Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 372
  • 824
  •   1
Отговори
# 675
За съжаление бг марки са само сделани тук в по-голямата част от продукцията си. Качеството е под всякаква критика.

За моркова само да кажа че не е хубаво да се започва с него понеже запича. Аз мисля като почна захранването първо картоф, после картоф+морков, картоф+тиква, тиква, картоф+пащърнак+морков. Запичащи зеленчуци ще избягвам да давам чисто пюре или пък прокарващи такива (като тиквата)  На сайта на Хипп има таблица с продуктите и кои запичат.

Ооо, щом запича и аз ще го го сменя. Ще видя какво ще каже док на следващата консултация.
Благодаря, АА, както винаги адекватна и изчерпателна информация.
Някой има ли календар на незадължителните ваксини, които могат да се сложат на бебчето?

# 676
Аз пак докато се включа и ви изчета мина много време. Преди две седмици бяхме на поредна ваксина, педиатърката я измери, пак я намери за гладна, щото не била качила много и беше 5800кг. Каза да дохранвам и вечер преди сън АМ, да ама тотално отказва шише, не иска и не иска, държи се все едно не знае какво да прави с биберона  като й го сложа в устата. Отказах се да я тормозя. После започна едно лудо желание за кърмене, иска да яде по 8-9 пъти на ден, по принцип ядеше по 5-6, за двете седмици качи 300кг, което за нея е доста.
 От три седмици се занимавам с изграждане на режим, че беше тотален хаус нейния, с нощни събуждания, трудно заспиване. Ами получи ми се временно и сега явно е в скок в растежа и предполагам регресия. Вечер яде по 4-5 пъти, пробужда се много лесно, върти се много, но поне гледам да следя дневните дремки и като се разбуди я приспивам отново. Като днес е адския кривак, нито снощи спахме, нито днес има желание…
От черния петък успяхме да вземем стол за кола на Cybex и столчето на Pep Perrego Prima Papa, като съм очарована много и от двете и съм щастлива колко много спестихме. Покрай мои познати съм събрала доста негативно мнение за Чиполино и други бг марки, все пак нещо щом е толкова рекламирано…

Не само, че спим в една стая ами и в едно легло… всяка седмица се каня да я приуча в нейното, но с тези хранения по 5 пъти на вечер, не намирам сили. Детската в момента е игрова/офис  стая- на ММ и на котката. Там е зоната за забавления и на двамата, когато искат да са далече от нас двете. Смятам след първата година да я преместим там, но и се бях зарекла да не спи в нашето легло, така че ще видим. Отказах се вече от заричане и ‘това няма как да стане’.

Донесоха ми домашни картофи, тиква, моркови и пъщърнак и ги направих на пюрета в буркани. Нещо, което никога не съм мислила, че ще правя, но се оказа, че даже ми е приятно. То е ясно, че ще се купуват и готови, но нямаше как да не използвам био суровините. Нямам търпение вече за захранването, но смятам след нова година да е, ако педито не каже по-рано.

Имам въпрос относно “летния” кош, може ли да се използва преди 6я месец, при положение, че има изцяло легнало положение? Другия месец ни предстоят много пътувания и ще ни е по- лесно за пренасяне, тъй като се сгъва с шасито. Също така използвали ли сте универсални чувалчета за колички, нещо ми се свидят 170лв за чувалче на Cybex

# 677
аз имам един лаишки въпрос - трбва ли чувалчето да е баш за количка - ние имаме поне три дебели шушлекови космонавта и се чудя те не стават ли за целта?

# 678
  • Замък сред облаците
Ние мислим да вадим летния кош тази седмица. Има напълно легнало положение (Cybex Balios S) и ще ни е по-удобен - на зимния имам 4 пръста под главата и 4 пръста под краката на детето, което са нищо и вече не ми е удобен за слагаме и вадене.

Маги, аз гледам в нашия парк - космонавт и чувал на 10-14 градуса… Какво ще правят на минусови температури не знам.

