Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 984
  • 824
  •   1
Отговори
# 600
deska90, знам, че малко е за завиждане, но не се знае колко ще продължи. Satisfied Реално и ние сме на кърмене на поискване, което през деня е доста редовно. При нас също има вечери на събуждане на 2 часа, даже съвсем скоро беше и не само за утеха, ами си беше гладна и увеличи храненето много. Кърмя и за приспиване, да видим дали няма да съжаля, че правя тази асоциация.

Благодаря за предложенията, сигурно ще пробвам "Пандата".

Утре ни предстоят 2 ваксини! Grin

# 601
Моята мадам яде на час и половина,макс 2 с мрънкане, през нощта 3 хранения и наддаде 150 гр за 3 седмици😶 а имам кърма...според мен я болят венците,защото в будно състояние отказва цица,само като спи яде и постоянно иска вода.според мен,защото е студена и я облекчава. Пробвах и дадох АМ студено и го яде,топлото не го иска. Та ако някой има подобен проблем,пробвайте студено мляко.почвам да се цедя и да давам от шише😑 мамите на АМ, кой размер биберон ползвате?

# 602
  • Замък сред облаците
От моя опит най-малкият е нахдобър, но шишетата на Нук идват със средния и се дави с тях.
Препоръчвам обаче Филипс Авент Натурал, имитира зърно и трябва да приложи повече сила като с гърдата. С Нук като сеикна отказа гърда. На Филипс авент май нямат размер тия Натурал.

https://remedium.bg/avent-natural-butilka-za-hranene-s-biberon-n … o-x125-ml-22112/p

# 603
И аз кърмя за приспиване, не знам защо не ме притеснява, може би защото при каката лесно отмина. Абе целия проблем е с тези пусти газове, ето сега и прекъсна сутрешната дрямка и се скъса тука да реве. Дойде баща ми замалко до вземе някой неща, като я видя как пищи ме съжали горкия. Сложих я в раницата и най-сетне се отпусна, да видим дали ще поспи.
GinaT благодаря за идеята, може да опитам и със студено мляко.

В четв се при ЛЛ за ваксини, да видим дали ще ги сложи, че малкото от рев му хрипти гласчето.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 11:44 от deska90

# 604
Авент Natural имат номера, аз още давам единицата и дори с  нея  изсмуква всичко за - 6-7 минути. Ползвам 2-ка само с анти-колик шишетата  на Авент, е те с 1-ца вече са наистина бавни и едно хранене е поне 15-20 минути, определено за мен имат ефект, защото самото анти-колик шише не позволява да остава толкова въздух. Аз се консултирах с педиатърката и каза,че ако детето се храни без проблем може съвсем спокойно и то 7-ми месец да е на 1-ца, особено,ако има склонност към преяждане от лакомия.

Пращам ви поздрави в този неслънчев софийски ден,  вкъщи нашето зайче грее, все едно знае че става на 4-ри месеца и днес е особено игрив и нахилен.

# 605
Аз да си призная честно, имах желание напоследък да отбия мойто чавенце, и упорито му предлагах биберон първо с адаптирано мляко, после и с кърма. Е не ще и не ще, и аз още повече се притесних, защото щитовиднатс ми пак се е разбутала, хвана ме и обичайното ми за ноември депресивно състояние и се притесних, че ако ми намалее кърмата нямам алтернативен вариант. Имам филипс авент 1ца и 2ка, както и шише на Чико с биберон който е малко настрани, уж също имитиращ гърда. Дори не желае да опита да го задъвче или каквото и да било, дори като му дадеш да опита млякото го плюе дори и ако е кърма. Та засега реших да мисля позитивно и да продължавам да кърмя, отвреме на време ще пробвам пак. Притеснявам се че ако се наложи да взимам някакви лекарства също нямам полезен ход. (Почти всяка година преди имах някакъв дори и кратък период на прием на стабилизатор на настроението), надявах се че тая година ще ме подмине като уж си почивам и съм си вкъщи ама нейсе. Обмислям да поема една работа за малкото си свободно време, за да нямам време да мисля много, а и с малко помощ ще се справя, ама ще видим.

Вие как разбирате че ви е намаляла кърмата? Аз бих помислила такова нещо, ако бебето не спира да суче дълго време,  не може да заспи след това и т.н. Ако просто не наддава така както е наддавал, не бих си го помислила, и не бих предлагала шише само заради това. Йоан също наддава много по-малко, откакто е влязъл в четвърти месец вече две седмици е качил не повече от 200 грама, но си яде редовно и спи след това, и предполагам, че просто е забавил темпото, освен това наддава много неравномерно - една сезмица може да седи на едно тегло и после да дръпне за нвколко дена с повечко. Не че 150 грама за три седмици е добре, ама се съмнявам че причината задължително е в намаляла кърма, особено сега когато растат и зъби и бебетата са и много по-подвижни, особено ако преди това са качвали много добре. Възможно е и така да е, разбира се, просто много често чета че кърмата на някого е намаляла заради стрес, по-малко сън и подобни неща, а от материали на Ася Демирева съм чувала нейн коментар че ако така лесно намаляваше кърмата, в средновековието нямаше да има оцелели на кърма деца - демек стресът и недоспиването не са чаак такъв фактор. Но раБира се само споделям мисли, не искам да се правя, че разбирам от два реда описание каква е точно ситуацията, само мисля на глас и то само в случай че искате да запазите  кърменето де,
щото на много хора не им е никакъв фактор това.

