Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 231
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Ото има линия по сватовство с Ренира (дъщеря му е мащеха на Ренира), но не знам дали това се брои. Но и да се броеше родоубийството е прокълнато най-вече в очите на домовете, които имат от кръвта на Първите хора - северняците и дорнците. относно железните явно е индивидуално - Виктарион се съобразяваше с него, Юрон  -не!
Видяхме че Тирион който бе Ланистър/Таргариен хич не се впряга от това че уби баща си.
А по времената на Блекфирите масово са заставали брат срещу брата от страна на Таргите.

# 721
Като е такъв голям грях, защо Ото толкова натискаше да пратят някой да избие Ренира и семейството й? И хич даже не го беше срам и не криеше, че това иска.
Поредното противоречие с книгите май.
Ото няма кръвна връзка с Ренира и компания.
Той няма, но внукът, в чийто интерес е убийството, има. От негово име е, един вид.
Както и да е, явно има много нюанси, не ми е целта да споря.
Прави впечатление, че Алисънт по никакъв начин не иска да допусне това, дали заради приятелството с Ренира или заради родоубийството, не знам.

# 722
Ото му разбирам логиката така: Ако лордовете и народът трябва да повярват в правотата на мъжкия наследник, няма как Алисънт и фамилия да се отнесат към Ренира и децата й като към кралица (на която отнемат правото) и принцове, а трябва да ги избие като неправомерни претенденти. Иначе винаги някой ще вземе тяхна страна и ще има гражданска война. Така и става. В GoT Баратеон (или поне Малкия съвет) постоянно търсеше информация  къде са Денерис и брат й, макар да бяха далеч и още слаби. Живи претенденти са опасни.

# 723
  • Somewhere far away

# 724
И мен ме подразни сцената с Емънд накрая колко потресен и покрусен го показаха. В крайна сметка той гледаше хищно и провокираше и нападаше Люк. Най-малкото искаше око за око и тръгна да го преследва и да се гаври. Не мисля, че му е много избелен образа. Просто беше нелогично - "Боже, аз го убих!" и голяма драма. Все едно нямаше да почне войната и при извадено око на синът на Ренира или като разбере какво се е случило по пътя.
Обяснение намирам в тази сцена с конфликта Ренира/Визерис и Демън - сила ли са драконите или трябва да се внимава с тях. Ренира следваще думите на баща си от първи епизод, че драконите са неконтролируели, не могат да бъдат опитомени и Тарговете не е трябвало да се бъркат там. Деймън твърдеше, че те са най-голямата им сила и коз. И се видя, че думите на Визерис са много верни. Ако това е била целта на реакцията на Емънд - че е потресен, защото е видял, че не контролира Вагар, тогава разбирам идеята.

# 725
Я да вметна тук нещо - продуцентите на сериала били потресени колко се харесва Деймън, макар че е "лошото момче". Те наистина не били очаквали публиката да го хареса и ни убеждават, че във втори сезон ще видим и лошата му страна. Явно се стараят да го намрази. Явно за това бе включена тази сцена с душенето на Ренира.

# 726
Като мисля все повече, наистина само сцената с Емънд ми е трън в очите. Аз също не виждам избелване. Просто изведнъж вкараха нелогична нишка в поведението му.
Но пък от друга страна, EdelV, накара ме да се замисля. Може наистина реакцията му да е била към поведението на дракона му. В смисъл - О, той не се подчини на заповедите ми. Което отново показва колко самонадеян, арогантен и високомерен е.

ПП: Относно репликата на Баратеон, имаше си я. Той им каза да не се бият под покрива му.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 13:48 от *stella

# 727
Че репликата си има - има я. Но в книгите има и реплика "Аз ли да ви казвам какво да правите като напуснете покрива ми", която е важна защото  Баратеон подстрекава нападението над сина на Ренира.

# 728
Според мен реакцията на Емонд си беше баш съжаление за племенника си. Създателите на сериала много се опитват да изкарат персонажите морално в сивата област. Деймън можеше да е изключително недолюбван, ако ни бяха показали малко повече от първата му жена и после как я убива брутално. Те умишлено си спестиха това. Сега да не се чудят защо хората го харесват. За поведението му спрямо малката Рейнира, която буквално си е още дете в началото, си има дума (grooming). Но да не навлизам в подробности.

# 729
Че репликата си има - има я. Но в книгите има и реплика "Аз ли да ви казвам какво да правите като напуснете покрива ми", която е важна защото  Баратеон подстрекава нападението над сина на Ренира.
Точно така. Той директно подтиква Емонд да отиде и се бие отвън и вероятно убие, защото момчето е много малко, дракона му също, сина на Ренира.

# 730
Аз доколкото четох в книгата и една от дъщерите на Баратеон насъсква Емънд да покаже какви топки има или нещо подобно.

# 731
Според мен , беше шокиран от нападението на дракона. Не очакваше да стана точно по този начин убийството .. поне така мисля. Той си искаше отмъщението или смърта или каквото там искаше, но той беше шокиран как един дракон просто изяде другия **.  Деймън я хвана за гушата, защото май чака това твърде дълго време .. трона имам предвид.. и накрая тя се омекошави.. обаче аз не разбрах Корлис как така , какво , защо.. изведнъж ... Някой да обясни има ли нещо в книгите относно неговото решение рязко... Ренис ме кефи. Съгласна съм, че не можеше да започне войната тя, не е нейната. Съгласна съм ,че не поиска да се поклони без мъжа си. Но някакси все с една такава усмивка... Подла някакси. Странно беше. Май ще го гледам пак..

# 732
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Е това е вече интересна тема за Емонд и поведението му. Искаше или не да убие братчеда и дали се шокира, че изпусна контрола над Вхагар, а не слугинчето лунен чай ли пи или отрова 😉.
Кой е следващия сериал, знае ли се?
Другата година Джонката ли да чакаме?

# 733
  • Варна
По моето скромно мнение разликите с книгата поне в епизод 10 са за добро. И Баратеон и Емонд не са толкова крайни.
Относно продукцията е ясно че става въпрос за пари. Сега броЯт приходите и ако са достатъчно ни чака вихрен сезон втори. Ако са супер много, може да видим и пълния вариант с Дерон, копелета и т.н. Ако пък са малко ще потърсят инвеститори, но ще трябва да делят печалба...
Това обеснява защо след 2 години чак.
Като ГоТ опитайте да сравните сезон 1 със сезони 6 или7. Бюджета е различен

# 734
  • София
Странно е, защото не са добре развити и представени образите. Поне не все още. Дано нататък станат по-пълнокръвни. Сега са като от детска книжка.

Общи условия

Активация на акаунт