Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 364
  • 824
  •   1
Отговори
# 690
препоръчаха ми хотел вела хилс, изглежда доста добре и цените са прилични, но пък е само със закуска...та отчасти може би се баланситрат нещата с някои други хотели на пълен пансион, ама все пак. Ще го мислим, още не сме решили дали ще мъкнем баби 😁

# 691
Деси, радвам се, че вече всичко е наред. На моята приятелка бебчето така почервенява от някои дрешки, въпреки, че всички са памук, пробвахме същите при Ема и няма проблем. Според педиатърката е някаква чувствителност към цвят и/или материя, кофтито е, че се хваща с проба- грешка. Като човек с много алергии, които избиват по кожата А дерм кремчето е магическо, само то ме е спасявало.

# 692
  • Замък сред облаците
То може само по етикет да са памук за съжаление. Милите бебоци! ❤

# 693
  • София
Благодаря момичета, преди час заспа нощен сън и всичко вече ми бледнее като лош сън. Ще го коментирам другата седмица пак с личната. Интересното е, че този панталон го е носила и друг път. Иначе да , точно като изгоряло беше или премръзнало си мислех аз, като си бил навън в студа и се прибереш и се сгрееш става така и ти пари. Ноооо няма как да е премръзнала нито претоплена защото спеше само така по този тънък панталон и боди, без завивка и в стаята беше 22-23 градуса мак. Освен това преди да заспи беше в същата тая стая на същите тия градуси със същите дрехи.......... Наистина мислих , прехвърлях, чудя се какво може да е, което да се появи толкова бързо и да мине още по-бързо. Хранителни алергии и други отхвърлям, остава контакт с нещо! Този панталон е от батко и , на Джордж е , нямам съмнение в качеството му, но не знам дали ще има следващо обуване..........
Честит празник и от мен! Пожелавам ви да сте здрави, сплотени и много да ви е уютно семейството!

# 694
Горкичката Алис...Странно е, ако беше претопляне, щеше според мен и по лицето да ѝ личи. Нов прах за пране, омекотител? Ако ще и нова опаковка да е, не нова марка? Не ми хрумва друго...

Минахме на летен кош преди седмица, в легнало положение, въпреки разредените разходки най-вече заради мръсния въздух...а и раницата ми е по-удобна вместо да се боря с неравен асфалт, дупки, тротоари на вълнички и т.н. Признавам си, че съм и по-спокойна дали ѝ е топло/студено, когато я нося.

Tula имат намаление -25% black week:

Преместихме Дарина от седмица в дървена кошара, а не в сгъваемата, в която до сега спеше, само веднъж си удари главата в решетките.

Доста неща имаме от Чиполино и някои са окей, други не съвсем. Количката ни е тяхна, колелата издават странни звуци, но е много компактна, лека и значително маневрена. Взехме и техен стол за хранене, защото исках нещо базово, само табличката ми се струва много малка, иначе изглежда лесен за чистене, намаля се като височина и може да се прикрепя върху нормален стол седалката. Само времето ще покаже дали обаче е удачен.

# 695
Момичета, как обличате бебоците при бебеносене и закопчавате ли якетата или някакви приставки/покривала ползвате? Аз се пуснах преди няколко дни с раницата, ама направо се сварихме  Grinning

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 22:19 от mexicana___

# 696
Деси, дано всичко остане лош спомен! На снимката наистина изглежда като изгоряло от слънце, може да е алергия някаква? Не изглежда като претопляне, но пък има и по коремчето червено като че ли, май не е само по краката, та и аз съм за прах, омекотител или някаква храна? Нещо, което ти си яла, мисля кърмеше? Дано не се повтаря!
Редактирам - понеже нагоре тялото изглежда добре (гърдички, ръце, лице) възможно ли е да е от одеалце, завивка. Само коремче и крака изглеждат червени, та нещо, което си наметнала отгоре докато спи?

Още не съм мислила за летния кош, възползвам се докато седи мирно в зимния. Доста е кофти за пътувания обаче, заема много място. Имам в комплекта на летния и някакъв чувал, трябва да видя какъв е.

Последните дни като излизаме навън с раницата, просто му я слагам върху домашните дрехи (боди с дълъг ръкав и панталон), слагам една шапка на главата. Открих че мога да закопчавам моето зимно яке върху раницата все още, така се получава 3 ката - неговите дрехи, раница, яке. Един път му сложих поларен панталон + горнище върху бодито - горкото дете, свари се, а уж е зиморничав.

Трябва да почна да чета за захранването, а все не ми остава време. Купих си книгата на Маги Пашова и не стигам до нея. Кога, какво, как, тъмна Индия! Много ми е интересно как по групите пишат, че вече имат заместено хранене, без да са давали месо/жълтък, а едната лекарка каза преди да се вкарат те, макс 50% от яденето да бъде пюре. Трябва да почета повече, мда.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 22:55 от Muppa