# 679
Ми не знам, аз обикновено му обличам една жилетка или дебело елече над домашните дрехи, слагам шапка, поларено одеалце и покривалото на количката. По носленцето досега всеки път преценявам, че му е топличко. Гледам че и на летния кош имаме покривало и мисля, че ако е с космонавт отдолу друго не му трябва, ама знам ли. Гледам да съм по-пестелива в тия времена и да взимам само неща, които наистина са ни нужни. В тоя ред на мисли препоръчаните по-горе хотели не са ни също много по бюджета, ама намерихме приличен хотел във Велинград с малко по-скромни цени, та може би ще го тестваме и ще дам отзиви Simple Smile Още се чудя дали да взимаме баби или да се редуваме, просто може бабата да е изнервящ фактор, ама ще го мислим.

# 680
аз имам един лаишки въпрос - трбва ли чувалчето да е баш за количка - ние имаме поне три дебели шушлекови космонавта и се чудя те не стават ли за целта?
Аз съм в същата чуденка. АА като ги гледам в парка, бая ми се виждат облеченки бебчетата- и с космонавти и с дебели чували, с шапки, на -5 ми е интересно как ще ги обличат. Със същата количка сме и ние, значи ще сменям смело

# 681
Моето бебе винаги е най-голото, просто защото не търпи да е навлечено, иначе аз се се притеснявам да не го простудя. Проблемът с шапката продължава, драми, рев, махна ли я .... друго бебе. Не знам какво ще правя зимата. Тоя скок яко го тресе господина, киселее за всичко, ако мине от ляво, защо от ляво  Grinning Яде се на 3 часа, иначе скандал, излапва всичко за 6-7 минути. Днес бяхме на консултация- 6,1 кг/ 650 грама +/ и 67 см/ 6 см+ / , говорихме да почнем със захранването след навършен 5ти месец, за да въведем месото до 6 месец, заради желязото. И аз му се облизвам на  летния кош, че не търпи много зимния, но ще изчакам то 5-ти декември,  когато сме на ортопед.

Все още търся чувалче за количката, бях загледала тези от фейсбук страницата на "Аксесоарите за мама и бебе". Помня, че някой беше взел от там, дали е доволен?

Прилагам снимка на задължителните и  ваксините по избор, като да добавя и Варивакс/ която е срещу варицела и се слага след 12 месечна възраст по избор на родителя и се заплаща, доколкото помня./

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 15:48 от mexicana___

# 682
Аз вече го возих в летния кош, беше още на 3.5 м , но беше по-топло. Иначе относно наклона няма проблем, щом е наплно легнал. И аз не съм го обличала с космонавт в зимния кош. Шапка му слагах предните 2 дни за първи път. Иначе само качулки. Той досега шапки не търпеше.
За столчето за кола някой знае ли дали ревютара в ADAC са релевантни. Или са частна организация с платена/реклама и голям бюджет?

# 683
  • Замък сред облаците
Аз само ADAC гледам. То е немското СБА това. Тестовете им са с едни от най-високите стандарти.

# 684
ADAC  и шведският VTI PLUS TEST, който е най-тежкият от към критерии за безопасност. Виж в деца на борда за повече информация- https://kidsonboard.bg/