Йоан е ужасно кисел тези дни, и днес като давах витамин Д и той реве, разбира се, всеки път видях че два зъба прозират под кожичката зад ръба на венците, предполагам че тива е причината за лошото му настроение. Не знам обаче това че се виждат вече значи ли че ще израснат скоро или още дълго така ще си седят, някой знае ли?

# 606
  • Замък сред облаците
Не знаех че имат и Авента номера, с фабричното сме значи, бавно и спокойно се храни с тях. Сега даже ми отказа Нук, пресипвах в Авент, втори път за 3 дни се случва.

И аз почнах да спирам кърмата. Бях почнала сутрин и вечер да се изцеждам по 20-15-10 мин, сега вече само сутрин по 10 мин. Ако усетя напрежение/бучка пия лецитин и цедя до изчезване. Предстои да бамалям поствпенно и това време.

# 607
Абе не знам на какво се дължи това с кърмата,уж гърдите омеквали пък имало мляко...аз не мога с помпата даже половина доза да извадя,преди цедях по 100 мл,сега едвам 50 от едната,другата въобще няколко капки. И знам,че то с помпата нямало,но детето си дърпало колкото трябва ама ей на, не иска цица,как ли не я мъчих,въобще не иска да захапе будна. Като спи суче по 10 мин, колкото мога вадя с помпата да дохранвам,но не е достатъчно. А с това често кърмене се оказа,че не иска и много като количество да яде,изцока 70-80 мл и то на почивки,след1,5 часа пак гладна😁е голяма хамалогия с тия шишета,мамите дето  се разправят с бутилки шапка им свалям👏👏👏

# 608
magi g, бебка добре надяваше и аз си виках, че имам явно достатъчно (защото като имаше колики всички ми повтаряха, че е гладна, а то си беше колики). И заради това за моменх не съм си помислила, че нямам достатъчно. Да, ама като я изтегли педито и се оказа че не е наддала последния месец... Явно е плакала и от глад тогава. И въпреки това, не мисля, че е намаляла, просто може би вече не ѝ стига и с моите опити да храня на 3 часа съвсем закъсах. В четв сме при ЛЛ за консултация и ще видим как ще е. Общо взето и с каката си беше критичен 5 месец помня, така става като наближи захранването.

# 609
Разбирам, да, ако сте разредили храненията особено, и при мен намалява наддаването като разредим храненията и затова си го храня пак на будене и заспиване, нощем пак се буди на всеки три часа. Кот такоз. Някак просто не ми се струва естествено да намалее толкова лесно, при положение че това е основната храна на бебчето до 1 годинка, но може би наистина има различни фактори, които играят роля - хормонални промени при майката, зъби, движение.

Важното е да са здрави децата, дай Боже другото се оправя. Някой има ли идея дли след 6-ти месец бих могла да давам мляко на Йоан от шишенцата, които са вече за захранващи се бебета или е рано? Надявам се че ще се оправим някакси, но наистина ми е терсене, понеже от ден на ден все по-отпаднслс се чувствам.

# 610
За себе си разбрах, че ми малее кърмата по обичайното състояние на гърдите. След нощния сън по принцип "производствената" ми гърда е пълна и твърда (другата е биберон по-скоро, не е дашна въпреки стимулацията). То нали след регулирането на кърмата е нормално да са меки, освен когато има по-голяма пауза. Детето суче 20-30 минути, вместо обичайните 10 макс и е нервна особено в началото, потичането е по-бавно от обичайното, по-късно чувам преглъщането и по-рядко.Днес виждам някакво подобрение. Въпреки всичко, не съм забелязала намаляване броя на мокрите пелени.

Няма как така кърмата просто да изчезне един ден на този етап.
Това ми е една любима информация от сайта на Ла Лече Лига: https://lllbg.org/2013/08/anatomiya-raboteshta-garda/.
Майчините хормони влияят, но при установена лактация (Етап III галактопоеза) водещо е изпразването на гърдите спрямо статията.

