Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 205
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Пълен смях беше целият сезон. Представиха ни повече раждания отколкото интриги или битки. И накрая какво, все едно гарга хапна муха.
Само Ренис ми хареса и фамилията с моповете на главите.
Поне няма да чакам с нетърпение следващите две години.

# 691
"Ти си наследник на претенциите ми за престола. Няма да правиш нищо без моя заповед!" Култово

Наследникът може ли да  се из---е сам или някой трябва да чака заповед?JoyJoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 00:52 от Лорд Сняг

# 692
  • Варна
Култовата реплика беше на Ренис. След всички приказки защо Ренис на каза Дракарис:
"Не е моя война за да я започвам!" кратко и ясно. Топ образ, на великия съвет на лордовете определено са сбъркали с Визерис.
Спомена се, че на драконов камък има 13 дракона, някой разпозна ли този на който Деймън пя?
За съжа;ение кой ще го язди ще видим след 2 години. Аз залагам на Рена, все пак му е щерка.

Спойлер за дракона!
Скрит текст:
Драконът се казва Вермитор, голям колкото Вхагар, В книгата го язди Чука.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 08:22 от Веско-Варна

# 693
Малко ми беше странно поведението на Ренис в сцените в които не говореше, а само се усмихваше. Кой какво прави и току я дадат да се усмихва загадъчно в стил "Мона Лиза". Малко ми заприлича на някой, който случайно е хванат в кадър, само дето не викаше: Мамо, мамо, дават ме на талавизора. Ехоо. Здрасти. Joy
Инак много я харесвам. И епизода ми хареса. Но стигайки до края на сезона и връщайки се назад, почнах да мисля, че май малко разтегнаха интригите във времето за сметка на съществената, динамична част. Всъщност интересното започва след края на сериала и според мен или трябваше да е по дълъг този сезон или трябваше да са подготвили втория, който да излъчат почти веднага след края на първия. Всичко остана супер недовършено. И тая обреченост на Люк накрая, чак нелепа ми се видя. Храс-прас, ай стига толкова, особено на фона на тъпотиите, които Ренира му изговори(как щели да го посрещнат, дъра-бъра), изпращайки го на сигурна смърт(е, тя не знаеше, де, ама братко, тя няма ли представа в какви времена живеят и че войната вече е започнала). Абе, имаше недомислици. И Чичо и той, много странен ми се видя, жена му ражда, вика го, той оглуша избирателно, после я души, после показва на Джейсерис или както там му е името, какво било вярност, като изправи двамата мъже и ги закле във вярност под угрозата на огнедишащ дракон. Да им имам верността 'начи. Ку туй чудо ми диша в лицето, заклевам се у сичко и окото ми не мига. Joy
И пак подчертавам, че пиша това с уговорката, че серията ми хареса. Grinning

# 694
  • София
Като стана въпрос за Ренис, тя си остана права, когато другите се поклониха. За мен това беше странно.
Иначе за пророчеството, като гледах предни епизоди отново, има един момент покрай лова и Везерис като беше пийнал и имаше вътрешна дилема дали е взел най-правилното решение, тогава стоеше до един огън и дойде Алисън да го види как е и той и обясни според мен за въпросното пророчество.
Нещо не ми стана съвсем ясна позицията на Деймън. Той подчинява ли се на Ренира, приема ли, че тя взема решенията, някаква вътрешна борба ли води със себе си. Бяха ми много противоречиви действията му.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 08:58 от zazu1

# 695
Да, само Ренис оставаше права, докато другите подгъваха коляно и все така се усмихваше загадъчно.

# 696
Още не съм гледала финала, но се включвам за края на еп.9. У дома и групата ми познати фенове не им излиза от ума Ренис и какво защо не направила. Въртят теории, анализират, а на мен ми е скучно, и се радвам като чета тук, че го има веднъж завинаги ясно казано в последния епизод. На мен повече ми хареса как би камбаната преди да цъфне с дракона, както Алисънт я изнудваше да сигнализира като вземе решение 🙂

# 697
Досега всеки един епизод много ми е харесвал, но последния ме остави някак със смесени чувства.
Обърка ме поведението на Демън. Призна Ренира за кралица, но не се съобразява с решенията й. Иска война на всяка цена, агресията му изби и виждайки я разколебана, се нахвърли да я души. Не разбира мотивите й, обвинява я, че е слаба като Визерис, само защото иска да запази мира в кралството. Надявам се това да не им попречи да са един силен тим, както досега ги показваха.

Не разбрах как Корлис си промени мнението. На леглото обвиняваше Ренира за всички беди, не искаше да я подкрепя и т.н. Ренис каза две думи, че внуците му са застрашени и че Ренира единствена иска да запази мира, на фона на всички мъже, целящи разкъсване на кралството. И това ли му подейства? Не разбрах.

Изненадваща ми дойде финалната сцена, когато Люк и дракона му бяха разкъсани. По-скоро реакцията на Емонд. Не очаквах да покаже учудване и изненада, сякаш не го е искал. Не ми изглеждаше на човек, който ще се поколебае да убие. Оправдавам го с това, че по-скоро осъзна, че по този начин слага началото на войната.

