Бременна съм в 16г.с.,направиха ми серклаж в 14г.с.-превантивно, скъсена шийка-3,48см. я измериха.
През първата ми бременност бях пак със серклаж, но го направихме късно, както се вика-"хванахме последния влак", май се казва "на горещо".Имам дете на 6г.,но тогава беше ад-лежане, контракции, постоянно по болниците... Както и да е. Минало е.
Сега обаче ме притеснява друго.След като направихме серклаж, си викам хайде рано сме го направили, всичко ще е наред. Е, да, ама не... 1 седмица след серклаж съм отново в болницата на системи.. Имах опъване в яйчниците, срязване и изтръпване. (Имам чувството че от серклажа, матката става по-чувствителна). След прегледа при моя АГ, той реши да вляза за 3 дни... Също каза, че и бебето е ниско, и със системите иска да го вдигне, което не разбрах какво значи...-шийката не можа да я измери добре заради това-3 см....
В началото моя АГ ми каза, почивай си повече, не вдигай тежко... Ок, аз гледам да го правя това. Обаче с детето сме сами сега баща му го няма, и я до магазина ще отидем, я нещо вкъщи ще свършим... То детето си иска неговото... Много ми е болно, защото мисля, че сега ще ми кажат да лежа само... Как да обясня на 6г.дете,че майка му трябва да е на легло още 5м.,че не мога да му дам нужното, внимание, любов и грижа...(Баби и дядовци няма, на които да разчитаме)
Тези, които са преминали през това, как изкарахте? Какво ви казваха лекарите?Децата как приеха всичко?