Но намаляването не е забавно, ако си свикнал на 10 минутно кърмене, 30 минути ми се струват цял век. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 611
И моите гърди са меки вече, дори да направи една по-дълга нощна пауза, сутринта пак са меки. Единствено ако съм й дала от лявата примерно вечерта, след 3 часа от дясната, после е спала 5-6 часа и така реално стават 8-9 часа пауза от лявата - тогава се усеща по-твърда. Храни се около 10-15мин, но и на 8-мата съм я спирала като закъсявах за баткото и нямах време, пак за 3 часа й стигна. Може и на 6-7 да ги намаля. Повръщането е рядкост вече.
На почти 4 месеца е 8.300

# 612
  • София
Хора тъкмо като се зарадвах, че тъпата регресия е минала имаме огромен проблем с дневния сън. Ама огрооомен! Днес цял ден реване, от три дневни дрямки, които са си ок за нея и си имаме график успях да я приспя само ведъж и то навън в количката. Толкова съм отчаяна, че нямам думи вече, а да не говорим колко съм изнервена от това приспиване. Сутринта стана в 8 и в 10 започнахме да се приспиваме и приспивахме и приспивхаме, всичко е ок в началото кротва се, затихва, слуша песничка, смуче биба, гушка си гушката, полюшвам иииии изведнъж идва звява. Застава настрани и започва да си навира главата в матрака, все едно е по корем и натиска ли натиска, реве, почервенява цялата. Аз правя опити да я завтъртя поне настрани като не иска по гръб и става още по-зле направо е някакъв екзорсизъм ако ни гледа човек отстрани. Не стана и в раницата вкъщи и на шезлонга, накрая от умора след час заспа до мен на леглото и след 10 минути се събуди наспана. Идеше ми да се застрелям. Та тръгнах към Люлин, че трябваше да ми свалят конци от мъдреца и не заспа в нито една посока. Прибрахме се и вече не знаеше къде се намира за сън (като изключим тия 10 минути беше направила пауза от 8 до 14!) и заспа в количката още с изкарването пред блока........... Спа 2,5 часа и се събуди в 4,30 нов човек. Добре, имахме едни два часа спокойствие и вечерното приспиване още по-зле. Не вярвах, че може да стане още по-зле еми можеше. Пак вътрях раница, легло, спалня без успех и всичко се повтори едно към едно като сутринта.  И просто не спа.. откара отново от 16:30 до 20:30 будна и кисела. Идва ми да се гръмна не ами не знам. Ако сме цял ден навън си има три дрямки, после спокойно бебе, доволно бебе. Не знам как да я науча да спи в нас и какво подягодите иска с тая глава забита във възглавницата.
За капак и аз вече почти нямам кърма и съм изпаднала в депресия дали някога пак ще кърмя, дали ще имам друго бебе, искахме три ама сега изобщо не искаме и като знам, че едва ли ми се свива сърцето и ми е мъка!
 Исках да кажа на Маги, май беше писала, че не иска адаптирано мляко - това си е напълно нормално за едно кърмаче, но повярвай ми като свърши кърмата ще пореве малко и ще си свикне с млякото изобщо не го мисли това дори. Бебетата са толкова умни и адаптивни, че не е истина просто. По повод бибероните и моята е много лакома и до ден днешен си яде с Авент Натурал биба 0+, която обмислям да сменя с 1 или 2, защото яде по 15-20 минути едни 150 мл и се случва да и писне да смуче и да не си дояде млякото вече няколко пъти.

# 613
Мами, много се извинявам, че ще отклоня темата от бебоците, но търся съвет или по-скоро разбиране, пък виждам, че и големите ни деца са на сходна възраст.
Каката (на 3г и 8м), постоянно се зачервява в интимната зона, малко да не я забършеш и веднага се подува и зачервява. А то никой друг не се старае и да я забърква както трябва явно. Налага се и нея като бебето да я обгрижвам след баня вечер, то тя не ми дава вече, защото я боли естествено. Почна се от яслата така и вече година стана, не знам някакви изследвания ли да пусна какво да правя.
Страх ме е да не направи инфекция или друго, то жените с интимната зона шега не бива. Как третирате вие момиченцата си?

Адаш, изпревари ме, да пиша и за бебетата - и при нас днес беше борба, накрая в раницата заспа, но по някакво чудо, единия ден с въртележка сама заспива, на другия нищо не поддава. И всичко трябва да е под час, изпусна ли момента целия ден отива подяв*лите.
Малката ту яде АМ, ту не, с каката не съм имала такива проблеми пи си и докато я кърмех и след това.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 23:24 от deska90

# 614
  • Замък сред облаците
Не си ли пускала досега изследвания? Кожата явно реагира на нещо, което може да говори и за хронична инфекция някаква. Хубавото е че до пубертета подобни проблеми са само отвън по вулвата, заради липсата на хормони почти не съществува риск от инфекция на влагалището доколкото знам. В Майчин дом София знам че хвалят някои детски гинеколози, но освен преглед и натривка/стерилна урина за изследвания друго няма какво. А кожата е нежна там още повече от при нас, бабини илачи като смрадлика, сода и подобни без консултация с лекар могат да влошат положението.
Виж и кръвната захар и дали има захар в урината за всеки случай (детски диабет), просто да го изключите като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт