Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 295
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
На мен лично превода във филма ми харесва повече - Несбъднатата кралица. Някак не толкова принизява що звучи

# 526
  • Варна
Ренис пък е известна като Почтикралицата.

иначе да им имам кръвосмешенията. Егон се жени за сестрите си. Мегор се жени за сестра си Рена.  Джеерис се жени за сестра си Алисан, Ренира се жени за чичо си, а сина й - за братовчедка си. Егон невероятния и той се оженил за братовчедка,а Белор Блажения бил сгоден за една от сестрите си и спал с друга.

Пак си в грешка.
Егон Невероятния се жени за Бета Блекууд, която със сигурност не му е братовчедка.
А Белор Блажения затваря всичките си сестри в Девичата гробница, за да не го изкушават. Със сигурност не е спал с нито една от тях. Човека си е умрял девствен.

# 527
  • София
Понеже Ларис определи Мисария като паяк в последния епизод. Опитвам се да го навържа: Тъче за зелените, тъче за черните ...

Бастунът на Ларис беше с гравиран паяк.

# 528

иначе да им имам кръвосмешенията. Егон се жени за сестрите си. Мегор се жени за сестра си Рена.  Джеерис се жени за сестра си Алисан, Ренира се жени за чичо си, а сина й - за братовчедка си. Егон невероятния и той се оженил за братовчедка,а Белор Блажения бил сгоден за една от сестрите си и спал с друга.

Пак си в грешка.
Егон Невероятния се жени за Бета Блекууд, която със сигурност не му е братовчедка.
А Белор Блажения затваря всичките си сестри в Девичата гробница, за да не го изкушават. Със сигурност не е спал с нито една от тях. Човека си е умрял девствен.
"Даена бързо получила прозвището Непримиримата, тъй като о т трите сестри тя най-непримиримо се противяла на затвора си - трижди успяла да избяга, предрешена като слугиня или проста стопанка. Дори към края на царуването на Белор  успяла да забременее - макар не един и двама да см я та т, че непокорството - и синът, роден о т него, - само е навредило на кралството."

# 529
Бастунът на Ларис не е с паяк, а светулка.
Понеже Ларис определи Мисария като паяк в последния епизод. Опитвам се да го навържа: Тъче за зелените, тъче за черните ...

Бастунът на Ларис беше с гравиран паяк.
Нищо чудно, че някои деца се раждат уродливи, с драконови опашки и тн.

# 530
Е това с драконова опашка няма никаква логика, защото реално не са се сношавали с дракон!

# 531
  • Somewhere far away
Това е фентъзи. Нормално е някои неща да нямат логика- то и това да имаш дракон и да си го яздиш няма логика. но в този жанр е нещо нормално и прието от всички.

# 532
  • Варна
"Даена бързо получила прозвището Непримиримата, тъй като о т трите сестри тя най-непримиримо се противяла на затвора си - трижди успяла да избяга, предрешена като слугиня или проста стопанка. Дори към края на царуването на Белор  успяла да забременее - макар не един и двама да см я та т, че непокорството - и синът, роден о т него, - само е навредило на кралството."
От него, мисля, че имат предвид непокорството, не Белор.Flushed
Е това с драконова опашка няма никаква логика, защото реално не са се сношавали с дракон!
Не се знае, хахах нали Таргите претендират че имали драконова кръв.

# 533
"Даена бързо получила прозвището Непримиримата, тъй като о т трите сестри тя най-непримиримо се противяла на затвора си - трижди успяла да избяга, предрешена като слугиня или проста стопанка. Дори към края на царуването на Белор  успяла да забременее - макар не един и двама да см я та т, че непокорството - и синът, роден о т него, - само е навредило на кралството."
От него, мисля, че имат предвид непокорството, не Белор.Flushed
ако е така значи е преводаческо малоумие.   непокорството няма как да ражда деца, защото не е одушевен предмет,  а се раждат деца в резултат от непокорството; това е малко като "Адам роди син", вместо "На Адам му се роди син" - просто не звучи смислово. и тук би трябвало да е "сина й роден/който родила в резултат от непокорството си"

# 534
Само на мен ли ми се струва, че Емонд като порасна заприлича на чичо си Демън? Grinning

# 535
Това много пъти го обсъдихме. Даже аз питах, дали един актьор не ги играе и двамата, но не
Като добавим че името Емонд е анаграма на Демон, добре се получава.

Бътерфлай, то и Ерион Яркия огън е погълнал драконов огън, като си мислел, че ще стане дракон. А за Дяволчето/Тирион разправят, че се родило с опашка, но Тивин му я отрязал. Още един плюс към тезата, че е прикрит Таргариен.

# 536
Ми не знам какво сте обсъждали, не мога да ви изчета. Пиша когато мога.

# 537
  • Somewhere far away
е не е нужно да ни четеш, в нета е пълно със снимки и мемета как Емонд иска да прилича на Деймън.

# 538
  • Вестерос
Емонд на мен ми е смешен с тези устенца дето е все...

# 539
Актьорът на Емонд играе в “Последното кралство”.
Аз го харесвам като Емонд. Има интересна визия. Мисля, че е правилно подбран и “влиза” в роля. Получава му се.
А визуалната прилика отдавам на косата./ имат един стилист/  В сцената на вечерята, когато се скараха и Демънт се намеси, походката на Емонд ми напомня за тази на чичо му. Нахакана.

Общи условия

Активация на акаунт