Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 364
  • 824
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, за мамите, които живеят в София- откъде сте купували/ще купувате зеленчуци, месо за бебоците?. По супермаркетите за скандални, по пазарите също е  бая зле. Нямам никакво домашно производство, а зимата  е много дървено да се търсят читави продукти.

# 706
Бебо става на 5 месеца на 24-ти и в събота съм решила да започвам захранване. И аз нямам домашни продукти, умувам от къде ще пазарувам. Зеленчуци и плодове вероятно ще взимам от био магазини и био щанда на хранителните вериги. Относно месото ще купувам готови бурканчета с пюрета като му дойде ред.

# 707
  • Замък сред облаците
И аз като Лазур, плюс и био ферми правят доставки на зеленчуци/плодове. Примерно съм намислила другата седмица да пусна поръчка за картофи и моркови към Био ферма Софина да ги тествам. Проверявам за сертификати иначе, те са едно от имената които от години срещам.

# 708
  • гр.Пловдив
На Герито вчера педи й отложи ваксините,заради батко й ,който е със стомашно-чревен вирус Frowning1

Само я измери 68см и 7800 кг ,каза ми че след 15.12 ще стартираме захранване,нямало нужда още предвид че е качила 800г ..,около мен познатите бебета всички са захранени още преди да навършат 4м и ме гледат с голямо учудване майките ...Thinking

# 709
Домашни имаме само картоф, тиква и пилешко. Мисля за всичко останало да ползвам готови пюрета. Първо, че ще ме улесни и второ разчитам, че щом са с етикет “бебешко” са една идея по контролирани от плодовете и зеленчуците по пазарите. Не знам колко съм права, но защо да купувам от магазин, мия, варя, пюрирам, като мога да го купя готово. И в двата случая все се купува. Поне каквото имам домашно от село ще го ползвам него.

Иначе плодове и зеленчуци предпочитам да пазарувам от малките магазинчета. До вкъщи има един, който е доста хубав - нещата вътре са доста по-добри на вкус от масовото по пазарите/супермаркетите, но затова и си държат и по висока цена. Подбират какво да сложат в магазина. Даже го даваха няколко пъти на Черешката на тортата 😂 (голяма реклама му спретнах)

Също на 24-ти прави 5 месеца, мисля от началото на декември да го пробвам. На 13ти декември има ваксини, ако не одобри пюретата, ще го пробвам пак след празниците. Ако пък вземе, че ги хареса - кратка пауза около ваксините и после пак. Не ми се иска да почвам по празниците с нови неща, така че това измислих като вариант. Доста ме притеснява, че имаше много силни колики, а казват, че при захранването може да се раздразни корема пак и да се върнат. Плюс се сетих, че след 6ти месец се сменя и формулата мляко, от сега съм на тръни колко драма ще има пак с тоя корем.

# 710
Аз мислех след празниците на 6 месеца като е, но точно заради коремчето мисля сега на 5 и по препоръка на лекарите. Може да има и обратния ефект и да се почуства добре.
Имам села, а и свеки ми намира доста домашни неща. Засега имам с какво да почна - картоф, морков, тиква, тиквичка и пащърнак, но последния е от магазина. Ще се опитам да подбирам какво пазарувам и така, избор голям няма. Месо и яйца ще се намерят домашни, за в началото. Не съм против готовите пюрета, но не знам защо мен не ме кефи. Като им гледах състава, как половината е нишесте или ориз и нещо не ми се понрави. Като вкарах повече неща, купуват от ДМ, каката много ги харесваше, болонезе и лазанята 😅
Може да киснене във вода и малко веро за през нощта зеленчуците, ако имате съмнения за нитрати. А в групата на "майки с деца с увреждания" имаше жена, която продаваш заешко в буркан, уж подходящо за захранване. Има много хора които си продават стоката така.

# 711
  • Замък сред облаците
То да бяха само нитратите…. Инсектициди и противогъбични са ми основната грижа, че масово пръскат по складовете. Да, регулирани са като цяло препаратите, ама за бебе пак не ми се рискува. Масово пък не намирам картофи дето са не са болни, мръзнали, без петна от соланин… И от вериги, и от малки магазини купувам, все тая - всичко е от борсата (около нас).

# 712
Аз доста години се занимавах с търговската част свързана с торове и индустриални химикали и от химиците  научих много неща и да ви кажа честно, по-добре да не знаем какво ядем  Grinning 😀 , като  имам предвид, хубавите и сравнително хранителни торове, които са качествени.  Другите няма и да ги коментирам.

Muppa, ама тези магазинчета от Черешката винаги са изглеждат супер заредени,  с едни свежи плодове и зеленчуци все едно току що  откъснати, да му се дояде на човек.

# 713
Момичета, за мамите, които живеят в София- откъде сте купували/ще купувате зеленчуци, месо за бебоците?. По супермаркетите за скандални, по пазарите също е  бая зле. Нямам никакво домашно производство, а зимата  е много дървено да се търсят читави продукти.

Аз съм вземала от това семейство, приятелка ми ги препоръча - отглеждат чисто всичко и като цяло много майки ги използват (за София): https://www.facebook.com/groups/2164266817121667/?ref=share

# 714

Muppa, ама тези магазинчета от Черешката винаги са изглеждат супер заредени,  с едни свежи плодове и зеленчуци все едно току що  откъснати, да му се дояде на човек.

