Серклаж при втора бременност

• 630
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, разгледах темите, но или са стари, или не виждам нужната информация.
Бременна съм в 16г.с.,направиха ми серклаж в 14г.с.-превантивно, скъсена шийка-3,48см. я измериха.
През първата ми бременност бях пак със серклаж, но го направихме късно, както се вика-"хванахме последния влак", май се казва "на горещо".Имам дете на 6г.,но тогава беше ад-лежане, контракции, постоянно по болниците... Както и да е. Минало е.
Сега обаче ме притеснява друго.След като направихме серклаж, си викам хайде рано сме го направили, всичко ще е наред. Е, да, ама не... 1 седмица след серклаж съм отново в болницата на системи.. Имах опъване в яйчниците, срязване и изтръпване. (Имам чувството че от серклажа, матката става по-чувствителна). След прегледа при моя АГ, той реши да вляза за 3 дни... Също каза, че и бебето е ниско, и със системите иска да го вдигне, което не разбрах какво значи...-шийката не можа да я измери добре заради това-3 см....
В началото моя АГ ми каза, почивай си повече, не вдигай тежко... Ок, аз гледам да го правя това. Обаче с детето сме сами сега баща му го няма, и я до магазина ще отидем, я нещо вкъщи ще свършим... То детето си иска неговото... Много ми е болно, защото мисля, че сега ще ми кажат да лежа само... Как да обясня на 6г.дете,че майка му трябва да е на легло още 5м.,че не мога да му дам нужното, внимание, любов и грижа...(Баби и дядовци няма, на които да разчитаме)
Тези, които са преминали през това, как изкарахте? Какво ви казваха лекарите?Децата как приеха всичко?

# 1
  • София
Добре че сте сложили серклаж навреме.
Моята история е същата.
Предходна бременност със серклаж "на горещо" и преждевременно раждане в 33 г.с живо и здраво ми е момчето, на 7 години е, но беше ужасна бременност ....
Сега имам бебенце на 4 месеца, абсолютно доносено, но износено със серклаж сложен превантивно в 17 г.с на 2.5 см шийка.

# 2
И как протече втората ви бременност?
Добре че сте сложили серклаж навреме.
Моята история е същата.
Предходна бременност със серклаж "на горещо" и преждевременно раждане в 33 г.с живо и здраво ми е момчето, на 7 години е, но беше ужасна бременност ....
Сега имам бебенце на 4 месеца, абсолютно доносено, но износено със серклаж сложен превантивно в 17 г.с на 2.5 см шийка.

# 3
  • София
Доста по-леко, значително по-спкойно

# 4
Голямото ти дете е достатъчно голямо, за да му обясниш и да разбере. Нека си иска своето, но не е бебе, а ти се погрижи за себе си.
Не изпитвай вина от сега спрямо голямото дете, не го проектирай през лежането и новото бебе...
4-5 месеца лежане нищо не е, животът е пред вас. Има да си майка още мнооого години 😉

# 5
  • Sofia
На 6г детето е голямо, ще разбере. Даже за някакви дреболии, може и то да помага.
За да си спестите ходене поне до магазина, пробвайте да поръчвате онлайн.

# 6
Дъщеря ми беше на 4, когато бях бременна с второто. Серклаж по спешност, контракции от 12та, легло, стрес до небесата. Дъщеря ми е много трудно дете. Разбра. Изтърпя. Нямаше драми. Достатъчно акъл имат на тази възраст, еле на 6. Моята е вече на 6 почти и се старае много да помага с брат си, който е на 1.6. Не е леко, ама спокойствие.

Само за справка - помощ нямам, загубих майка си бременна. Легло, до последно си работех, да от нас. Както каза моят лекар? Като го питах месец след серклажа дали мога да мърдам от леглото: “ти нали имаш друго дете, живей”. Та читав лекар за мен е ключово. Предвид, че моята ситуация я изтърваха масово, защото първото ми дете се роди със спешно секцио, заради нескъсяване на шийката в хода на раждане.

# 7
На 31.10 излязох от болницата, след седмица пак влязох, стягане в областта на яйчниците, придърпване... Днес ме изписаха... Мен това ме притеснява, през първата бременност влизах 2,3 пъти в болницата, но хайде тогава дете нямаше... Минах го някак този стрес...
Моят АГ ми вика, до магазина гледай да не ходиш, няма ли кой... Казвам му не, няма баби, дядовци, а и сега таткото го няма...
Мен това ме притеснява, тези болници... Иначе вкъщи ще се оправим някак, аз обяснявам на сина ми, че трябва да се пазя и да лежа...
Направо ме е страх, като знам през какво преминаха първия път... 😒

Дъщеря ми беше на 4, когато бях бременна с второто. Серклаж по спешност, контракции от 12та, легло, стрес до небесата. Дъщеря ми е много трудно дете. Разбра. Изтърпя. Нямаше драми. Достатъчно акъл имат на тази възраст, еле на 6. Моята е вече на 6 почти и се старае много да помага с брат си, който е на 1.6. Не е леко, ама спокойствие.

Само за справка - помощ нямам, загубих майка си бременна. Легло, до последно си работех, да от нас. Както каза моят лекар? Като го питах месец след серклажа дали мога да мърдам от леглото: “ти нали имаш друго дете, живей”. Та читав лекар за мен е ключово. Предвид, че моята ситуация я изтърваха масово, защото първото ми дете се роди със спешно секцио, заради нескъсяване на шийката в хода на раждане.

# 8
Аз минавам през подобен ад в момента.
Имам дете на 6.5г., със серклаж направен към 13-14 седмица, заради скъсена шийка и спонтанен аборт в 15 седмица преди само 11 месеца.
Сега още от шеста седмица страшни болки, контракции, пак скъсяване, веднага ме изкараха в болничен заради аборта януари. Серклажът ясно. Успокоих се, много. Вчера бях на късна фетална морфология - 28ГС, но точно съм влязла...
И пак ужаса на ново. Шийката била с форма на фуния - отворена от към плода. Да лежа! Да внимавам за опъване, еди-какви си болки и ако има нещо такова в болница!
И аз от вчера съм по-зле. Все едно ме опъва нещо, побърквам се от нерви. Как да тичаш веднага в болница? Имаш дете, дето няма на кого да оставиш, баща му работи на смени. Дали не си въобразявам?! Но това е за това как се чувствам и какво ми се случва.
А по темата. Синът ми разбира. Напомням му понякога, защото е забравил, че трябва да лежа, но все пак разбира. Прегръща корема и говори на бебето вътре колко иска да се роди... Чувствам се гузно, че не му обръщам достатъчно внимание, разболява се, иска си грижи, но и той помага.
И вашето ще разбере. Успех !

# 9
Ти вече си в доста напреднал етап, за опъването и аз го имам някога, понякога си мисля, че повечето е в главата ни и страха.На мен първата бременност ми оказа голямо влияние за нещата.-СТРАХ!
Моят син разбра положението вече какво е. Помага ми доста.
Повече спокойствие ни трябва и положително мислене.
Желая ти успех и късмет до края! 🍀
Аз минавам през подобен ад в момента.
Имам дете на 6.5г., със серклаж направен към 13-14 седмица, заради скъсена шийка и спонтанен аборт в 15 седмица преди само 11 месеца.
Сега още от шеста седмица страшни болки, контракции, пак скъсяване, веднага ме изкараха в болничен заради аборта януари. Серклажът ясно. Успокоих се, много. Вчера бях на късна фетална морфология - 28ГС, но точно съм влязла...
И пак ужаса на ново. Шийката била с форма на фуния - отворена от към плода. Да лежа! Да внимавам за опъване, еди-какви си болки и ако има нещо такова в болница!
И аз от вчера съм по-зле. Все едно ме опъва нещо, побърквам се от нерви. Как да тичаш веднага в болница? Имаш дете, дето няма на кого да оставиш, баща му работи на смени. Дали не си въобразявам?! Но това е за това как се чувствам и какво ми се случва.
А по темата. Синът ми разбира. Напомням му понякога, защото е забравил, че трябва да лежа, но все пак разбира. Прегръща корема и говори на бебето вътре колко иска да се роди... Чувствам се гузно, че не му обръщам достатъчно внимание, разболява се, иска си грижи, но и той помага.
И вашето ще разбере. Успех !

Общи условия

Активация на акаунт