# 697
  • София
Не съм сменяла праха, пера си с една опаковка Сано Максима отдавна и без омекотител. Пълна главоблъсканица, да кърмя сутрин само, цедя се на 24 часа и има логика да е от това, ама как алергия към храна ще се появи и ще изчезне след 40 минути...... не знам, спирам да го мисля.
Аз Чиполино не съм ползвала май за нищо, Кикабу преоткрих скоро и ми допадат нещата им, здрави са.
До сега бебеносих с мое зимно яке откопчано, тя облечена в полар и ботушки за бебеносене. От днес се преродих със зимно яке за бебеносене,а тя отдолу си беше по "домашни дрехи" само с един не дебел суитшърт с качулка.
Чудя се и аз кога да захранвам, но май не ми се занимава по празниците и ще е януари като е навършила 6 месеца. Пък и по празниците ще сме в Козлодуй и не ми се рискува алергия с тамошните лекари. Иначе ще захранвам по схемата на Хип, доста е подробна и много ме мързи да мисля кое след кое... Хранене мисля се замества първо закуска беше миналия път ииии не е драма без месо. Да не би това да имат предвид по групите? Иначе мисля до годинка дори не бях заместила обяд, защото Калин само пробваше пюретата и хвърлях, ядеше си мляко. Ще видим с нея как ще е, но определено ще се водя само и единствено по нея.
https://www.hipp.bg/fileadmin/media/BG/pdf/Weekly_diet_plans_in_stage_1_bg.pdf

# 698
На 10-13 градуса ни е добре да се носим с боди с дълъг ръкав, панталонче, чорапки и терлички, тънка шапка и отгоре яке за бебеносене/намерих си Лидлското в голям размер.

Аз мисля да не спазвам строга схема на въвеждане на храни по ЗВБ, евентуално ще се съобразя със тази на Клейнчес: https://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvan … -mesecha-vazrast/. По принцип нямаме хранителни алергии в семейството. Много ми е притеснено все още, че ще действам отвъд традиционното захранване, защото съм наясно какво ще ми чуят ушите от лекари, баби и прочие. Confounded От друга страна какво ли не чух за носенето на ръце/в слинг/в раница, кърменето на поискване без график, непредлагането на вода, недаването на сокове и т.н. Joy

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 09:27 от Bubblezz

# 699
  • Замък сред облаците
Бъбълз, довери се на интуицията си. При някои знам ме ЗВБ не сработва, бебето не е готово. То ще си покаже. Ако е готово, супер. Ако не е, имаш алтернативи.

А и винаги в един момент - 7-8-9-10 месеца или годинка бебето ще започне да посяга към храната на родителите и щат не щат ще  почнат да дават finger foods.

Аз мисля смесен подход да почна, изцяло ЗВБ ще ми стопи лагерите откъм търпение.

# 700
АА, просто каза, че морковите запичат и не е хубаво да се започва с тях, а ти ще започнеш с картоф, който също запича..та за това го написах. Ама все с нещо трябва да се започне, да. Като се въведат плодове ще е по-лесно да се вкара и някой за разхлабване, ако има проблем.

Маги, и на мен ми е минавало през главата някой път да отидем някъде и да вземем някоя баба, но не мисля, че така ще ми е по-спокойно. Сигурно си зависи и от бабите, де.
Иначе като цена на нас ни излезе по-евтино за нощувка, закуска, спа и т.н. Ако отидете там ще кажеш как е било.

За захранването е добре да се избягва да се въвежда нещо ново покрай празници, та ще видя как ще действам.

# 701
Ами ние решихме да идем с баба, за да можем все пак да се комбинираме някакси, така или иначе е ссмо за два дена, а и ще бъде майка ми, та се надявам да не се избием, а да е позитивно цялото нещо. Аз просто имам много голяма нужда от почивка и смяна на обстановката. Ще разкажа как е било, да Simple Smile

# 702
Здравейте мамчета.
Някоя от вас може ли да качи линк на това вълшебно кремче на а-дерма

# 703
  • София
Ето го, аз и преди съм го хвалила https://remedium.bg/a-derma-exomega-control-krem-emolient-200ml-066727/p

# 704
Здравейте мами. Днес минахме втората шествалентна ваксина и малката се посра от нея, до врата 😅 още едно боди в коша. И много пръцкане имаше.
Аз съм с летния кош от 3 седмици някъде и от 10 дена си сложих чувалчето. Като имзлизаме и слагам допълнително само жилетка на дрехите от вкъщи и съответно по дебела или по тънка шапка. Бебеносенето е по същия начин и отгоре сме с лидълското яке. Това е засега. Ако е топло се буди и нервничи. Не знам на сто процента дали е от това, но неделя беше облачно и студено и спа като пън навън, даже изкарахме известно време и в дъжд. Днес имаше слънце, излъгах се да сложа леко яке. Ами събуди се и яко рев, дали и беше топло или друго не знам.

Някой беше споделил снимка на червени петна по сгъвките - на голямата АДто беше точно така, червени петна по гънки на крака, крачета и по корема. Мога да намеря снимки, ако трябва. За съжаление само кремче с кортикостероид помагаше докато намерим правилната козметика за нейната кожа.

За марки аз никакво доверие нямам на българските. И с ММ сме си говорили, не разбирам как може да се дават 1500лв за количка, а за столче за кола купуват от тези бг за по 200лв. Логика нулева...

Захранването надявам се да протече като голямата - почнах с пюрета, плодове,  каши. Супа не минаваше вечер и реших зеленчуците да ги пека на хартия и така плавно минахме на ЗВБ на 10 месеца и след това почнах да рендосвам плодовете, правих кюфтенца от месото (в пюре така и не го яде), давах свареното яйце направо, кус кус, юфка и т.н.

Адаш, много сте перживели, дано нощта ви е спокойна.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 23:03 от deska90

Общи условия

Активация на акаунт