Заредени ами, затова никога не си тръгвам само с това, за което съм отишла 😂

Някоя от вас водила ли си е бебето на КиндиРу да сподели впечатления? Аз направих един опит преди време ама се оказа, че центъра няма достъп с количка 🤦♀ Чудя се днес дали да не отидем с раницата

# 715
Muppa, аз бях писала преди време, че имам ваучер за 3 посещения, подарък от погачата. Мислех да отидем вчера, но се успахме (заниманието е в 10, ние станахме в 10:30) Grinning Утре може би ще пробваме. Но ако не ми беше подарък надали щях да я заведа и не мисля да продължаваме. Просто цените са ми много високи, а предвид, че трябва да плащам уроци и тренировки на батковците...ще й спестя "академията" на тази възраст Simple Smile

Захранването ще е след празниците при нас. Картоф, морков, тиква, след което ще видим. Пащърнак са яли само при захранването, ние не го консумираме, така че не знам ще му отделя ли време  за този зеленчук. Пюретата сама си ги приготвям, както и после на кухня не съм ги записвала. Така и така съм в майчинство, не ми пречи да сготвя. При пътуване или липса на време и аз съм взимала готови пюрета, но не ми се струват много вкусни.

Да питам има ли тук майки от Пловдив, които си търсят компания за разходки, пишете ми на лични Simple Smile Много скучно ми идва вече сама да си обикалям, обикновено слушам музика, но вече искам компания Simple Smile

# 716
  • Замък сред облаците
За възрастни 😁 пащърнака препоръчвам да го добавите в картофено пюре обаче 2,5 части картофи, 1 част батати, 0,5 част пащърнак. Варите в ппдсолена вода, пасирате с масло и мляко/вода. Най-готиното и ароматно пюре за зимата става ❤

# 717
Muppa, аз се канех да отида с малкия на Киндиру, но се отказах. Причината е не само финансова(скъпичко си е), но и най-вече в този сезон има риск да лепнем някой вирус в групата:)

# 718
Ние ходим на Киндиру (не много редовно). Много и помогна да започне да стои повече време на корем (това преди месец и нещо), също така и е много интересно да гледа другите бебета.
Голяма част от упражненията ги има във видеа на 1 наум и Киндиру в YouTube, присъствието си заслужава най-вече заради социализацията. Има майки, на които това е второ дете и те споделят как голямото е направило много близки приятелства от посещенията в Киндиру.
Извинявам се за кратките отговори, но вървя и пиша Innocent

# 719
Здравейте и от мен,

записах се аз в темата и докато стигна пак да пиша, вие сте я изписали почти. Съжелявам, че не можах да се включа. Много интересни теми сте обсъждали. И да не ги повдигам пак ще почакам. Някой теми се въртят често...

Ние си спим още четиримата в една стая. Каката като стана на 2 един ден просто каза, че иска да си спи в нейната стая. Нямаше още легло там. За да не изпуснем момента, опънахме един матрак и спа там докато дойде леглото. Така си беше докато и съобщихме, че в корема ми има бебе. Разбра къде ще спи това бебе и каза, че не иска повече в нейната стая. Разбираемо е. Така дойде пак при нас. И двамата няма ние да ги местим. Когато пожелаят ще си отидат в стаите. И знам, че после и да искам да се гушкам, те няма да искат.

Моя Мати се оказа много подвижен. Върти се като часовникова стрелка в кръг и пълзи по гръб (слага крачета на земята и се избутва по гръб). Разбра, че така може да стигне до играчка или където иска и ако го оставя за 5 минути е стигнал от един край до друг. Гукането премина в бърборене. Говорим си с "агу, ги, арррррр, грррр, га". Откакто се научи да хваща все нещо трябва да държи. По корем може и час да стои и да играе или да наблюдава лудориите на сестра си. Онзи ден го измериха 7300кг и 69см на тъкмо навършени 4 месеца.

Захранването ще бъде на навършени 6 месеца, демек най-рано на 23.01. Роден е на 20.07, но 20.01 се пада петък. Знам от каката, че захранване по празник или края на седмицата не се препоръчва, че ако се получи алергия или нещо да не се ходи до спешното. Каката прояде на 14 месеца и то това, което аз готвя. Никакво пюре не пожела. Особено червени и оранжеви неща ми ги плюеше веднага. До ден днешен консистенция на пюре, кремове и тн. не яде. Та сега ще тръгна спокойно, когато иска и е готов ще си замести хранене. Тръгнах да питам педиатърката. Тя само се усмихна и каза, при здраво дете решават родителите. Литература и информация бол, не гледайте други майки, следете детето, четете, мислете и действайте както решите.

От средата на демеври ще започна да му давам да пие по малко вода от чаша. За мен водата се пие, не се суче. Затова няма да слагам вода в бебешко шише, а направо чаша. Важно ми е да не започваме пюре и вода наведнъж, а да знам, че пие преди евентуално да яде.

Ние сме си коша за новородено. Няма да се побира още дълго в него, но и за това ще чакам минимум до навършени 6 месеца. Тук отдавна сутрин е минус 1 или 0 градуса и през деня около 4-5, та му слагам или космонавт или с чувал за количка с вълнена подплата. Пуста шапка не мога да сложа. От нея плаче та целия град разбира. Хубаво, че има качулки.

Моя поспаланчо засега никаква регресия не показва. Обаче заспиване и ядене са възможни само с мен. Ходя с каката на гимнастика и на балет. През това време баща му се вижда в чудо. Чакат ме на вратата и двамата с червени лица. Дано свикне Мати скоро, че няма как да не съм и сама със сестра му. С него ходя на бебешки курс. Ужасно много му харесва. И аз отделно се записах на пилатес за майки с бебета. Та 4 дни в седмицата все съм някъде. Отделно с каката сами си правим коледна украса и все набавям нещо или събирам изрезки и брокати. Това е покрай нас.

Надявам се всички да сте добре и бързо да минават стресовите фази. Деси, съжелявам, че сте преживели такова нещо и се радвам, че бързо е отсранен проблема.

Общи условия

Активация на акаунт