# 698
Да, само Ренис оставаше права, докато другите подгъваха коляно и все така се усмихваше загадъчно.

Ами да, защото според мен, още не беше дошъл Корлис, с който да обсъдят нещата и да и даде посока. Виж после как и двамата в синхрон и показаха лоялността си. Поне аз така си го обяснявам, без книги, без нищо, по инстинкт.
Много ме издразни Деймън в този епизод, но той явно си е неуравновесен. И му личеше, че е с Ренира, заради властта, ама много му личеше. Още от началото на сезона ми прави впечатление, че тя е по-увлечената, при него всичко е по-скоро сметка.
Много тъжно това с Люк, поплаках си накрая. Но пък вече е ясно, че войната започва, Ренира не може повече да се дърпа, щом загуби син.

Стела, Емонд се втрещи, защото той искаше само да го подразни и евентуално да му вземе окото. Или поне така си го представяше, не знам с два дракона в небето как точно се вади око....Thinking

# 699
За мен постъпката на Ренис да не ги изгори беше глупава. И после коментара към нея. Да не започвала война?!! Те са се събрали всички там. На поднос са ѝ и тя ги остави, но за сметка на това изби разни невинни там. Голяма работа.

# 700

Ами да, защото според мен, още не беше дошъл Корлис, с който да обсъдят нещата и да и даде посока. Виж после как и двамата в синхрон и показаха лоялността си. Поне аз така си го обяснявам, без книги, без нищо, по инстинкт.

Стела, Емонд се втрещи, защото той искаше само да го подразни и евентуално да му вземе окото. Или поне така си го представяше, не знам с два дракона в небето как точно се вади око....Thinking

За Ренис хем мисля така, хем не. Ако е чакала Корлис да й даде насока, по-скоро тя на него даде насоката. Не се съгласи с мнението му да останат неутрални, а го подтикна да подкрепи Ренира.

За Емонд и Люк - да, Емонд не целеше да го убие, но вече убил го, не предполагах, че ще изпита съжаление. А за дразненето - права си, но ми дойде детинско и несериозно от страна на Емонд.

# 701
  • София
Много, много слаб Емонд. Като детенце, което се перчи с питбула си в парка, пък накрая го изпусне по лаеща булонка и стане беля. А го дава мъдър, целеустремен, бла-бла. Какво точно се очаква, като тръгнеш да гониш в облаците някой с дракон? Изненадан бил. И той дрисльо като брат си.
Демън изпуши, ама все тая. Пак е на опашката, далеч-далеч от короната.

Много еднопластови са ми образите, сто пъти предпочитам ГоТ. И липсват диваците и снегът. Много обичам сняг. Джон Сноу не ми липсва. Алисънт има потенциал да е интересен образ, но не и любим. Другите са ясни.

# 702
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Като за последен епизод на сезона очаквах повече. Това с ражданията вече ми идва малко ту мач. Последните 10 минути ми харесаха и да съгласна съм с мненията, че свърши на най-интересното. Драконите показаха, че никога напълно няма да могат хората да ги контролират, добре им се получи това с Емонд. Някакси пак не ми е толкова черен и зъл.
Този път Ема се справи супер в ролята на Ренира. Обърках се с короните, Егон носи на Егон завоевателя, Ренира коя корона носи?

# 703
Да, в сериала искат да ни покажат, че всъщност Емонд не е толкова лош. Той искаше само да извади окото на племенника си (който е дете) или да го обгори и да го обезобрази, но не чак да ги убие. 😁🙁🙈 По същия начин ни спестиха как Деймън уби първата си жена - да не би да спрем да го харесваме. 😁

# 704
Като цяло доста приличен епизод. Имаше доста динамика и напрежение.  Все пак някои неща ме подразниха.
Първо момента  в който Деймън душеше Ренира. Това е абсурдно за такива неща са режели ръце (Странстващият рицар). В случая като съдят Тирион има обвинение че е трябвало да изгуби ръката си, въпреки че е от кръвта на краля. А в случая с Деймън не става дума просто за удряне, а за душене. Тука според мен преиграха.
Второ накрая много "избелиха" образа на Емонд уж случайно е станало убийството. Значи той му вади меч, хвърля му кинжал, говори му, че ще му вземе окото, преследва го с огромен дракон, но...станало е случайно. Айде сега, нямаше нужда от това. В книгите Емонд е един от най-жестоките типажи. Опитите да "избелват" или "почернят" някои образи много дразни.

Едит - за Деймън че е убил първата си жена е приумица на сценаристите. В книгите изобщо не е сигурно че я е убил, всъщност той се намира в Чертога когато научава за смъртта й  тръгва да си предяви претенциите. Интересно как ако той я е убил как прелетял  с Караксес през Долината и никой не е разбрал, и не е видял такъв грамаден дракон.

Общи условия

Активация на акаунт