос и онези времена.
Но той реално във всичко е така - не е лош крал, не е лош баща, не е лош съпруг, ама в нищо не е наистина добър, ако се разбира какво имам предвид.

# 159
  • Варна

Виж за  девойчето Алисънт  се жени зрял мъж. Какво общо да имат?
Именно - и? тогава защо продължавате да съдите че не бил добър съпруг, защото не обича Алисънт? То тва е като да включиш копче на тостер.... хайде стига, любовта не е толкова просто нещо.
 Изобщо не е длъжен да я обича.
Че аз не го съдя че не я обичал. А че не се е интересувал нито от нея нито от общите им деца.

# 160
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Интересно се получи, щеше да е хубаво и такава анкета да има.
Аз мисля, че като човек е добронамерен и искрено желаеше мир и просперитет на кралството. Но едно е да си обикновен човек, друго е да си крал. Като крал беше мекушав, липсваше му твърдост и положи основите на изчезването на рода Таргариен. И това, ако не е ирония. Той дето беше така сигурен за пророчеството накрая с решенията си замалко да затрие цял Вестерос след години. Не, че ми става по-хубаво като се сетя за Аря и кинжала и Бран крал (още се потрисам), но все пак.
Като баща беше добър и грижавен към Ренира и лош и никакъв за другите си три. Абсолютно фаворитизиране и делене между наследниците. Хелена дълбоко ме съмнява изобщо да е усетила някога любов от него, може би само симпатия.
Като съпруг същата работа. Обичаше уж Ема, ама с амбициите и фиксацията си за син индиректно я утрепа. Алисънт пък беше една удобна кобила за разплод. Направи и деца, които да се третират като никакви. В случай, че нещо стане с Райнето тогава ще изтупаме от нафталина резервите. Ами не се прави така и после реди речи и се надява на любов и мир между наследниците си. Това просто няма как да стане.

# 161
  • Вестерос
Всъщност така се прави, когато си крал само с един наследник

# 162
  • Варна
Не може да се каже, че Визерис е лош баща. Втория рожден ден на Егон беше хубав, уби му елен. Верно, че му досадиха с тия намеци за трона.
После ходи да ги гледа как тренират с Кристън ... и деца и внуци. И се радваше, че се учат заедно. Не ги е зарязал напълно.

# 163
Ужасен съпруг, ужасен любовник, ужасен баща, ужасен крал. Добър единствено и само за Ренира.

Да, понеже 2 годишните умират от кеф, когато им убият елен. Това си беше за неговия кеф отново и да се докаже пред всички.

# 164
  • Somewhere far away
това си беше за неговия кеф отново и да се докаже преди всички.
Ако се съди по сцената, в която трябваше да убие въпросния елен изобщо не ми изглеждаше да му е кеф.

Общи условия

Активация на акаунт