# 685
  • София
При нас беше пълен панаир днес, ООТНОВО виках линейка.. само че този път я отказах. Малко по-късно ще пиша. Иначе за чувалите за количка , ако бебето ви си седи много в количката и не ае налага често вадене е за чувалче, ако не седи мирно и се налага често вадене ви е необходим космонавт. А с двете едновременно не съм виждала бебе все още аз лично, температурите в България не предполагат такъв студ. Амааааа не че вече нещо би ме учудило де 😃
Редактирам си коментара... днес както си спеше спокойно първия сън (час и малко) се събуди наспана, усмихна ми се и я взех на ръце за да я преместя в хола. И като почна една истерия, 40 минути хора рева с глас и сълзи и нерви и ритане и беше живо чудо, като екзорсисъм. Всичко, което може да му хрумне на един човек пробвах и накрая звъннах на педиатърката. Чуди се какво да ми каже и накрая ме посъветва да се обадя на 112, защото най-бързо ще могат да я прегледат. Та обадих се, обясних им до колкото бях адекватна, те горките я чуха как реве и казаха, че пращат линейка. Изведнъж ми хрумна да я съблека (беше по панталонче не дебело и боди с дълъг ръкав) леле като я видях цялата червена и топло там където е червеното полудях. Хванах А дермата и я намазах цялата където беше червена и през това време се обадих на мъжа ми за да му разкажа и просто спря да реве. Взе да ми се смее, да ми гука, червеното изчезна и всичко приключи! Не знам какво беше това чудо после и педиатърката не можа да го измисли така бързо да изчезне.. обадих се и отказах линейката и така приключи тоя ужас! Ето снимка колко червена беше... дали и мина от А дермата... дали беше просто червена от реването не знам. Според педиатърката е имала силна колика и се е уплашила... е да ама не се държеше сякаш я боли корема изобщо. Не искаше да я взимам, не искаше да я оставям, не искаше по корем и с нищо не можеше да се разсее, направо много гадно беше. Поревахме си и двете, после като и мина аз си поревах от щастие и така.. След това следобяда си беше всичко нормално, спа си , яде си, ака си............. НЕ знам какво беше това чудо!
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 18:06 от Десислава``

# 686
  • Замък сред облаците
Божеее, милата! И ти, и тя! ❤
От претопляне да е? Йоан няколко вечери го слагам по ромпър-пижамката от НМ в чувала, че само по боди с ръкав е леден. Ама вчера въпреки дъжда в Сф беше топъл ден и макар парното ни да е ба 2 и едвам да грее беше се стоплил апартамента. И взима го ММ да го приспива - реееев. Вика, абе топли са му ръчичките, директно сменихме ромпъра с боди и се успокои.
Аз откакто пътувахме септември това дете не съм забелязала да реве от друго освен от жега, дори като огладнее повече мрънка, не плаче.

# 687
Честит празник на всички! Нека във всеки дом да има много здраве, щастие и любов!

Деси, ние ходим в хотел Ата. Има вътрешен и външен минерален басейн, сауна, парна баня, джакузи и разните му там спа процедури. Баткото много го харесва и освен с приспиване сме ходили и само за през деня. Има големи паркове, на центъра има заведение, в което готвят много вкусно. И на мен много ми се ходи някъде, но с тия болести не знам как да запазя някъде.
Нямам идея от какво може да е била така червена, все едно е била на силно слънце. Или поне като гледам от телефона не мога да преценя. Дано повече не ви се случват такива неща. Heart

Картофите също са запичащ зеленчук. Аз първо картоф въведох на баткото, така мисля и с Марти. Ама още не съм задълбавала в размисли за захранването.

Маги, ние до Марково не сме стигали, но до колкото знам е по-скъпо. Вече къде и не е, де. Кой е хотела във Велинград? Ще чакаме и впечатления.

На 3.11.2021г, няколко дни преди очаквания цикъл, си направих теста за бременност и излязоха две тлъсти чертички. Още същия ден си пуснах и кръвен тест и резултатът беше 4-цифрен. Та така разбрах, че съм бременна и ще си имам малкото пухче. С баткото отново ноември разбрах, само че на 22-ри. Направих си отново колаж да ми остане за спомен! Heart
Скрит текст:

# 688
  • Замък сред облаците
Даа, и картофът, и оризът реално, но все някоя с базова храна трябва да тръгнем 🤗

# 689
Лелел Деси, ужас, добре, че е минало. Аз имах подобно преживяване с Йоан преди няколко седмици, беше обаче след баня, филмирах че съм го изгорила с водата/която беше хладка/ , цялото тяло почервеня и крачетата също като при вас, след време стана на бели петна, ние  с баща му седим и се чудим какво да правим, той реве... и се гъне, става по-червен ....мислех , мислех какво може да е, ходих, гледам водата, тя почти студена, после видях ММ,че го бърше енергично с хавлията и ми хрумна да я махна, поседя така 15-20 минути и почна да минава, оказа се,че самата хавлия го дразни/ а е памук/ , не знам какво и е на тази хавлия, но пробвах и друг път да го разтрия с нея и веднага стана червен, та въпросната отиде в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт